Ahogy
@PavolR is írta, az EVA nem ebből lett, csak ahhoz kötődően csinálják a többi fejlesztést. Én múltkor olvastam, hogy maga a fejlesztés elsősorban a lőszerek, tűzvezető rendszereket érinti elsősorban.
Azt gondolom, hogy ehhez nem véletlenül csatlakoztunk, mint ahogy az olaszok sem. A szűk kör azt jelenti, hogy szerintem ezek az országok direktben is be szeretnék szerezni ezen rendszereket. A többi országnak saját rendszerei vannak (PZH2000, Caesar, Krab, AS-90, Archer) Nekünk semmi nincs, az olaszok meg elvileg PZH-znak, de lehet hogy lenne náluk is értelme, ha az egyre több kerekes járművet is szervezetileg kerekes önjáró tüzérséggel látnák el.
A szlovákok meg azért nem rendeltek még EVA-t, mert ők Zuzana-t fognak rendelni (talán már be is rendelték). Az ugyebár az EVA tornyos verziója. Gyakorlatilag minden egyezik, csak a robotizált tárolók kisebbek az EVA-n (12 töltet), valamint az ez egész miskulanciát páncéllemezekkel toronyba foglalták.
Igazság szerint nekik ez csak több GDP-t jelent, de én nem nagyon érezném hatalmas előnynek a körbeforgatható tornyot. Sőt, a nagyobb torony még rontja is a terepjáró képességet.