1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyar történelem

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - blitzkrieg által indítva @ 2016. február 25..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Majd ha az USA is leül Mexikóval egyezkedni Texasról(pár évtized múlva ott nem nagyon lesz angol szó).
   
 2. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Te még nem tudtad? A múltat nem szabad bolygatni...csak ha az USA érdeke úgy diktálja.
   
 3. Wilson

  Wilson Active Member

  Dehogyisnem,jó néhány évtizedig ez volt a hivatalos verzió,hogy mi finnugor nép vagyunk csak mielőtt elfoglaltuk volna a Kárpát-medencét egy jó ideig ide-oda terelgettük állatainkat a nagy büdös sztyeppén.
   
 4. Wilson

  Wilson Active Member

   
 5. Wilson

  Wilson Active Member

  http://finnugor.elte.hu/tortenelem/ostortenet/oshfodori.htm

  "A Nyugat-Szibériában élő ugorság a vaskorban (a Kr. e. 8. századot követően) a steppevidéket lakó iráni nyelvű szarmaták északi szomszédságában élt. Ebben az időben terjedt el az eurázsiai steppevidéken az újfajta vándorló-legeltető pásztorkodás, más néven a nomadizmus. Erre az életmódra tértek át a délebbre élő ugor csoportok is. Valószínű, hogy az új gazdálkodási mód következtében vált önálló etnikummá (néppé) egyik csoportjuk, az ősmagyarság, amely áttért a mozgékonyabb, nomád életmódra. Valószínűleg az ősmagyarság és néhány más ugor csoport hagyatékát láthatjuk az Irtis–Isim-vidéki vaskori szargatkai kultúrában."
   
  antigonosz likes this.
 6. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Az én törikönyvemben "nyelvrokonaink" fejezetcímen voltak tárgyalva!
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A nyelvrokonaink valaha vérrokonaink is voltak, hiszen amikor még egy nyelvet beszéltünk és egymás mellett éltünk az Urál környékén akkor még genetikailag is közel álltak egymáshoz az őseink. Persze a genetikai rokonság hamar megváltozhat. Egy generáció után 50%, két generáció után 25% marad a génekből ha másféle népekkel keveredik az ember, ezer év alatt jó ha 0.1% marad a távolban maradt ősök génjeiből.

  Bár még az a 0.1% is vérrokonságnak számít. Csekély mértékű, de vérrokonság. Az a néhány gén egyenes ágon szállt atyáról fiúra az őseink között. Persze a génjeink nagy része ma már közép-európai emberektől származik.
   
  Robur likes this.
 8. Wilson

  Wilson Active Member

  "A 14 milliós magyarság a legnagyobb finnugor nép." Ez a sor szerepelt abban a tankönyben amiböl én tanultam.Sajnos nem mostanában volt:)
   
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nincs ezzel semmi gond. Pontosabb lenne azt mondani, hogy finnugor származású vagy finnugor nyelvű nép, de ezek alapján nyugodtan lehet azt mondani, hogy finnugor nép.

  Oké, hogy a mai génjeink közép-európaiak, de akkor a magyar közép-európai nép? Ez is igaz, ha a mai területi vagy genetikai állapot szerint nézzük, de az ilyen elnevezések általában régebbre utalnak.

  A perzsa meg indo-európai nép, pedig nyilvánvaló, hogy most Ázsiában vannak, az elnevezés a származásukra és a nyelvükre utal.
   
  Robur likes this.
 10. Robur

  Robur Well-Known Member

  Szerinted melyik az a hülye texasi aki Mexikóhoz akar tartozni? Mexikónál nagyobb kupleráj nem sok van a földön.
   
 11. Robur

  Robur Well-Known Member

  Három nemzet szövetsége:
  https://mult-kor.hu/cikk.php?id=10695
   
 12. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Fodor István (neves "finnugrista" régész) a JATEn úgy adta elő: a magyar nyelv ami finnugor, a magyar nép már a honfoglaláskor is biztosan több komponensből állt.
   
 13. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Akkor pongyola a megfogalmazás, bár gimis törikönyvben nem tudom mennyire éri meg nagyon aprólékosan tudományoskodni!
  Már csak azért is helytelen, mert "a 14 milliós magyarság" genetikájában és antropológiailag is kb 10% részben a honfoglalók leszármazottja.
   
 14. Robur

  Robur Well-Known Member

  A magyarság vándorlási iránya(Magna Hungária, Levédia/Etelköz, Kárpát-medence) egyértelműen a finnugor területek irányába mutat. Tehát finnugor eredetű nép vagyunk. Más feljegyzés nincs. Ha a genetikát vesszük elő, az meg más kérdés, hiszen 500 millió behatás ért minket az évezredek során.
   
 15. Robur

  Robur Well-Known Member

  https://forum.htka.hu/threads/magyar-történelem.1207/page-35#post-573800
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A kettő el sem választható egymástól. Nincsen nyelv nép nélkül. A honfoglalók nem csak genetikailag, de nyelvileg is több komponensből álltak és nem is csak finnugor, hanem indo-európai és török nyelvű törzsek is voltak köztük.
   
  blitzkrieg and HAndrás like this.
 17. Wilson

  Wilson Active Member

  Teljesen egyetértek veled,hacsak azt nézem,hogy azóta mióta elváltunk ugor szomszédainktól mennyi behatás érte őseinket.
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  10% az X be. Y rol nincs revelans adat. /anyaiagat viusgalnak vilagszerte de mivel abbol joval tobb van toredeket se terkepeztek fel eddig.../ugye most mar tudjak nem szabadott volna udvariaskodni es nehogy adamozni.../
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A kalandozaskor eleg sok asszonyt szolgat hoztak haza maguknak./volt mibol valogatni./
   
  anonim999 likes this.
 20. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

Ezen oldal megosztása