Magyarország ipara

Terveink szerint a tömeggyártása
Mennyit fognak gyártani belőle? Nem csak sorozatgyártás lesz az?

Hány készül évente?
Mennyire lesznek testre szabhatóak? Futószalagon készül majd, esetleg több műszakban? Csak egyféle készül majd?

Szerintem ez csak sorozatgyártás lesz, bár tény, hogy nem éles a határvonal.

A zalaegerszegi járműipari tesztpályán fogadta Kína budapesti nagykövetét, Gong Tao-t Palkovics László, mesterséges intelligenciáért felelős kormánybiztos.

A találkozón szó volt a jövőbeli még szorosabb együttműködési lehetőségekről, amely elsősorban a járműgyártás, valamint a robotika területét érinti. A tapasztalatcsere a két ország közötti kapcsolatot is tovább erősíti.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and Nber
leginkább talán ide passzol

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Brüsszel az új szabályokkal kötelezné a befektetőt a helyi munkaerő alkalmazására, és bizonyos ágazatokban, például az akkuiparban a technológiai transzferre is, hogy ne összeszerelő üzemek épüljenek, hanem a teljes európai értéklánchoz járuljanak hozzá a beruházások.

Ha ezeknek a feltételeknek nem tesznek eleget, akkor az EU belső piacán előállított termékek is vámkötelesek lehetnek a javaslat alapján.

Elvben ez egy jó kezdeményezés, de a kínaiakat körbenyaló Szijjártónak persze nem tetszik ez se...

"Kezdjük talán azzal, hogy mi a helyzet a hazai kórházi beszerzések és beszállítói lehetőségek oldalán. Meg tudom ismételni azt, amit legutóbb 2023-ban nyilatkoztam Önnek, sajnos az akkori fő probléma továbbra is változatlan: bár
a kormányzati határozatok szintjén erőteljesen megfogalmazódik a patrióta gazdaságpolitika és a patrióta ellátás elve, a gyakorlat ezt egyelőre nem követi.
"

Brüsszel az új szabályokkal kötelezné a befektetőt a helyi munkaerő alkalmazására, és bizonyos ágazatokban, például az akkuiparban a technológiai transzferre is, hogy ne összeszerelő üzemek épüljenek, hanem a teljes európai értéklánchoz járuljanak hozzá a beruházások.

Ha ezeknek a feltételeknek nem tesznek eleget, akkor az EU belső piacán előállított termékek is vámkötelesek lehetnek a javaslat alapján.

Elvben ez egy jó kezdeményezés, de a kínaiakat körbenyaló Szijjártónak persze nem tetszik ez se...
Direkt a kínaiaik elleni kibaxásra van. Ha amcsi vagy német cég csknálja senkit nem zavar. Ráadásul a gyakorlatban Nyugat-Európa sokszor így müködik, csak nem vendégmunkások, hanem állampolgárságot kapott arabok, afrikaiak tolják a sor mellett.

Ezt csak azért írtam, hogy lássuk a képmutatást. Hogy Szíjjártót mi zavarja nem tudom, valszeg ez a kötelező Fidesz fika. Mert ha ezt bevezetik, nekünk csak jó. Legalább a kínai cégek esetén közpintilag jobban lesz erre figyelve

A GWM gyára meg továbbra is a határon. Pécs vagy Spanxolország.

A Great Wall Motor (GWM), Kína egyik legnagyobb autógyártója 2029-re évi 300 ezer járművet gyártana Európában, ahol első autógyára számára keres helyszínt, hogy megfordítsa a gyengülő regionális eladásokat – mondta a vállalat egyik vezetője a Reutersnek.

Ahogy azt már korábban lehetett sejteni, Pécs közelébe is érkezhet egy nagy autóipari beruházás – mondta október elején Siklóson Lázár János építési és közlekedési miniszter.

A tárcavezető szerint egy nagy autóipari vállalattal folynak a tárgyalások Pécs érdekében, ám ezek a tárgyalások titkosak, hiszen a konkurenciaharc is óriási,

de a beruházás érdekében 600 hektárnyi ipari parkot készítenek elő.

Hozzátette, hogy az M6-os és az M60-as mindenképpen feltétele a fejlesztésnek.

Ugyanis, mint mondta, Szegeden azt látja, hogy a BYD-nál

Debrecenben a két ipari parkban 20 ezer új munkahelyet teremtettek,

ezért egy hasonló pécsi fejlesztés is felszívhatja a vármegye lakosságát.

