Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 711
76 737
113
bosch-budapest-innovacios-kampusz-atadtak-magyarorszag-legujabb-gepjarmutechnologiai-fejlesztokozpon-553307.jpg


70 milliárd forintból létesült Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontja

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója átadta a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztési központját. A kampusz, melynek építési munkálatai 2018-ban kezdődtek, a Robert Bosch Kft. része, a Budapesti Fejlesztési Központ kampuszának kibővítése. A vállalat honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Bosch 70 milliárd forintos beruházása
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A Budapesti Fejlesztési Központ az elmúlt években a Bosch egyik zászlóshajójává, a nemzetközi autóipar egyik innovációs vezetőjévé vált.
Csúcstechnológia 90 ezer négyzetméteren

A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, létszámát tekintve az egyik legnagyobb európai fejlesztési központja. Ma mintegy 3000 szakember – programozók, villamosmérnökök, gépészmérnökök, fizikusok – dolgozik a Gyömrői úton. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz 18
00 újgenerációs munkahelynek ad otthont, és 14 ezer négyzetméternyi műszeres kutató- és tesztlabor, egy különleges kültéri tesztpálya és egy csúcstechnológiás óriás tesztcsarnok is megtalálható a komplexumban, melyek a vállalatnál zajló szerteágazó technológiai fejlesztéseket szolgálják.

Autós tesztpálya önvezető- és elektromobilitási rendszerek számára

A kampusz fontos része az egyedülálló felszereltségű 10 000 négyzetméteres műszeres tesztpálya. Itt ellenőrzött körülmények között, a legkülönbözőbb útfelületeken, többféle szimulációs helyzetben tudják mérni és finomhangolni a jövő járműveinek ultrahang-, radar- és kameraalapú vezetéstámogató rendszereit. A zárt tesztpálya saját üzemanyag- és elektromos töltőállomással rendelkezik, sőt speciális pályavilágítási rendszert is kiépítettek a szürkületi és éjszakai fényviszonyok valósághű modellezéséhez.

Rezgésmentesített óriás tesztcsarnok

A Bosch Budapest Innovációs Kampusz egyik különlegessége az akár több kamion egyidejű befogadására is alkalmas tesztcsarnok, ahol precíziós óriás mérőkamrák segítségével zajlik majd a jövő személy- és tehergépjárműveinek fejlesztése, tesztelése. A tesztcsarnokban a repülőgépiparban és az űrtechnológiában használt speciális berendezések a környezeti rezgéseket teljesen kiszűrve biztosítanak különösen nagy pontosságú mérést a gépjárművek finomszenzorai számára.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 526
93 812
113
Összeszerelő üzem. :cool:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220912/uj-beruhazast-indit-el-az-orszagban-a-bosch-566519

Mérnöki központot hoz létre a Bosch csoport Zalaegerszegen, a 4,2 milliárd forintos, várhatóan 2025-ben elkészülő beruházás kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet fog teremteni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Zalaegerszegen. A tárcavezető az alapkőletételen arról számolt be, hogy az állam 1,2 milliárd forint támogatást nyújt a projekthez, amelynek keretében a német hátterű cég autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztéseket és teszteléseket végez majd.

cél, hogy hazánk átlépjen a "Made in Hungary" időszakából az "Invented in Hungary" időszakába

A Bosch közleménye szerint a beruházás 11,4 millió euróból valósul meg és a 3500 négyzetméternyi területű Bosch Kutató-Fejlesztő és Teszt Kampusz Zalaegerszeg 200 fejlesztőmérnöknek ad majd lehetőséget arra, hogy formálják a jövő meghatározó autóipari technológiáit.

A BOSCH ÚJ, ZALAEGERSZEGI KOMPLEXUMÁBAN TÖBB FÓKUSZTERÜLETTEL IS FOGLALKOZNAK MAJD, AZ ÖNVEZETŐ AUTÓZÁSSAL, AZ ELEKTROMOBILITÁSSAL ÉS A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁT HASZNÁLÓ TECHNOLÓGIÁKKAL.

A Bosch Zalaegerszegen főként a vezetéstámogató rendszerekhez, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztésekkel és tesztelésekkel foglalkozik majd, például radar- és kameraalapú rendszerekkel vagy lézeralapú távérzékeléssel. Emellett részt vesz vezetéstámogató rendszerek, műszerfalak, kormányvezérlő rendszerek, elektromos motorok és ABS-rendszerek fejlesztésében és tesztelésében is.

A TERVEK SZERINT AZ ÉPÜLETEK 2023 DECEMBERÉRE KÉSZÜLNEK EL, A TELJES BERUHÁZÁS LEZÁRÁSA PEDIG 2025-RE VÁRHATÓ
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
699
1 746
93

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 060
30 538
113

Pénteken Georgia és Dél-Karolina államok kereskedelmi delegációját (állami képviselők és magánvállalkozók) láttuk vendégül a székesfehérvári Continest gyárban. A kereskedelmi misszió célja az volt, hogy Georgia és Dél-Karolina delegáltjait bemutassa azoknak a vállalatoknak, amelyek az Egyesült Államokba való piacra lépést tervezik, vagy amerikai befektetéseket és üzleti partnereket szeretnének Magyarországra csábítani.
A látogatás során a küldöttek megismerkedtek a Continest termékekkel, a gyártási folyamatokkal és a Continest cég üzletági lehetőségeivel. Külön köszönet Setényi Melindának a P&S International Strategies, LLC-től és John Parkerson Magyarország tiszteletbeli főkonzuljának a látogatás megszervezéséért.
A delegációt cégünk képviseletében Vidor Kis-Marton vezérigazgató és Dallos Krisztián medikai üzletágvezető fogadta.


