1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magazinok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. március 7..

 1. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Miért tünt el? Az újságárusokon túl lehetet kapni a Zrinyi médiában a régebbi számokat is, és a DIMAG-on e-változat is vásárolható.
   
 2. Galcom

  Galcom Well-Known Member

  Tesco vagy Auchan bevásárlás közben szoktam megnézni, de a bevásárló központban egy éve nem láttam. Kb. novemberben bementem egy újságosba, ott azt mondta az eladó, hogy hónapok óta nem látta...
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hiába, a nyomtatott sajtó a végét járja. Ezt mindennemű rosszindulat nélkül mondom és általánosan értem. Részemről csak egy megállapítás.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Dettó. Az Alléban Bp-n kb. 1+ éve már nincs. Kb. egy újságost ismeremek az egész 11. kerületben, ahol láttam. Most zarándokolhatok el oda, ha meg akarom venni. Három benzinkútnál is jártam. AS és Regiment az első pár napban van, utána elfogy. HT-t soha nem láttam egyikben sem.
   
 5. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Javaslom a Blahán 2 helyen is a Népligetben a Metróval szemben, itt mindig kaptam. A nagykörúti újságárusoknál is. Magyarország többi részén nem tudom mi a helyzet. A Zrinyiben meg lehet venni a régebbi számokat (pld. a tavalyiakat is), és a DIMAG-on meg online fizetéssel az e-változatot. Akinek segítséget kér még vásárláshoz írjon privibe: kelecsenyii@gmail.com
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akkor ebből online lesz...
   
 7. honved

  honved Well-Known Member

  Saját tapasztalatom, HT és Aranysas, Regiment, Körmenden 2 helyen is kapható, amíg van, a Tescoban, illetve a vasutállomáshoz közeli újságos, lottózós, kis üzletben. Itt szoktam én is megvenni.
  Szombathelyen, a várost nem tudom, de a Tescoban 2 helyen is kaphatóak.
  A benti újságos polcon, illetve az üzletsoron lévő újságosnál is.
  Zalaegerszegen az Intersparban illetve a Tescoban tudom hogy kaphatóak ezek a kiadványok.
  A többi passz, bár feltehetően másutt is meg lehet vásárolni őket.
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Be kell ballagni az NKE-be, akinek van hozzá igazolványa, aztán kedd csütörtökön ott ül az étkezdénél a Zrínyis hölgy, s nála lehet kapni, visszamenőleg is, fillérekért, igen sok számot. Asszem 100ft ért adja a régebbi számokat.
   
 9. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Régen nagy vásárlója voltam ezeknek a magazinoknak (és egyes autósportos újságoknak), több ezer forint ment el rájuk havonta, de már lassan 10 éve lesz, hogy befejeztem (azt hiszem 2006 vége/2007 eleje körül álltam le).

  Sajnos - legalábbis szerintem - egyszerűen nincs bennük semmi olyan információ, amit már akkoriban ne lehetett volna elérni online is.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A HT ban az a jó, hogy viszonylag ellenőrzött forrásból jön az információ, mert évekig Sárhidai Gyula volt a főszerkeztő, aztán már igaz csak néha néha lektorál ahogy én tudom, de hozzá közel álló HITELES csoport ír a magazinba.

  S ez azért fontos, mert az valóban igaz, hogy nagyon sok dolog elérhető már a neten, szinte mindenről, csak azokat mondjuk nem tudod eldönteni sokszor, hogy információ, dezinformáció, vagy csak sima reklám. Pont ezért tartom klasszisokkal "másabb" kiadványnak a HT-t, mint mondjuk egy Aranysast.

  Fórumtársunk HT-ban megjelenő Eurofighteres cikkénél, meg őszintén megmondom, az AUSAIRPOWER-es hivatkozáson, meg a röhögőgörcs kerülgetett :p, azok után, amit itt ment a Szuhoj topicban, megláttam a hivatkozott anyagok közt, reméltem hogy molni látja, olvassa, és legalább annyira élvezi, mint én^^
  Szóval ha csak kikacsintás volt is, és csak pár képet vett át onnan Kele úr, ez úton is köszönöm, nekem átjött^^!
   
