1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyar történelem

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - blitzkrieg által indítva @ 2016. február 25..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Majd ha az USA is leül Mexikóval egyezkedni Texasról(pár évtized múlva ott nem nagyon lesz angol szó).
   
 2. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Te még nem tudtad? A múltat nem szabad bolygatni...csak ha az USA érdeke úgy diktálja.
   
 3. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Dehogyisnem,jó néhány évtizedig ez volt a hivatalos verzió,hogy mi finnugor nép vagyunk csak mielőtt elfoglaltuk volna a Kárpát-medencét egy jó ideig ide-oda terelgettük állatainkat a nagy büdös sztyeppén.
   
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

   
 5. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  http://finnugor.elte.hu/tortenelem/ostortenet/oshfodori.htm

  "A Nyugat-Szibériában élő ugorság a vaskorban (a Kr. e. 8. századot követően) a steppevidéket lakó iráni nyelvű szarmaták északi szomszédságában élt. Ebben az időben terjedt el az eurázsiai steppevidéken az újfajta vándorló-legeltető pásztorkodás, más néven a nomadizmus. Erre az életmódra tértek át a délebbre élő ugor csoportok is. Valószínű, hogy az új gazdálkodási mód következtében vált önálló etnikummá (néppé) egyik csoportjuk, az ősmagyarság, amely áttért a mozgékonyabb, nomád életmódra. Valószínűleg az ősmagyarság és néhány más ugor csoport hagyatékát láthatjuk az Irtis–Isim-vidéki vaskori szargatkai kultúrában."
   
  antigonosz likes this.
 6. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Az én törikönyvemben "nyelvrokonaink" fejezetcímen voltak tárgyalva!
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A nyelvrokonaink valaha vérrokonaink is voltak, hiszen amikor még egy nyelvet beszéltünk és egymás mellett éltünk az Urál környékén akkor még genetikailag is közel álltak egymáshoz az őseink. Persze a genetikai rokonság hamar megváltozhat. Egy generáció után 50%, két generáció után 25% marad a génekből ha másféle népekkel keveredik az ember, ezer év alatt jó ha 0.1% marad a távolban maradt ősök génjeiből.

  Bár még az a 0.1% is vérrokonságnak számít. Csekély mértékű, de vérrokonság. Az a néhány gén egyenes ágon szállt atyáról fiúra az őseink között. Persze a génjeink nagy része ma már közép-európai emberektől származik.
   
  Robur likes this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  "A 14 milliós magyarság a legnagyobb finnugor nép." Ez a sor szerepelt abban a tankönyben amiböl én tanultam.Sajnos nem mostanában volt:)
   
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nincs ezzel semmi gond. Pontosabb lenne azt mondani, hogy finnugor származású vagy finnugor nyelvű nép, de ezek alapján nyugodtan lehet azt mondani, hogy finnugor nép.

  Oké, hogy a mai génjeink közép-európaiak, de akkor a magyar közép-európai nép? Ez is igaz, ha a mai területi vagy genetikai állapot szerint nézzük, de az ilyen elnevezések általában régebbre utalnak.

  A perzsa meg indo-európai nép, pedig nyilvánvaló, hogy most Ázsiában vannak, az elnevezés a származásukra és a nyelvükre utal.
   
  Robur likes this.
 10. Robur

  Robur Well-Known Member

  Szerinted melyik az a hülye texasi aki Mexikóhoz akar tartozni? Mexikónál nagyobb kupleráj nem sok van a földön.
   
 11. Robur

  Robur Well-Known Member

  Három nemzet szövetsége:
  https://mult-kor.hu/cikk.php?id=10695
   
 12. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Fodor István (neves "finnugrista" régész) a JATEn úgy adta elő: a magyar nyelv ami finnugor, a magyar nép már a honfoglaláskor is biztosan több komponensből állt.
   
 13. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Akkor pongyola a megfogalmazás, bár gimis törikönyvben nem tudom mennyire éri meg nagyon aprólékosan tudományoskodni!
  Már csak azért is helytelen, mert "a 14 milliós magyarság" genetikájában és antropológiailag is kb 10% részben a honfoglalók leszármazottja.
   
 14. Robur

  Robur Well-Known Member

  A magyarság vándorlási iránya(Magna Hungária, Levédia/Etelköz, Kárpát-medence) egyértelműen a finnugor területek irányába mutat. Tehát finnugor eredetű nép vagyunk. Más feljegyzés nincs. Ha a genetikát vesszük elő, az meg más kérdés, hiszen 500 millió behatás ért minket az évezredek során.
   
 15. Robur

  Robur Well-Known Member

  https://forum.htka.hu/threads/magyar-történelem.1207/page-35#post-573800
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A kettő el sem választható egymástól. Nincsen nyelv nép nélkül. A honfoglalók nem csak genetikailag, de nyelvileg is több komponensből álltak és nem is csak finnugor, hanem indo-európai és török nyelvű törzsek is voltak köztük.
   
  blitzkrieg and HAndrás like this.
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Teljesen egyetértek veled,hacsak azt nézem,hogy azóta mióta elváltunk ugor szomszédainktól mennyi behatás érte őseinket.
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  10% az X be. Y rol nincs revelans adat. /anyaiagat viusgalnak vilagszerte de mivel abbol joval tobb van toredeket se terkepeztek fel eddig.../ugye most mar tudjak nem szabadott volna udvariaskodni es nehogy adamozni.../
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A kalandozaskor eleg sok asszonyt szolgat hoztak haza maguknak./volt mibol valogatni./
   
  anonim999 likes this.
 20. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

Ezen oldal megosztása