Aha, hát persze...Kivándorló magyar állampolgárok száma (fő): 290.479
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aha, hát persze...Kivándorló magyar állampolgárok száma (fő): 290.479
Ha figyeled a híreket, láthatod, hogy piszok sok beruházás van a csőben. Van olyan amelyik már be van jelentve, meg egy halom ami csak látszik hogy be lesz.Olyan ez, minthogy utolérjük lassan a finneket az oktatásban lehet örülni meg minden tök happy, csakhát az ördög a részletekben rejlik és nem a magyar lett annyival jobb, hanem a finn lett ennyivel szarabb, hogy lassan visszacsúsznak a mi szintünkre...
KSH a barátod!Aha, hát persze...
Nem tudom miert az èrtetlenkedes, az ilyen OTP MOL, stb pont nem jó példák mert nemzet stratégiai cégek voltak és lesznek, így kormanyoktol függetlenül biztosított a működésük. Tulajdonosi szerkezetük is bőven a NER előtt alakult ki. Vagyis ezek nem a NER érdemei. Ebben a meretkategóriában részesei a NER-nek ahogy bármely más kormány esetében részt vallalnak majd mert működésük elvalaszthatatlan a mindenkori Magyar kormánytól.Most leírtad a MOL és az OTP receptjét.
És igen, a fenti képlet nagyjából megállja a helyét. Mert egyik nélkül sem lenne képes magyar multi létrejönni. Erre jó példa az előtte való "emúúút 8 év". Na akkor nem volt még kéjjes gondolati szinten sem sikeres magyar multi.
Az a gond, hogy a NER már pejoratív jelentésében került bele a köztudatba, pedig eredetileg nem erre hozták létre. Nyilván ehhez hozzájárult a "vonatra felült ügyeskedők köre is". Meg az, hogy elég erőszakosan és kapkodva akarták a rendszert elfogadtatni a magyar társadalommal.
A recept lényege az, hogy erős állami hátszéllel sikereket érnek el, amit forintosítva különböző csatornákon egy részt visszaoszt.
(Ezt Amerikában lobbizásnak hívják ugye. Itthon meg előszeretettel korrupciónak.)
A MOL-nak és az OTP-nek a NERben elfoglalt szerepe ez alapján megkérdőjelezhetetlen. Elég csak a magyar sportban (igen erősen NER hátterű terület) elfoglalt szerepükre gondolni.
Nyilván a fentebb általam felsorolt cégek esetén még a rövid külföldi háttér kevés fogódzót ad, az ítélkezésre, de szerintem ilyen magyar multi élére csak olyan embereket pakolnak, és olyan board kerül, akik alapvetően nem hülyék. Szóval én megadom nekik a bizonyítási lehetőséget.
Egy nemzetközi porondra való kilépés esetén már gyakran az is sikerként elkönyvelhető, ha talpon maradnak az első években.
Hát azért én azt javaslom, hogy addig ne állj féllábon amíg ebből lesz valami, mert elfárad a lábad... Szeretnék hinni benne, de már annyiszor készültek ilyen tervek és a vége mindig az sajnos, hogy jön egy új miniszter és dobja a kukába mindet és készít sokpénzért egy másikat... egyedül talán Homolya Róbert volt kivétel aki vezetésével rendbe rakták a nyugatit beindult az IC+ program (a minőségét most se firtassuk..) KISS, 115 új mozdony tender...Tudom, hogy te otthon vagy nagyon vasútban, úgyhogy ha csak azt veszem elő, hogy jövőre akarnak elindítani egy átfogó giga modernizációs programot az piszok sok munkást felszívni. De felfutóban lesz a vagongyártás is, pláne, ha sikerül a spanyol Talgo-s üzlet.
Nem.
Szerintem akkor mégsem mennek nekik a gyanús megrendelések az állami pénzekből.Amikor az elöző munkahelyem megszerezte a NER azon ment a panaszkodás, hogy nem nagyon sikerül havi 200 millió bevétel fölé menni. Amikor eljöttem az 50 millió forgalom soknak számított....
Szerinted?
A fenti eset.
A külsős cégeket fix időre szerződik. Rengetegszer előfordul váltás és cserélődnek a cégek, sokszor a külsős dolgozók is.
Itt az a necces, hogy a másik cég vendégmunkások foglalakoztatásával nyert, ami azért érdekes mert elvileg a vendégmunkások foglalkoztatása drágább, mégis feltehetően jobb ajánlatot tett. Nem biztos, hogy a bérrel nyert, de ha azzal akkor sztem trükközött. Vagy az előző külsős cég vezetése volt túl kapzsi és nagy haszonkulcssal dolgozott. De ez már ködszurkálás.
Szerintem meg igen. Csak ugye, ha az állami pályázatokból jól él a tulaj, nem igazán érdekli, hogy bármit is termeljen a cég. Tudod a melós költség.Szerintem akkor mégsem mennek nekik a gyanús megrendelések az állami pénzekből.
Jaj persze. A híres munkaerőhiány.Kicsit még utánaolvasva 16 embert rúgtak ki a 40-ből, többieknek volt máshol munka.
Itt igazából még mindig az a fő probléma, hogy "picit" későn szóltak. Gondolom féltek a cégvezetésnél, hogy átmennek a dolgozók a konkurenciához ha hamarabb tudnak róla.
