• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 087
92 202
113
Simán kaphatják már 26/27-ben a litvánok, a norvégokkal együtt az első darabokat., Én is azt hittem jóval később, de a németek képesek voltak 18db A8-ast rendelni. Az olaszok meg valszeg maguknak csináljak a 100+-os mennyiséget.

Határidőre 104 A7V.
Következik az a A8. 18-ra van szerződés, nem sok.



A vastagitott aláírt. Ezek voltak a tervek.

Arra számoltam, hogy a twitteres táblázat benne lesz.
Valszeg egy beszállítótól van az újságíró infója, mert nekik adta le a KNDS terveit.
Ez a táblázat lehet csak a papír alapú újságban van bent, sajnos online nem.
A darabszámot a twitteres táblázatból is törölték.

Erre gondolok:

Leopárd 2 várható projektek, újépítés.

Német Leopard 2 A7V FsPz (ez mit rövidít?) - csak az alváz újépítésű 2026-tól
Német Leopárd AX (WTF?) - kiszállítás protó 2025, széria 2028-32
Német Leopárd 2 A8 - 2025-26
Svéd Leopárd 2 A7 - szerződés adott esetben 2025-től
Norvég Leopárd 2 A7 ( választható) - (ez azóta eldőlt A8 lesz, oder?)
Olasz Leopárd 2 A7 - keretszerződés: 50db-os kezdőszett, összesen kb. 150 MBT + 75 Leopárd alváz alapú további jármű.
Cseh Leopárd 2 A7 - 58 MBT + 20 kiegeszitő jármű Leopárd alapon.
Szlovák Leopard 2 A7 - jelenleg nincs konkrét szlovák terv
Litván Leopard 2 A7 - nincs konkrét egyeztetés
Lett Leopard 2 A7 - nincs konkrét egyeztetés
Holland Leopard 2 A7 - első infó
Finn Leopard 2 A7 - átadni az RFI-nek ( WTF RFI??)
Svájc Leopard 2 A7 - nincs konkrét egyeztetés
 
  • Tetszik
Reactions: endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 647
74 658
113
Az Armasuisse tegnap átadta az első kilenc darabot a Rheinmetallnak a neki eladott 25 svájci Leopard 2A4-es harckocsiból. A harckocsik vasúton érkeztek meg a Rheinmetall Landsystemhez. A maradék harckocsit ma két részletben szállítják át: kilenc tank érkezik még vasúton, az utolsó hét pedig közúton.

Leopard-2-A4-Schweiz-verladen-nach-Detuschalnd_VBS.jpg
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 468
120 954
113
424655457_7336894849694892_3578146372778626734_n.jpg


Technique- A nice explanation from our friend Claudio Bigatti about the APS Trophy not integrated, but mounted laterally in support boxes on the Leopard 2A8.
In RED the blast shield that delimits backwards and laterally the limits of the load's orientation towards the threat, to protect the crew eventually out of the gate;
in YELLOW the MEFP; the BLUE bass under the MEFP is the part that rotates and orients the MEFP: the lower and upper incidence of the MEFP are controlled by one arm behind the brick;
in GREEN the MEFP ammunition depot: one turn shot, the system rotates towards the depot that opens a top door, the FLAT-CARRY mechanism dives in and takes a new MEFP and comes back ready. This recharge time (less than 2 secs ) this APS is one of the few Achilles heels;
in BLUETTE the detection radar.
Since the inclination of the MEFP in the drawing is accurate, it would also demonstrate the capability against some types of ATGMs with Javelin top attack, other systems with "flyover" of the NLAW type tank, less or zero, against any types with "deep angle attack" and/or drones or munitions released by them vertical of the tower ....
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 192
2 476
113
Nem tudom, volt már e:


Ami számomra érdekes:
  • 3x gondolja magát újjászületettnek, 4x lőtték ki alóla a tankot, mindenki megmaradt
  • Harckocsi HE lőszer is kevés
  • legnagyobb veszély az akna és az ATGM - drón az inkább kellemetlen kategória
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 468
120 954
113
Saját gyártó sort akarnak, így ha lesz is, a müncheni a norvég és a német (cseh) rendeléseket csinálja. A havi 2-4 megy nekik, de ha több rendelés jön gyorsitanak, mert van új csarnokuk. Is.
1-2 év aztán azért megugrik az Európai termelés is. Mondjuk pont olyan nyögvenyelősen megy mint vártam.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 215
36 802
113
Ukrán Leo2A6 parancsnok beszámolója - 3 találatot élt túl a tankban és senki nem sérült meg.
Sok érdekességet mondanak - aszfalt úton egyszer 80-nal is tudtak menni a Leo-val

 
  • Tetszik
Reactions: arcas and Pogány