Stratégia megállapodást kötött a Continest és a Skill Trade Konyhatechnológia
Mobil és moduláris konténerkonyha közös fejlesztéséről írt alá együttműködési megállapodást az összecsukható konténereket gyártó és fejlesztő Continest Technologies Zrt. képviseletében Tegzes Dániel stratégiai igazgató és az ipari konyhatechnológiai megoldásokat tervező és fejlesztő Skill-Trade Kereskedelmi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Bánhalmi Mihály.
A két, 100%-ban magyar tulajdonú cég üzleti stratégiájának egyik közös pontja, hogy fejlesztéseikkel, modern és innovatív termékeikkel többféle, az ideiglenes infrastrukturális megoldásokat igénylő iparági területre fókuszálnak. Ügyfeleik között megtalálhatók a vendéglátóipar, a közétkeztetés, a medikai és védelmiipar, a rendezvényipar, továbbá a lakossági és közintézményi szektorok megrendelői is.
A stratégiai együttműködés célja, olyan termékek megvalósítása, amelyek közösen fejlesztett megoldásokkal, a különböző területekről begyűjtött tudást és tapasztalatot ötvözve egy piacképes, modern, konténeralapú konyha megvalósítását teszik lehetővé.
Az együttműködés előzménye a Hunguest Hotels Zrt. részére a közelmúltban átadott mobil konténer-konyhaegység kialakítása, jelenleg pedig a Magyar Honvédség megbízásából egy élelmezési konténer komplexum tervezésén dolgoznak.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Régi ismerős tavaly belevágott gyümölcslé gyártásba, mert elege lett abból, hogy az üzletek csak a szabványméretű almákat veszik át, a többi maximum léalmának adható el... (btw. qvajó cuccokat csinál, most is hoztam tőle 30 litert, ha valakit érdekel pm-ben tudok elérhetőséget).

Lényeg a lényeg, mesélte, hogy a gépgyártó ahonnan a cuccok vannak a légyártáshoz küldött neki egy prospektust, hogy bogár és rovar keltetők, feldolgozók gyártásába kezdenek, mivel úgy néz ki jövőre az élelmiszerválság elkerülésére az EU rengeteg pénzt fog kiszórni támogatásként ebbe az "iparágba", ráadásul ő most duplán jól jár mert a zöld hulladékból állíthat elő élelmiszert.
 
K

Kopi2000

Guest
Régi ismerős tavaly belevágott gyümölcslé gyártásba, mert elege lett abból, hogy az üzletek csak a szabványméretű almákat veszik át, a többi maximum léalmának adható el... (btw. qvajó cuccokat csinál, most is hoztam tőle 30 litert, ha valakit érdekel pm-ben tudok elérhetőséget).

Lényeg a lényeg, mesélte, hogy a gépgyártó ahonnan a cuccok vannak a légyártáshoz küldött neki egy prospektust, hogy bogár és rovar keltetők, feldolgozók gyártásába kezdenek, mivel úgy néz ki jövőre az élelmiszerválság elkerülésére az EU rengeteg pénzt fog kiszórni támogatásként ebbe az "iparágba", ráadásul ő most duplán jól jár mert a zöld hulladékból állíthat elő élelmiszert.
Ez nekem tenyleg tetszik, mert kreativitast latok mogotte...
 
  • Tetszik
Reactions: Fundin and Blitz97

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Lényeg a lényeg, mesélte, hogy a gépgyártó ahonnan a cuccok vannak a légyártáshoz küldött neki egy prospektust, hogy bogár és rovar keltetők, feldolgozók gyártásába kezdenek, mivel úgy néz ki jövőre az élelmiszerválság elkerülésére az EU rengeteg pénzt fog kiszórni támogatásként ebbe az "iparágba", ráadásul ő most duplán jól jár mert a zöld hulladékból állíthat elő élelmiszert.
Milyen élelmiszerválság? :O

De majd legfeljebb gyűjtjük a hangyatojást.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 867
35 254
113
wiking hajógyár az alu csónakjuk a landing craft os hasznos lehet akár a seregnek pl qvadok utánfutók gyors átdobására
 
  • Tetszik
Reactions: Luthero

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Elnézést a forrásért:

„A jelenlegi kilátások alapján elképzelhetetlennek tartom, hogy tíz étteremből csak egy-kettő zárjon be. Ez most tényleg tömeges veszteség lesz. Azt gondolom, hogy aki túléli, csak bizonyos kiemelt adottságoknak köszönhetően lehet jobb helyzetben. Ilyen például, ha Michelin-csillagos egy étterem, ami egy kivételezett helyzetet jelent, illetve a teljes korszerűsítés, ami nekünk a Rumourral egy óriási előny most.”

A Konyhafőnök séfje szerint az elmúlt 60-80 évben nem volt akkora válság, mint ami most készülődik. "
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 060
30 538
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 333
113
  • Tetszik
Reactions: megazez and Pogány

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 060
30 538
113
Milyen cégek lehettek ott ?

1f1ea_1f1ec.png
1f1ed_1f1fa.png
Ma az egyiptomi parlament képviselőházának főtitkárát fogadhattam városunkban. Ahmed Ezzat Manna úr nem egyszerű udvariassági látogatásra érkezett, hiszen a nap folyamán gazdasági együttműködésekről is tárgyal fehérvári vállalatokkal, Székesfehérvár pedig nyitott minden, kölcsönös tiszteletre és prosperitásra alapozó nemzetközi kapcsolatra!
1f60a.png

Köszönjük a látogatást Főtitkár Úr, bízunk abban, hogy folytatás következik!
1f60a.png


 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 711
76 737
113