És egy családost azért elég sz*rul érint ha hirtelen munkanélküliként karácsonyozhat, de idővel valszeg felszívja a munkaerőpiac azt a pár embert.
+Még az év végi pangásban is keresnek takarítót helybenJaj persze. A híres munkaerőhiány.
Egyszerűen a filippinók miatt megint kirúgtak egy adag magyart.
De hát kinek mit intéz a kormánya...
Biztos?Nincs ilyen gazdaságpolitika.
Bár arra futotta volna. A magyar ner kiszolgálására futotta. Amire egy kegyetlenebb római rabszolgatartó is azt mondaná, hogy az ilyen bánásmód nem illik egy úriemberhez.Biztos?
Én azért megkérdeznék néhány gazdasági szakértőt is, hátha vannak ötleteik. 2/3al szinte bármit megtehettek volna, de csak a multik kiszolgálására futotta.
Bejelentés valszeg nyista, borítékkal együtt a havi 180 talán meglesz.+Még az év végi pangásban is keresnek takarítót helyben
Sürgős takarítás, Tisztítás állás, munka - 144 db
144 db friss takarítás, tisztítás állás, munka. Nézze meg a legfrissebb állásajánlatokat és jelentkezzen egyszerűen!www.profession.hu
Magam előtt látom, ahogy az amúgy szorgalmas cigány takarítókból minimum technikust csinálunk. Ja várj nem.A kettő közt nincs átmenet.
Ajánlhatod, csak ugye összeszerelő országban nincs szükség csak operátorokra. Akiket most jól seggbeszexualizáltak a filippínókkal.Visszajöttünk a téma indulásához, ajánlom magamat.
Én szakértők helyett ajanlanám, nézz körbe, mi történt a többi kelet-europai országban. Mindenhol zajlik egy nyugati kivándorlás, vendégmunkás export. A mértéke különböző, a trend ugyanaz. És a mértékben mi az átlagnál sokkal jobban állunk.Biztos?
Én azért megkérdeznék néhány gazdasági szakértőt is, hátha vannak ötleteik. 2/3al szinte bármit megtehettek volna, de csak a multik kiszolgálására futotta.
Meg gazdasági növekedés is. Na az nálunk nem igazán. Amíg Balasagyarmatról járnak fel technikusnak emberek a samsunghoz, mert 3szoros fizut kapnak így mint ott diplomás melóval, és a samsung azért nem dobálja technikusoknak a millás fizukat, addig Románia csendben lehagy minket.Én szakértők helyett ajanlanám, nézz körbe, mi történt a többi kelet-europai országban. Mindenhol zajlik egy nyugati kivándorlás, vendégmunkás export. A mértéke különböző, a trend ugyanaz. És a mértékben mi az átlagnál sokkal jobban állunk.
Ööö ugye arra nem emlékszel, amikor (2011) az oroszoktól kellett visszavenni a részesedést, hogy valóban irányitói, stratégiai többsége legyen a Magyar Államnak. És mit mondott erről a kiválló Népszava?Nem tudom miert az èrtetlenkedes, az ilyen OTP MOL, stb pont nem jó példák mert nemzet stratégiai cégek voltak és lesznek, így kormanyoktol függetlenül biztosított a működésük. Tulajdonosi szerkezetük is bőven a NER előtt alakult ki.
Tőlem ilyet nem fogsz olvasni. De azért egy cég sikerét mindig csak abszolút értékben lehet mérni. Tehát nem érdemes azon morfondírozni, hogy mekkora kutyaütő banda lenne, ha nem állna mögötte a NER. Ez egy természetes szelekció. Ne feledd el, hogy a sikerhez gyakran csak olyan kis dolgok kellenek, hogy pl. ki tud kínaiul, vagy hogy ki viszi táncba Orbán lányát.Nyilván vannak érdemeket is amiket nem kell letagadni, ahogy a külföldi terjeszkedesnek sem vagyok ellene, csupán ez a mindent relativizáló primitív "mer a Gyurcsány jobb volt?"-ra felépitett kritikatlan siker demózás gusztustalan!
Ha nem baj, akkor ezt a kommentet is elteszem későbbre.Hát azért én azt javaslom, hogy addig ne állj féllábon amíg ebből lesz valami, mert elfárad a lábad... Szeretnék hinni benne, de már annyiszor készültek ilyen tervek és a vége mindig az sajnos, hogy jön egy új miniszter és dobja a kukába mindet és készít sokpénzért egy másikat... egyedül talán Homolya Róbert volt kivétel aki vezetésével rendbe rakták a nyugatit beindult az IC+ program (a minőségét most se firtassuk..) KISS, 115 új mozdony tender...
Őszintén remélem, hogy neked lesz igazad... feladat lesz bőven ez csak a tegnapi nap termése:Ha nem baj, akkor ezt a kommentet is elteszem későbbre.
De figyeld meg, hogy a vasút, és úgy általában a logisztikai fejlesztéseké lesz a következő 10 év. Mint ahogy korábban az autóipar, a stadionok, és a sport volt a fő fejlesztési vonal, ebbe beúszott jobbról kicsit 2018-tól a hadiipar fejlesztése.
Most pedig messziről az látszik, hogy a logisztikai fejlesztések, az energetika, és az elektromobilitásra való átállás lesz a húzóágazat a következő 10 évben.