Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen!Most se nagyon értem ezt a hírt. Mintha párhuzamosan beszélnének benne elektromágneses sínágyúról.
????
Najó, és ezt beépítik egy M109-be?Igen!
A lényeg, hogy többféle módszerrel próbálkoznak, hogy felmenjenek a lőtávolsággal 100km fölé.
Van olyan terv, amiben azonos lőszerméret mellett növelik a csőhosszat, és a töltetet, és még rakétapóthajtást is kap, valamint ezáltal csökken a töltet.
A másik opció, amivel próbálkoznak, hogy hagyományos ágyút átalakítanak mágnes-ágyúvá. Ott valószínűleg a csőre szerelnek kívülről egy elektomágnest, ami meghúzza/tolja a már kilőtt lövedéket.
Meg ugye van a NAMMO Ramjet meghajtású lövedéke.
Fontos, hogy itt már azért nagyon drága dolgokról beszélünk, így az irányítottsága már alap dolognak kell lenni. Ott már nem fér bele, hogy ellősz egy rohadt drága technológiával 100+km-re és még mellé is menjen!
Nem az M109-be. Azzal a töltet, csőhossz kísérleteket csinálják.Najó, és ezt beépítik egy M109-be?
155 mm-es lövedékkel cirkáló rakétát semmisítettek meg a jenkik az előző bejegyzésben említett BAE HVP lövedékkel.
https://www.forbes.com/sites/davida...rmy-howitzer-just-shot-down-a-cruise-missile/
Két éves hír, videóval. Az amerikai M1299-es, 155mm-es, de L/58-as kaliberhosszúságú szuperlöveg tesztje:
https://www.thedrive.com/the-war-zo...m-howitzer-doubles-range-to-40-miles-in-tests
Nem olyan egyszerű meglévő alapokon 70km feletti lőtávot elérni: az US ARMY ERCA programjához készült XM654 SuperCharge hajítótöltet...
A legújabb amerikai fejlesztés, itt egy kép a rendszer elemeiről.Ez milyen löveghez van?
Már korábban én is kifejtettem az aggályaimat a teljesen automatizált töltőrendszerekkel kapcsolatban Ez a cikk alátámasztja, hogy egyelőre a tűzcsapások rugalmasságát biztosítani képes automatizált töltőrendszer kifejlesztése nem egyszerű -bár jó úton halad- és ezidáig nem megoldott. A problémát a különböző tűzfeladatok eltérő gyújtóbeállításai okozzák, melyeket automatikusan állítani elég körülményes lehet. Habár dolgoznak a megoldásán a töltőrendszer biztosan elég bonyolult és drága is lesz főleg, hogy a tűzcsapások kivitelezését ember nélkül, teljesen automatizálva szeretnék végrehajtani.Picatinny’s Extended Range Cannon Artillery autoloader team begins testing...
M1299 Extended Range Cannon Artillery (ERCA)
Szerintem a megoldás ugyan az lesz, mint ami az ABM rendszereknél.Már korábban én is kifejtettem az aggályaimat a teljesen automatizált töltőrendszerekkel kapcsolatban Ez a cikk alátámasztja, hogy egyelőre a tűzcsapások rugalmasságát biztosítani képes automatizált töltőrendszer kifejlesztése nem egyszerű -bár jó úton halad- és ezidáig nem megoldott. A problémát a különböző tűzfeladatok eltérő gyújtóbeállításai okozzák, melyeket automatikusan állítani elég körülményes lehet. Habár dolgoznak a megoldásán a töltőrendszer biztosan elég bonyolult és drága is lesz főleg, hogy a tűzcsapások kivitelezését ember nélkül, teljesen automatizálva szeretnék végrehajtani.
Ezért vannak kétségeim az Archer automatizált rendszerével kapcsolatban is. Bár nem ismerem, de azt feltételezem, hogy az automatizálás előnyeit csak azonos gyújtóállításokkal, vagy előre meghatározott gyújtókkal képes kihasználni, ami egy kicsit életszerűtlen. Manuálisan nem probléma és nem is vesz sok időt igénybe. Egyelőre ezért pártolom annyira a Caesar 155 mm féle megoldásokat, mert jó helyen húzta meg a vonalat az automatizáltság előnyei és hátrányai okozta dilemmában.
A lőtáv növelése egyelőre sokkal nagyobb előnyöket hoz, mint a töltőrendszerek fejlesztése.
Szerintem @ijasz az indítótöltetek szempontjából elmélkedett ezen.Szerintem a megoldás ugyan az lesz, mint ami az ABM rendszereknél.
A csőszájnál megkapja elektronikusan kódolva a gyujtó a programozását.
Szerintem azért ez nem űrtechnika.
Pláne, hogy már 30mm-es méretben is megcsinálták már. Speciális lőszert igényel ugyan, de gyakorlatilag minimális többletköltséggel.