Lézeres légvédelmi rendszerek

Video of Silent Hunter Laser on display at IDEX 2019. The display board shows the laser penetrating 5 layers of 2mm steel at a distance of 2KM under 8 seconds and destroying a 6-rotor DJI drone at a distance of 4 km under 7 seconds.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kíváncsi lennék hogy az orosz peresvet mit tud .

Az orosz lézer a "pereszvet" 2019 decemberében áll hadrendbe.

Megnézném hogy amilyen nagy monstrum mit tud a kínai 30 kw-os lézerhez képest

Deployment of Peresvet Laser Systems Within Russia Completed - Shoigu
"The deployment of Persvet laser systems has been completed. Since December 1 they have been on combat duty in positional areas of five Strategic Missile Forces' divisions", he said at the annual extended meeting of the Defence Ministry board.

"Israel’s Defense Ministry announced on Jan. 8 that it had achieve a breakthrough in laser weapon technology program which will become operational within a year and a half."

Elképesztő hogy egy iylen kis hoki járműre szerelt lézer ennyire erős .

Na de jó kérdés hogy ez a harci lézer is úgy látszana este mint ez a lézer mutató ? o_O

Elképesztő hogy egy iylen kis hoki járműre szerelt lézer ennyire erős .

Na de jó kérdés hogy ez a harci lézer is úgy látszana este mint ez a lézer mutató ? o_O

Roni, a "harci lézerek" az infravörös tartományban (kb. 1-12 mikrométeres hullámhossz) üzemelnek. Szabad szemmel nem látható a nyalábjuk. Csak éjjellátóval, vagy a nagyobb hullámhosszúak hőkamerával láthatóak.

Szerintetek elképzelhetú hogy hogy a jövőre szolgálatba álló Pantsir-SM légvédelmet 15 év múlva lézer változattal váltsák le ?
Majdnem kizàrt...
Olyan helyeken ahol általàban derült tiszta idő van lehet létjogosultsága lézereknek, de pl. Mo.on az év tetemes részében használhatatlanok a köd eső ès az alacsony felhőalap miatt.
Ezen kívül nagyon könnyű védekezni ellenük
Jelenleg ott tart a helyzet hogy aránytalanul kisebb költségekkel lehet megerősíteni a repülő eszközök vèdelmét a lézerek ellen mint növelni a lézerek teljesítményét.

Majdnem kizàrt...
Olyan helyeken ahol általàban derült tiszta idő van lehet létjogosultsága lézereknek, de pl. Mo.on az év tetemes részében használhatatlanok a köd eső ès az alacsony felhőalap miatt.
Ezen kívül nagyon könnyű védekezni ellenük
Jelenleg ott tart a helyzet hogy aránytalanul kisebb költségekkel lehet megerősíteni a repülő eszközök vèdelmét a lézerek ellen mint növelni a lézerek teljesítményét.
Képtelen vagyok megérteni, hogy miért nem engedik el ezt a lézer hülyeséget. Gyakorlatilag megvalósíthatatlan és legfeljebb kiegészítő fegyverzet lehet. Akkor minek cipelni két félét, ha abból az egyik az esetek adott részében használhatatlan. A nagy tűzgyorsaságú CIWS esetén még értem távolságtartást, mert sok lőszer kell. De bakker az AHEAD lőszeres AAA-vel ott tartunk, hogy 200-500 db lőszerrel nem 1 db cél szedhető le, hanem célpont típustól függően kb. 10-szer több. A lézerhez képeste annyira stabil és olcsó, hogy arra szavak nincsenek.

A lézerrel 40 év fejlesztés után azzal bohóckodnak, hogy 3 km-ről sikerült-e balsafa drónt lelőni, ami nem manőverezik. Mi lenne, ha a célpontok megkapnák a védelmet, amit mutatsz? A lézernek már azelőtt harangoztak, hogy létezne. A pajzs már előbb létezik, mint maga a fegyver.

Az én szememben pénzszivattyú az egész a cégeknek, akik dolgoznak rajta. Semmi több.

Képtelen vagyok megérteni, hogy miért nem engedik el ezt a lézer hülyeséget. Gyakorlatilag megvalósíthatatlan és legfeljebb kiegészítő fegyverzet lehet. Akkor minek cipelni két félét, ha abból az egyik az esetek adott részében használhatatlan. A nagy tűzgyorsaságú CIWS esetén még értem távolságtartást, mert sok lőszer kell. De bakker az AHEAD lőszeres AAA-vel ott tartunk, hogy 200-500 db lőszerrel nem 1 db cél szedhető le, hanem célpont típustól függően kb. 10-szer több. A lézerhez képeste annyira stabil és olcsó, hogy arra szavak nincsenek.

