Magyarország ipara

Budakalászra is filmstúdiót építenek állítólag az eperföldek helyére... Etyeken is van. Fóton is beépítenek minden talpalatnyi földet. Kiváncsi vagyok, hogy ennyi filmstúdiót el fog-e tudni tartani a piac.
Simán. Egyik legokosabb húzása volt az országnak azt a sales tax visszateritosdit elindítani, azóta az osszes komoly hollywoodi-londoni film services company mind ott dolgozik. Sajnos Vajnat elvitte a rak, de o meg utana pluszban radolgozott es bitang kis iparág be lett ebből is (no meg a halo effect is komoly, pl a "picture" PR rengeteg turistát visz stb stb.)

• Tetszik
Reactions: fip7
Nem minden cikket lehet így berakni. Talán @Fennek írta, hogy mi kell hozzá, hogy így jelenjen meg de azt te nem tudod megcsinálni.
Ott sem voltam. Én csak annyit szoktam, hogy ide a szöveg törzsbe csak berakom a linket sima szövegként. Szóval nem a menüből a link beillesztésével mint régen. Így a motor felismeri és letölti az oldalhoz tartozó "kártyát". Más trükköt nem ismerek.

Alakul a GDP, az adósság is csökken.

+17,9% tavalyhoz képest.
+ 2,7% az előző negyedévhez képest.
gdp1b-472114.png

adossag210817-472100.jpg

Alakul a GDP, az adósság is csökken.

+17,9% tavalyhoz képest.
+ 2,7% az előző negyedévhez képest.
gdp1b-472114.png

adossag210817-472100.jpg

régióban a magyar növekedés jóval meghaladta a román 13,6%-os, a lengyel 10,7%-os, a szlovák 10,2%-os, illetve a cseh 7,8%-os adatot.
eugdp210817egy-472190.png

A régióban viszont szintén a leggyorsabb a magyar növekedési ütem, ami

MÁR A GAZDASÁG GYORSABB KILÁBALÁSÁT JELZI NAGYRÉSZT A GYORSABB OLTÁSI TEMPÓNAK KÖSZÖNHETŐEN.

Azt érdemes megjegyezni, hogy a feloldásokat későbbra ütemező országokban a következő negyedévekben jelenhet a gyorsító hatás
eugdp210817ketto-472192.png

régióban a magyar növekedés jóval meghaladta a román 13,6%-os, a lengyel 10,7%-os, a szlovák 10,2%-os, illetve a cseh 7,8%-os adatot.
eugdp210817egy-472190.png

A régióban viszont szintén a leggyorsabb a magyar növekedési ütem, ami

MÁR A GAZDASÁG GYORSABB KILÁBALÁSÁT JELZI NAGYRÉSZT A GYORSABB OLTÁSI TEMPÓNAK KÖSZÖNHETŐEN.

Azt érdemes megjegyezni, hogy a feloldásokat későbbra ütemező országokban a következő negyedévekben jelenhet a gyorsító hatás
eugdp210817ketto-472192.png

Hozzá kell tenni, hogy a francia és a spanyol gazdaság bukta a legnagyobbat a 2020-as évben. Na a mostani GDP adatokat ahhoz a bukóhoz viszonyítják.

• Tetszik
Reactions: kamm and svajcibeka
egy kis vetélytárs a lynxeknek:D

"Sikerült megállapodni a Vitesco Technologies (VT) német autóipari céggel, hogy egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat építsenek fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani."

• Tetszik
Reactions: SilvioD
"Sikerült megállapodni a Vitesco Technologies (VT) német autóipari céggel, hogy egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat építsenek fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani."
Azt nem tudom, ha mondjuk megcsinálom a 'phaidros & rabszolgái kft'-t, és mondjuk építek egy babzsákfotegyárat zsizsikes babból, mert az reszájkling, akkor nekem is odaadja az állambácsi a "gyár" építésének 1/5-ét? Persze pályázat nélkül.

Azt nem tudom, ha mondjuk megcsinálom a 'phaidros & rabszolgái kft'-t, és mondjuk építek egy babzsákfotegyárat zsizsikes babból, mert az reszájkling, akkor nekem is odaadja az állambácsi a "gyár" építésének 1/5-ét? Persze pályázat nélkül.
Ha van egy olyan üzleti terved és gazdasági háttered amit le tudsz tenni az asztalra, neked is vissza fogja adni az ÁFÁ-t abból a pénzből amit itt elköltesz. De gyanítom ez a veszély nem fenyeget.

Annyit szerintem nem, de ha alapítasz egy működő ötletre valami céget, akkor lecsöppenhet valamilyen támogatás/pályázati pénz neked is!
(ismerősi körben is van aki tudott így pénzt szerezni, gombatenyésztés volt amúgy)

• Tetszik
Reactions: phaidros
Ha van egy olyan üzleti terved és gazdasági háttered amit le tudsz tenni az asztalra, neked is vissza fogja adni az ÁFÁ-t abból a pénzből amit itt elköltesz. De gyanítom ez a veszély nem fenyeget.
Aztat kend honnan tudhassa?
Üzleti tervem van*, tőkém nincs hozzá. De most úgyis más dolgok futnak, más vonalon; azoknak is ilyen vagy olyan irányba le kell zárulniuk.

*Pont olyan stádiumban, mint amennyire realitás, hogy a közeljövőben meg tudom valósítani.

Aztat kend honnan tudhassa?
Üzleti tervem van*, tőkém nincs hozzá. De most úgyis más dolgok futnak, más vonalon; azoknak is ilyen vagy olyan irányba le kell zárulniuk.

*Pont olyan stádiumban, mint amennyire realitás, hogy a közeljövőben meg tudom valósítani.
Olyan embert kell bevenni az üzletbe, aki el tudja intézni az állami támogatást. :cool: