Nem értem miért divat szidni az AS-t. Mindig csak szidjátok, de soha senki nem idézett be egyetlen komoly tévedést sem. Ellenben a HT-ben bizony olvastam már azért hajmeresztő dolgokat régen.
Az első számtól vásároltam a TopGun/Aranysas lapot. A kilencvenes években – jobb híján - ittam minden szavát. Akkor az AFM-hez még csak pár havonta jutottam hozzá, a net meg még gyerekcipőben volt az egyetem.
De ez szép lassan ellaposodott. Kb. 2010 óta azt figyeltem meg magamon, hogy csak idegesít az a sok tévedés, találgatás, google első oldal, vagy 10-15 éves elavult kiadványok, mint forrás használat, ami az Aranysast jellemzi.
Jellemzően Zsig Zoltán írásai verték ki a biztosítékot. Nagyon sok keleti technikáról írt, tömegével használva, a könnyen elérhető, vélhetően angol nyelvű, nagyon durván pontatlan forrásokat. Ráadásul én lenézést hallottam ki az írásaiból. Ha valaki keleti technikáról ír, akkor ne angol forrást használjon. És ha már nem lelkesedik, legalább maradjon korrekt. Évekig rágódtam, terveztem többször, hogy írok a szerkesztőknek. Mint író jó, de mint szak író...
Majd végül szintén Zsig Zoltán MiG-27-esről szóló förmedvénye rákényszerített, hogy 25 év után abbahagytam az Aranysas vásárlását. Jobb ha nem tudom mit művel benne...
Hogy egyértelmű legyen, tudom mivel jár egy újságban írás. Nekem is jelent meg cikkem az Aranysasban. Sok pénzt fizettem saját pénztárcámból a fotósoknak a jogdíjakért. A fenti véleményemet, mint a lapot 25 évig vásárló olvasó írtam!
Persze vannak tiszteletre méltó írók is. Kedvelem Kővári László írásait. Ezeken nőttem fel, a weboldalán napjainkban is olvasom őket. Horváth Zoltán cikkeit is kedveltem, kellemes olvasmányos írások, köszönöm nekik. De manapság az Aranysast már arra sem méltatom, hogy letöltsem az orosz oldalakról.