A lézerrel 40 év fejlesztés után azzal bohóckodnak, hogy 3 km-ről sikerült-e balsafa drónt lelőni, ami nem manőverezik. Mi lenne, ha a célpontok megkapnák a védelmet, amit mutatsz? A lézernek már azelőtt harangoztak, hogy létezne. A pajzs már előbb létezik, mint maga a fegyver.

Az én szememben pénzszivattyú az egész a cégeknek, akik dolgoznak rajta. Semmi több.

Szerintem azért nyomják, mert a lézerrl lehet parasztvakítani, pénzt kapni arra, hogy a jövőt fejlesztjük.

A lézerrel is foglalkoznak, de a fő érték amit teremt: nagy impulzus szerű energia igényű rendszerekhez energia ellátó rendszerek kifejlesztése. Ennek elektromos katapultnál, lineáris gyorsító ágyúnál, radar/mikrohullámú fegyvereknél egyaránt hasznát fogják venni. Ha pedig sikerül olyan laser technológiai előrelépést elérni menet közben, ami hasznos (nem feltétlen a hadiiparban és CIWS szerepkörben), az a hab a tortán.

Szerintem azért nyomják, mert a lézerrl lehet parasztvakítani, pénzt kapni arra, hogy a jövőt fejlesztjük.

A lézerrel is foglalkoznak, de a fő érték amit teremt: nagy impulzus szerű energia igényű rendszerekhez energia ellátó rendszerek kifejlesztése. Ennek elektromos katapultnál, lineáris gyorsító ágyúnál, radar/mikrohullámú fegyvereknél egyaránt hasznát fogják venni. Ha pedig sikerül olyan laser technológiai előrelépést elérni menet közben, ami hasznos (nem feltétlen a hadiiparban és CIWS szerepkörben), az a hab a tortán.
A villamos energiatárolás limitje ismert. Innentől fogva muris az egész, mert rohadt nehéz lesz, semmiféle előnyt nem nyújt majd az ágyú + lőszerhez képest.

A villamos energiatárolás limitje ismert. Innentől fogva muris az egész, mert rohadt nehéz lesz, semmiféle előnyt nem nyújt majd az ágyú + lőszerhez képest.
Tudtommal logisztikai előnyt nyújt ha kellően olcsón telepíthető lesz. Nem kell pl. kivetőtöltetet készletezni, stb, ezt hozták fel a lineáris gyorsítók mellett egy érvnek. A hajón kisebb térfogatot fog igényelni az enegriarendszerekkel együtt azt olvastam.

Szuperkondenzátorokkal elég jól lehet akár az elektromos katapultot, akár ágyúkat működtetni, áthidalni az impuzus terhelés és a normál üzem közötti különbségeket. Itt nem az van, mint a szélkerekek esetében, hogy az egész lakosság és ipar igényeire kell akár napokig tárolni az energiát, hanem mondjuk percekig csupán. Az elmúlt évtizedben a szupravezetők terén (többek közt az ITER-hez kapcsolódó kutatások eredményeként is) voltak jelentős előrelépések,pár cikket átfutottam a témában, úgy tudom már elég -150°C-os krio a legújabbakhoz, amik nem csak laborban, hanem kisebb ipari teszteken is üzemelnek.

300kw teljesítményű lézer egy ilyen kis járműre? Ha Vékony a nyalab akkor meg erősebb. Az biztos hogy a jövő az energia fegyvereké de akkor mi lesz a drága legiharc rakétákkal? Az is erdekes hogy az angolok a tempest repcsi hajtóművei nagy engergiat fognak termelni a lézer fegyver számára. Így ott elvileg beépített lézer fegyver lesz. Volt erről egy cikk.

• Tetszik
Reactions: Horizon
Dél Koreai lézer fegyver tervek:

EnUrOouXUAAIZm1

EnUrRZVWEAYDCqI

EnUrXe4XcAMxkKh

EnUrYp3W4AEb4Ti

3 verziót terveznek, drónok, aknák és "fel nem robbant" objektumok ellen.

• Tetszik
Reactions: endre
Dél Koreai lézer fegyver tervek:

EnUrOouXUAAIZm1

EnUrRZVWEAYDCqI

EnUrXe4XcAMxkKh

EnUrYp3W4AEb4Ti

3 verziót terveznek, drónok, aknák és "fel nem robbant" objektumok ellen.

Némileg kétséggel fogadom a koncepció életképességét. A lézerágyú konténerén nem látunk célfelderítő / tűzvezető lokátort, így rögtön mellette kell lennie egy ilyen eszköznek, ha valóban légvédelem a feladata...

• Tetszik
Reactions: endre