 11. honved

  honved Well-Known Member

  Az Aranysast, bevallom, a Tescoban csak megnézni szoktam, mert inkább reklámújság már.
  A Regimentet megveszem viszont, mert eléggé hiánypótló világháborús témában.
  Bár kétségtelen, a neten, vagy könyvben, elérhető már mindene téren is.
   
 12. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Az EF-es cikknél egyetlen kép nem volt a sajátom, az Abu Dhabiban bemutatott EF2020-as az illeszkedő póttartályokkal, mivel nem voltam ott személyesen. A többi a sajátom volt :).
  A források sokszerűségéből gondolom látszott, hogy az ember sok mindent elolvas, de azt, hogy mit is használ fel, az más téma. Mindenesetre, gondolom van más, jobb cikk és könyv is a repülőgépről. Én azt vallom, hogy igazán egy típust (nem egyes repülőgépet) a tervezők, műszakiak, hajózók ismernek más-más aspektusból.
  Ráadásul a típusleírások nálam a HT-ban való megjelenés miatt - van mikor 1 év is eltelik el a megírástól - folyamatosan ahogy új információk vannak a típusról módosítom, javítgatom (rontom) a cikket.
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyet értek. A regiment szerintem is jobb kiadvány az AS-nél, pontosan a hasonló cikkek miatt szerzem be néha-néha én is. Gyüjtője már CSAK a HT-nek vagyok. Azért a regiment II.vh-s cikkeit sem lehet odamérni mondjuk egy egy Ht-s cikksorozathoz, legyünk őszinték.
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az AUSAIRPOWER szerintem nagyon jó képanyaggal rendelkezik. Egy egyen megtalálható rengeteg kép. Ebből a szempontból egy jó forrás.
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Sok olyan szempontból is jó forrás, hogy rengeteg ember még a létezéséről se tudna rengeteg poszt SZU-s projectnek, ha az a FASZ kopp karcsi(aki igen, gyanúsan elfogult, de látott már ilyet a világtörténelem:p), nem rendszerezte volna őket össze, s fordította volna le a világ nagy részének érthető nyelvre. Az hogy mi valósul/t meg ezekből a projectekből, és milyen sikerrel, az természetesen további kérdéskör, de én azért nem vagyok molni véleményén teljesen, hogy az egész egy nagy kalap szart sem ér. Azt ha helyén kezeli az ember, bizony néha a képeken túl is tud érdekességgel szolgálni, persze csak szigorúan SZERINTEM :p.
   
 16. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  A HT-ban, csak olyan képek jelenhetnek meg, amely ellenőrzött forrásból vannak, tehát nem copright-osak. Az ASAS-sos, REGIMENT-es, AERO-s kollégákkal is beszéltünk róla sokszor, hogy az olvasók nem is igazán tudják (meg hát miért érdekelné Őket), hogy mennyit költünk utazásra, azokért a képekért, infokért amelyek megjelennek...
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem is:)
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Igen, de egy jó "fogyasztót" ez nyilván nem is fog érdekelni soha. Nekem meggyőződésem, hogy a HT nagyon réteg lap. Az Aranysast néha látom, hogy csak úgy megveszik a repülés iránt érdeklődő 7 éves balázskának is, az autós magazin mellé, mert szereti a repülőgépeket, és sok színes kép van benne. A HT azért ilyen közönséghez sosem fog eljutni, de szerencsére nem is ez a célja. Ettől függetlenül, tényleg a jövő az a DIMAG ennek a kiadványnak is szerintem, mert pl. nem sok újságárusnál látom én sem, s egyszerűbb online megrendelni, mint kutatni, hogy hol van, meg hol nincs, a trafikokban.
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kérdés feléd Kelepisti, mennyire lektoráltak bele a cikkedbe a szerkesztőségből? Sárhidai úr ott van még a HT körül tevékenyen, vagy csak a neve?
   
 20. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Én is kb. 12 évesen kezdtem el vásárolni a TOP GUN-t :)
   

Ezen oldal megosztása