Az a gond, hogy politikai ügyet csinálsz az egészből.
Igen, bár láthatóan nem vagyok ideológiailag elég képzett bíró úr.
Alapvetően te lesz@rod a környezet, meg hogy a többi ember milyen levegőt szív.
Hmm, szóval:
Adva van a nevetséges hatásfokú akkumulátoros hajtás, ami a beépített akkumulátorok súlya miatt mindig több fékport fog termelni, mint az azonos kategóriás benzines autó.
Ez fizika.
Az már biológia, hogy a szálló fémpor erősen egészségkárosító, de tegyük fel azt, hogy a modern katalizátoros autók esetében is kiegyenlíti a kipufogó gázban lévő részecskék száma ezt.
benzinnel hajtsuk a közlekedési eszközeinket.
A környezet viszont egy nagyon cuki rendszer, ami magasról leszarja, hogy a városban szennyezed, vagy máshol, alapvetően az érdekli, hogy szennyezed.
Na most többször leírtam már, hogy minden emberi tevékenység környezeti terheléssel jár, amiből neked azt kéne választanod, ami a legkisebb terhet jelenti. Jelenleg az akkumulátor esetén ez biztosan nem áll fenn.
A jobboldali erősen pro orosz beállítottságú emberek akkor is tolják az atom propagandát amikor semmi értelme
Mondjuk nem egészen tudom, hogy a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező áramtermelési mód mégis miben függ össze a pro orosszal, és mi ebben a propaganda, de mint mondtam ideológiailag nem vagyok elég képzett.
Nyilván akkor is ennyire fogsz tapsikolni az atomnak, ha ellehetetlenül a Roszatom itthon, és nyugati cégekkel kell felépíttetni a szükséges alaperőművet.
igen.
Hja ne felejtsem el, hogy a akkunál csak a PV panel, meg a madárlefejezős szélerőmű környezetszennyezőbb!
Nézd, azért, mert ideológia alapján fejlesztünk, még a természettudomány tényeit nem tudod megbaszni.
A szélerőművek:
Mocsok sok olajat zabálnak
Megváltoztatják a térségek szélrendszereit
Igen, amúgy a madarakra is súlyos veszélyt jelentenek
De nem mellesleg állandó, infrahang terhelést okoznak, ami viszont még a mocskosnál is mocskosul károsabb.
De amúgy párszor már leírtam, leírom újra, amíg a környezetvédelem minden idiótánál abban merül ki, hogy a kicsi popóját fel ne kelljen emelnie, és véletlenül se kelljen változtatnia az életén, addig ez az egész értelmetlen vicc.
Viszont érdekes módon, környezetvédelmi (ja nem, a szent profit) megfontolásokból megszüntettük a tömegközlekedés nagy részét, ezzel milliókat kényszerítve autóba, majd most, gyorsan betiltatnánk az értelmezhető autózást, mert a kicsi városi orrocskánkat zavarja, hogy autók is vannak, de mert az autó nekünk is kell, csak a benzin autókat, helyette a mocsokmód környezetszennyező litiumbányászat termékeit elszállítjuk kőolajból feldolgozni, hogy aztán 1000-2000 kg/km üzemanyagfelhasználással elhozzuk őket ide, hogy legyen akkumulátor.
Miközben jó hipszter módon természetesen környezetvédelem jegyében, mert hát a laptop azért mennyivel környezetbarátabb mint az asztali gép, laptopot használunk ott is, ahol totál felesleges.
Ja igen, és a szent proffit miatt nem is raktározunk, JIT-elünk, ahol több ezer km-re szállítunk kamionnal, mert kényelmetlen lenne 200 kamionnyi árut, két kamionnyi üzemanyagfogyasztásból elvinni a logisztikai központba vonattal.