Magyar katonai repülőgépek a kezdetektől 1990-ig

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 360
26 677
113
MiG-15 Bis - Taszár
Taszar-Repmuzeum_fb_-000000001659871692_o.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: endre and fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 810
113
http://azelfeledettlegiero.hu/az-utolso-bombazo-a-regi-szolnoki-repulomuzeum-il-28-as-repulogepe/"Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis területén található régi szolnoki repülőmúzeum gyűjteményének jelentős része ugyan pár évvel ezelőtt átkerült a jóval modernebb Reptárba, azonban az ottmaradt, nem szállítható repülőgépek még mindig komoly látnivalót és értéket képviselnek. A jelen pillanatban nem látogatható, bezárt múzeum füvén az utasszállítók és különböző katonai szállítógépek mellett a modern magyar katonai repülés első (és egyetlen…) sugárhajtású bombázógépének utolsó, megmaradt példányaként az 55-ös oldalszámú Il-28 személyében egy igazi kuriózum is „lakik”..."
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 503
113
Az 'Őrjárat az égen' 1969-ben készült négyrészes fekete-fehér magyar filmsorozat, amely a Magyar Néphadsereg vadászrepülő-növendékeiről és oktatóiról szól.
A Repülőműszaki Főiskolán tanuló fiatalok és oktatók mindennapjait mutatja be a filmsorozat. Majd - a Főiskola elvégzése után - a repülős élet mozgalmas napjait...