1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magazinok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. március 7..

 1. independence

  independence Active Member

  Hy. Nem tudtam hol kérdezni. Nem tudja valaki, hogy miért nem üzemel a Jets.hu oldal ? Facen sem...
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mert Kővári drágának találta az évről évre emelkedő tárhelydíjat így lekapcsoltatta, nem fizeti tovább. Azt mondta, hogy majd egyszer elkezdi nagyüzemben felrakni az blog.hu-s oldalára.
  http://jetplanes.blog.hu/

  A Wayback machine oldalon az írások egy része elérhető, de képek nélkül. Illetve a képek egy része is leszedhető trükkösen. Nekem is kellemetlen, mert 5 link mutat az oldalra a HT összfoglalóban, de ígretet kaptamm, hogy azokat előkeresi majd nekem és akkor mellékletként lesz az anyag része.
   
  fishbed likes this.
 3. independence

  independence Active Member

  Köszi... Sajnálatos ez így...
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Valami évi 40-50k körüli összeget kért a tárhelyes, ami vicc. A Mediafire oldalon a 80GB tárhely kerül évi 20 USD-be asszem. A legegyszerűbb pótlás az lenne, ha felrakná valami ilyen helyre kövi és 1:1-ben le lehetne tölteni. Az enyémen simán elfér, fel is ajánlom most rögtön. :)
   
 5. independence

  independence Active Member

  Nem tudom milyen mértékegység a 40-50k... De ha ezer , akkor valóban nem sok. Ugyanakkor biztos meg van rá az oka. Azért sajnálom, mert hiánypótló volt a tartalom. Ha nem is nagy forgalommal, de a típus ismertetők biztos népszerűek voltak. Nekem legalábbis...
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem sok...? Irgalmatlan pénz...
   
 7. independence

  independence Active Member

  Akkor világosíts fel légyszives , hogy mi az a " k" ? Mit jelent 40-50 k... Most komolyan!
   
 8. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  ezer
   
  independence likes this.
 9. independence

  independence Active Member

  Na szóval. Nem értek ehhez . De basszus , ennyiért be sem tudom rúgatni a haverokat egy nívósabb helyen... Most az évi 20 dodó nyilván jóval kedvezőbb, de hát akkor oda kell átvinni az egész cuccot, nem megszüntetni az oldalt. Lehet amúgy is megunta az úr és így talán kapóra is jött ez az ár mizéria... Nem tudom...
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A mediafire csak egy tárhely, de ahhoz képest, hogy a blog.hu INGYENESEN adja azt, amiért 40-50k kér évente a szolgáltató... Vicc... Mert a jets.hu csak annyiban több a blog.hu-nál, hogy volt valamiféle könyvtárszerkezet. Ettől nem kell hasraesni...

  Egyébként lehet, hogy az MF-fel is lehetne ilyet csinálni.
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Én azt sem nagyon értem, hogy miért volt jó Kővári Lacinak "fizetős" oldalt kialakítani, fenntartani. Szórád Tamás 2009 óta csinálja az ingyenes blog.hu-n az Airbase blogot, ahol az Aeromagazinban megjelent írásait is rendszeresen lehet olvasni.

  http://airbase.blog.hu/search?searchterm=aeromagazin&searchmode=OR&submit=Keresés

  Ha kb. ugyanennyi ideig élt a jets.hu, akkor az kb. 8* 40.000 Ft = 320.000 Ft felesleges pénzkidobás volt.
   
 12. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Kérdés mekkora tárhely volt a jets.hu alatt. Most így hirtelen nincs előttem mekkora méretben voltak fent a fotók. Mindenesetre gyanítom, hogy nem sokszor 10 giga volt a tárhely - akkor viszont "érdekes" az ár.

  Én már régóta csak virtuális szerverekkel dolgozok, de most gyorsan ránéztem a nagyobb hazai szolgáltatók tárhely kínálatára. Van ahol az említett összeg kb. feléért már 50 gigát is adnak - bár jellemzőbb a 20 giga körüli méret. Természetesen SSD meghajtókkal dolgozó szervereken. Kisebb csomagok persze ennél jóval olcsóbbak.

  A jets.hu nem simán statikus HTML volt, az URL címek alapján volt mögötte valami tartalomkezelő rendszer. Így az MF csak akkor játszana, ha meglennének az adott oldalak legenerálva. (OK-OK archive.org, na de 6-7 évnyi anyag...)
  A tárhely szanálásakor vajon készült biztonsági mentés?

  Ezt csak Ő tudhatja, de lehet szimplán nem tetszett neki, hogy a blog.hu-s blogok kinézete nem különösebben variálható :)
  Ettől függetlenül a blog.hu persze egy klassz szolgáltatás az Index részéről, sokat segít azoknak, akik blogolni akarnak. Vagy ott a wordpress.com.
   
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Aztán a vége csak az lett hogy jetplanes.blog.hu :) Egyébként a jets.hu kinézete nem volt túl korszerű, valami hasonlót a blog.hu-n is simán létre lehet hozni. A ".hu"-s domain viszont tényleg "jobban" hangzik, bár ma már ennek talán nincs akkora jelentősége.
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A blog.hu-n nincs könyvtárszerkezet, nála témák szerint voltak bontva a dolgok. Mondjuk címkékkel részben lekezelhető a probléma. Nem tudom, hogy mikor kezdni el majd visszatölteni a dolgokat... Bejegyzés sem volt lassan egy hónapja.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ha durvább írásait 1:1-ben beemelné (AIM-9, R-73, orosz 4+ gen gépek, stb. stb.), akkor lenne-e belőle kiemelt poszt én milyen vita születne abból a kommentekben. Érdekes lenne...
   
 16. independence

  independence Active Member

  A végéhez... Otthon ülve , és röhögve a sok barom kommenten is trollkodásnak minősül... Csak szólok...
   
 17. independence

  independence Active Member

  Smile :)
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az meg van, hogy az R-73 harci része (a szétrobbanó pálcikák) szegényített uránt is tartalmaz?
   
 19. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Az az R-60-as volt, vagy csak az egyik variánsa.
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Esetleg tudod hogy melyik? Ezt az R-73-as infót is olyan helyen mondták nekem, ahol nem mertem megkérdőjelezni, de az interneten semmi nyomát nem találtam eddig.
   

Ezen oldal megosztása