Nyilván több részből áll a dolog. Én is egy elnémesített majd visszamagyarosított családból származom. De nem is ez a lényeg szerintem. Az hogy több magyar megy ki, az átmeneti..szerintem. Mind azért megy ki hogy majd hazajöjjön.És kilóra megvegye az utcáját ahonnan elment. Egy olyan embert sem ismerek aki kiment, és ne akarna hazajönni.1-et se.Zsiványság, kivagyiság,muszájság..mind játszik. (bocs a muszály vagy muszáj nem tudom) A lényeg hogy nem kell leírni magunkat, jók vagyunk és jövünk fel mint a higany(ganxsta zolee). szeretném eszetekbe juttatni a surda cimű film vonatkozó részét amikor a haverja elmagyarázza miért is megy külföldre...ha megtalálom becsatolom.
de addig is egy másik történet. egy volt kollégám, aki pont zsidó és elvakult bolsevik volt, a gyermekét németül tanittatta. mikor kérdeztem tőle miért bazdmeg? azt mondta mert ott a jövő..és ma a volt karl-marx-stadt-ban orvos, csak arabok a kollégái, és nem hordhatja nyiltan a david csillagot. Mikor kérdeztem hogy eméri? a válasz az volt persze....netto 10-20.000 eur per honap tisztan...szoval ennyit az egész itthoni meg kulfóldi antiszemitizmusról..Mindenkit leszívni.....ez a lényege az egésznek. Te meg én meg melózunk..
Persze, sokan a jobb megélhetés miatt mennek ki és sokan úgy is tervezik, hogy visszajönnek. Csak hát egyre nehezebb visszajönni. Sajnos nem feljövünk, hanem egyre jobban lemaradunk.