A humor topikból áthozva:
Ebben az esetben mit takar?
Amikor én bevonultam ('89) , ott már pont kezdték komolyan venni a szívatások visszaszorítást.
Amiket leírtam, az nálunk történt a kiképzőszázadnál, nyilván örültünk, hogy nem mi lettünk a szórakozás tárgya...
Még az előző évben is ez sokkal durvább volt elmondások szerint.
Kiképzés után olyan századoknál voltam, ahol a gumik és öregek normális srácok voltak.
Bezzeg a harckocsizóknál...
- Dobjuk ki a szolgálati asztalt!
Kidobták.
- Dobjuk ki a szolgálatot! (Alegységügyeletest)
Kidobták.
Az emeletről.
Eltört a lába.
(Mondjuk állítólag lett is belőle hadbíróság, ha jól rémlik.)
Onnan úgy folyt le a az ultrás habos víz még éjfél után is s lépcsőn, mint a szilvásváradi vízesés...
Újra megtaláltam azt a videót, ami a kanizsai laktanyát mutatja - igaz, már 1995-ben.
0:55-nél látszik az a tiszt, aki a légvédelmi századnál volt parancsnokom. (Tiszta John Cleese)
Nagykanizsán régen öt laktanya is volt. A Thury György (korábban Dózsa) laktanya – MH 4730, a Gábor Áron laktanya – MH 7231, a Kossuth Lajos laktanya – MH 5808 és a Petőfi laktanya, ez utóbbi a ma „legendás” Citromszigetnél terült el. Külön egységként működött a határőr laktanya. A Thury...
delzalapress.hu
Szégyellem, de már nem emlékszem a nevére, pedig korrekt ember volt; azokban a viharos időkben meg folyamatos volt az átszervezés, leépítés, ide-oda került az ember.
Azért a videón nagyon látszik, hogy próbálnak a felvétel kedvéért a úgy tenni, mintha sok lenne dolguk...