1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Allesmor Obranna írta egy másik fórumon:
  F-35A/B/C 2012-es teszt eredmények összefoglalója:

  www.box.com/embed/a4yy47glyfnob3a.swf

  Érdekes, hogy mennyivel növekedett a gyorsulási idő 0.8 Machról 1.2-re (különösen az F-35C-nél) és csökkent az állandósult túlterhelés értéke mindhárom típusnál (különösen az F-35A-nál).

  30-33 oldalak.
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://www.businessweek.com/news/2013-01-12/f-35-marine-model-stress-testing-halted-over-cracks

   
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://nation.time.com/2013/01/11/hot-stuff-the-f-35-just-became-25-more-vulnerable/

   

   
   
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Még egy kis <a title="Adatlap megtekintése" href="http://blog.hu/user/201060">Allesmor Obranna</a> írás a légierőblogról...


   
  "Pár gondolatot az általam linkelt F-35-ös jelentéshez.

  Az első, ami szembeötlő, hogy tisztán, a számok nyelvén az F-35-ös mind a három verziójánál jelentősen csökkenteni kellett az állandóan fenntartható túlterhelés limitjét, miközben a 0.8 Machról 1.2-re mért gyorsulási érték drámaian nőtt.
  Bárhogy is nézzük, ez szörnyű. Essünk is seggre lendületből és temessük is gyorsan az egész F-35-ös programot, mi több a Lockheed Martint, vagy akár az egész amerikai repülőipart.
  Mert a számok nem hazudnak. Feketén-fehéren ott van minden.

  Vagy. Vagy vegyük észre, hogy bár a számok nem hazudnak, de a kontextus az amiben vizsgálni kell őket. Vegyük az első adatot. Tudunk vele mit kezdeni? Én speciel nem, nem tudom eldönteni sem azt, hogy az ötegész akárhányról közel ötös értékre csökkenő túlterhelési adat egy nagy vagy egy kis veszteség. Egyátalán milyen tömegadatoknál mérték ezt? Befolyásolja ez bárhogy is a maximális értéket? Azt milyen körülmények között és meddig lehet fenntartani?

  Gyorsulás. 0.8-1.2 egy szép tartomány, de mi van az alatt és felett? Milyen magasságon? Milyen tömegadat mellett? Nincs kizárva, hogy a gép 0.8 Mach-ig kiválóan gyorsul, majd aztán torpan meg. Gond lehet ez? Okoz ez problémát ennek a típusnak?
  Ez se tiszta. Kiderült, hogy a vízszintes vezérsíkok kompozit elemeinek rétegeinél fennállhat a veszély a szétválásra, maximális repülési magasság illetve sebesség rezsimen, rezsimeken. De kiderült, hogy van mód a konstrukció megóvására.
  2012-ben ismét sok dolog derült ki a típusról, de megint csak azt tudjuk, hogy a nyilvánosságra hozott eredményeket képtelenek vagyunk korrektül értelmezni a megfelelő háttér teljes ismerete nélkül."
   
   
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://www.defensenews.com/article/20130111/DEFREG04/301110015/Turkey-Postpones-Order-Its-First-Two-F-35-Fighters

   

   
   
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://alert5.com/2013/01/15/stealth-coating-peeling-off-from-f-35s-horizontal-tail-surfaces/

   

   
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  CPFH (cost per flying hour) : The Next Big F-35 Debate?
  http://www.aviationweek.com/Blogs.aspx?plckController=Blog&plckScript=blogScript&plckElementId=blogDest&plckBlogPage=BlogViewPost&plckPostId=Blog%3a27ec4a53-dcc8-42d0-bd3a-01329aef79a7Post%3a80abadb2-80c4-4a50-b4f1-79df6aff101a

   

   
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 10. chimera

  chimera New Member

 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://www.flightglobal.com/news/articles/pentagon-lowers-f-35-performance-bar-381031/

   
   
 12. tallking

  tallking New Member

  Az már biztos, hogy ez a szupergép ugyanannyira lesz "kész" amikor beindul a sorozatgyártás mint az Ef tranche 1 annakidején.
   
 13. fip7

  fip7 Well-Known Member

  A villám nem bírja a villámot :D Ez elég ironikus...
   
 14. Janaj

  Janaj Member

  "Az már biztos, hogy ez a szupergép ugyanannyira lesz “kész” amikor beindul a sorozatgyártás mint az Ef tranche 1 annakidején."

  Az amiknak szerintem ez nem gond.

   
   
 15. erdifefe3

  erdifefe3 New Member

  Az amiknak meg a szovetsegeseiknek akik a gepet fogjak rendszeresiteni boven van annyi modern 4. gen gepuk , f-15, f-16 , f-18 amik boven elegendoek lesznek amig a Villam szolgalatba fog allni.Es a jelenlegi geppark F-35 nelkul is sokkal modernebb es nagyobb mennyisegben all rendelkezesre mint barmelyik mas orszag gepei osszesegeben.

  Ezen dolgok ellenere persze zavaro a Villam kesese.
   
 16. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  "További késéseket okoz a Lockheed Martin folyamatos késése a szoftvermódosítások, frissítések terén, melyek engedélyezéséhez újabb ellenőrző repülések szükségesek."

  Ki is pengettek 10 millát egy kvantumszámítógépért, amivel, reményeik szerint, fel tudják gyorsítani a hibakeresést a szoftvereikben: http://www.technologyreview.com/news/424163/tapping-quantum-effects-for-software-that-learns/
   
 17. nani1980

  nani1980 Member

  én úgy tudtam, hogy a kvantumszámítógép jobbára még csak elméleti dolog!
   
 18. comandante

  comandante Well-Known Member

  Most azért nem ártana, valakinek tisztázni az itt elhangzottak után, hogy akik pénzért vásárolnak ebből a gépből, és ezek első példányai lassan átadásra kerülnek tulajdonképpen mit kapnak. Mert az itt elhangzottak szerint egy nagy rakás problémát.
   
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://iho.hu/hir/f-35-az-ellenseg-helyett-a-kormanyokra-veszelyes-130116

   
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nehogy azt hidd már, hogy az európai és orosz gépekkel nincs ez. Csak arról nem cikkeznek... Az ugye még megvan, hogy az indiaiknál a csere hajtóművek aránya a Szu-30-hoz 100%, míg a jenki gépeknél ~10-15%. Na, ez mi ha nem probléma...? És ez csak egy.

  Az F-35 sem hibátlan, viszont ellenben ugyebár most zajlik a szárnypróbálgatása. Az F-15 sem kezdett azért annyira simán, lásd szétszakadt hajtóművet. Történt ilyen F-35-tel? Inkább fogalmazzunk úgy, hogy szerencsétlenbe ott rúgnak bele, ahol tudnak, mert sokaknak nem tetszik, pusztán elvből...
   

Ezen oldal megosztása