1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Anti

  Anti Well-Known Member

 2. Gyurma

  Gyurma Active Member

  Az nem lehet hogy csak tippeltek a Katari vagy a Szaudi beszerzési árból?
   
 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Itt tényleg 1 milliárd Eurót meghaladó összeget feltételeznek, de kizárólag a Leo-ket és PzH-kat említik. Érdekes, vagy Gyurmának lehet igaza, vagy ebben benne lehet a teljes program, tokkal vonóval. A Jane's cikke alapján a nettó beszerzési költség fél milliárd körül lehet.
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Vettünk mindent hozzá azért ennyi.
   
  arcas, fip7, svajcibeka and 2 others like this.
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A tatai srácok mennyire vannak már besózva? :D
   
  svajcibeka likes this.
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szerintem még mindig nem merik elhinni a dolgot XD
   
 7. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Pedig lassan gyünnek az A4-esek, lehet járni a tanfolyamra :)
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ne tudom egyet ismerek az meg nem harckocsizó.
   
 9. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Remélem a normális üzemeltetési mentalitást is hozzácsapták..... mert azzal betyárszarul állunk....
   
 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Gaudi likes this.
 11. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Azt egy kicsit furcsáltam... mi tart 4 évbe mire elkezdik gyártani, úgy hogy elvileg most nincs más rendelés rá.... hacsak stikába nem kezdik el a Szaudi rendelést csinálni... ami valljuk be megeshet hogy most hogy elült a vihar csak leszállitják azt a 700db???? gépet... rohadt nagy biznisz, furcsa lennecsak igy kitáncolni belőle.
   
 12. Gaudi

  Gaudi Active Member

  Az a helyzet, hogy ez bejelentés napi cikk, ami bemondott egy becsült árat (amit mondtál talán Te is, meg még sokan mások, hitelessége pont annyi ezeknek a becsléseknek is, mint e szerző becslésének), ennyire kell ezt a cikket komolyabban venni, mint bármelyiket.
   
  Terminator likes this.
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mi az a minden?
   
 14. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Rosszul nézed. 4 év múlva kezdik el leszállítani az új darabokat. Az alkatrészeket meg kell rendelni, azokhoz a gyártóknak a nyersanyagot megrendelni és így tovább. Ez nem úgy néz ki, hogy oké srácok, akkor a hátsó raktárból most hozzatok előre 12 darab MTU 873-ast és Renk váltót, úgy is hegyekben állnak...

  Amikor Dél-Korea rájött, hogy épül 106 darab második szériás K2 harckocsija, és azokhoz a dél-koreai gyártású váltó nem életképes, akkor futottak a Renkhez, hogy hát enschuldigung, kérnénk 106 darab harckocsiváltót, sürgős lenne, mert már készen vannak az első darabok, csak éppen sebváltó nincs bennük. Több, mint 3 év volt, amire a Renk teljesíteni tudta a megrendelést.

  Szóval megrendeléstől az első leszállításig a 4 év nem sok...
   
  Tcat, fip7, fishbed and 6 others like this.
 15. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Értem én, de akkor is... 4év.... ugy hogy áll a gyártósor elvileg.... rohadt sok. Értem hogy össze kell hogy álljon a puzzle amit Leopardnak hivnak, de az a válto amit mondtál elvileg gyártásban kell hogy legyen, gondolom a pár ezer Leopardnak kell az alkatrész utánpotlás... szerintem addigra lesz meg rá a fedezet, a gyárto tudna elöbb is szállitani. Ez lehet
   
 16. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha akkor lessz ra penz akkor lessz ra penz. Ennyi.
  /a romanok is a leo mellett dontottek ha minden igaz 60 db ot szereznek be ha minden igaz a 4 bol modernizaltat. /a5-6-7?/meg nem derult ki. Onjarobol 24 et terveznek beszerezni.
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez egy adott ütemű sorozatgyártást lehet, amiről átállni másikra nehéz, ha általános munkaerőhiány van...
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Tudod, hogy van egy " [HUN] Leopard 2 " topik is?


   
  Cifu likes this.
 19. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Akkor még 1x: A példám lényege pont az, hogy a Renk sem folyamatosan gyártja az MTU 873-hoz való sebességváltókat, mert nem célja a készlethalmozás, az ugyanis üzleti szempontból nem hasznos (ie.: "áll benne a pénz"). Ha jön holnap Hans a KMW-től Güntherhez, hogy neki van egy tenderen benyújtani kívánt ajánlata 48 Leopard 2A7-hez, és kell (majd) neki 48 darab váltó, akkor Hans és Günther leül az asztalhoz, és egyeztetnek, hogy mikorra tudja Günther legyártani a kívánt mennyiségű és típusú sebességváltókat, amennyiben a megrendelés realizálódik. Hans ezt még eljátsza Kohnnal az MTU-nál, Jürgennel a Rheinmetall-nál, aztán sorban az összes érintett beszállítóval. Mikor mindegyikkel végzett, szépen összegzi a szállítási időpontokat, és ez alapján fogja az ajánlatát benyújtani a tenderre szállítási időpont terén. Ha a tendert megnyerte, akkor a szerződés aláírása előtt még egyszer végigtelefonálja Günthert, Kohnt, Jürgent és a többieket, hogy srácok, örüljetek, pénz áll a házhoz, kell a 48 darab adott alkatrész, tudjátok-e vállalni a korábban megbeszélt szállítási időpontot. Ha mindenkitől pozitív választ kap Hans, akkor a szerződésben is az a szállítási dátum fog szerepelni, amit az ajánlatba írtak.

  Ha valaki azt mondja, hogy sajnálom Hans, de a múlt héten futott be egy megrendelés Francotól, így sajnos téged most hátrább kell soroljalak, a korábbi ajánlatomhoz képest csak 9 hónappal később tudom leszállítani az alkatrészt, akkor Hans kénytelen lesz a szerződésbe már egy későbbi időpontot beírni, ami miatt persze a megrendelő majd meg fogja próbálni az árat lejjebb nyomni...

  Egy harckocsi nem olyan, mint egy Nissan Juke, hogy bemész a legközelebbi kereskedésbe, majd flegmán odaveted a kereskedőnek, hogy itt van a szatyorban hét misi Nokiás dobozokban, a hétvégére akarok az asszonynak egy kis meglepit, hogy jobban doromboljon az ágyban. Ha piros nincs hátul a placcon, akkor jó lesz a kék is, csak fehér ne legyen, mert azt utálja...
   
  arcas, nyugger, fip7 and 7 others like this.
 20. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Most úgy csinálsz mintha nem érteném a rendszert. Én a 4 éven vagyok fennakadva..... ennyi és nem több....
   

Ezen oldal megosztása