Direkt a kínaiaik elleni kibaxásra van. Ha amcsi vagy német cég csknálja senkit nem zavar. Ráadásul a gyakorlatban Nyugat-Európa sokszor így müködik, csak nem vendégmunkások, hanem állampolgárságot kapott arabok, afrikaiak tolják a sor mellett.
Allampolgarsagot kapott lengyelek magyarok romanokat elfelejtetted ide sorolni.
De majd mi is adunk a kicsi kinainak allampolgarsagot ugy is annyi van mar itt nem gyozom oket ellenorzni meg par ezer nem okoz majd annyival tobblet munkat nekunk.
Ezt csak azért írtam, hogy lássuk a képmutatást. Hogy Szíjjártót mi zavarja nem tudom, valszeg ez a kötelező Fidesz fika. Mert ha ezt bevezetik, nekünk csak jó. Legalább a kínai cégek esetén közpintilag jobban lesz erre figyelve
Figyeljek is mindet ne csak a kinait minden ide telepulo szigoruan legyen fogva ha mar szep kis ado engedmenyeket kapnak valamit valamiert…
A GWM gyára meg továbbra is a határon. Pécs vagy Spanxolország.
Jo lenne behuzni, elonyunk hogy mi jobban hajlunk mint a spanyolok.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Bajban lesz? Hát, szerintem geci nagy bajban van. Visszatér lassan a kilencvenes évek reménytelensége.

Erre ne fogadj azért. Az ellenzék minden propagandáját sem kell megenni. Mi vállalatunk a nyár vége óta eléggé felpörgött és a benti hírek szerint ez jövőre is így marad. Írtam már hogy egy angliai gyár leállítása után hozzánk hozzák át a termelést, gépeket, stb. Mostani gyári pletykák szerint, németeknél is lesz gyárbezárás és az ottani munkákat és felszerelést is hazánkba hozzák. Mondjuk a mi cégünk alapvetően Szombathelyre. Azonban más német vállalatokról is hallani felénk, hogy itt keresgélnek befektetésre való területet, mondjuk ahol munkaerő is lenne még.
Úgy gondolom ez az év már stagnálás volt, kis emelkedéssel a végére. Jövőre erőteljesebb ipari adatok várhatók. Meglátjuk majd persze...

Erre ne fogadj azért. Az ellenzék minden propagandáját sem kell megenni. Mi vállalatunk a nyár vége óta eléggé felpörgött és a benti hírek szerint ez jövőre is így marad. Írtam már hogy egy angliai gyár leállítása után hozzánk hozzák át a termelést, gépeket, stb. Mostani gyári pletykák szerint, németeknél is lesz gyárbezárás és az ottani munkákat és felszerelést is hazánkba hozzák. Mondjuk a mi cégünk alapvetően Szombathelyre. Azonban más német vállalatokról is hallani felénk, hogy itt keresgélnek befektetésre való területet, mondjuk ahol munkaerő is lenne még.
Úgy gondolom ez az év már stagnálás volt, kis emelkedéssel a végére. Jövőre erőteljesebb ipari adatok várhatók. Meglátjuk majd persze...
OFF
Munkaerő honnét lesz ezekhez az új gyárakhoz? Ázsiából?
ON

OFF
Munkaerő honnét lesz ezekhez az új gyárakhoz? Ázsiából?
ON

Ez az egymillióforintos kérdés. Nem tudom. példa... Körmenden nálunk, a PM bizalmasan említette egy beszélgetésben, amiben összefutottunk, kb lassan egy éve, hogy tárgyaltak a Bosch céggel, egy körmendi gyár létrehozásáról. De szabad munkaerő, több száz fő itt ???? Azóta nem hallottam az ügyről. Én a tovább lépést a Fülöp szigeteki munkaerő behozatalban látom. Lehet eretnek gondolat, de nem tudok hirtelen jobb megoldást. Egyébként, ha a német ipar tényleg beindul költözésileg felénk, akkor meg kell lépni mert rákényszerülünk, bármilyen politikai erő bármit is hadovál a népnek. Kolompár Romario Gomez, akkor sem fog elmenni dolgozni, ha minden utcasarkon munkahely várja.

• Tetszik
Reactions: gatya and Aladeen
Mondjuk Németországból, majd hans ék átköltöznek a gyárral. Itt legalább nincsenek migrincsek. Történt már ilyen a magyar történelembe, lsd svábok, erdélyi szászok stb.
Vannak/voltak nemet nehez konnyu/nehezbipari erdeklodesek komplett idetelepules gyanant akiknel tulnyomo tobbsegben magyarok romanok lengyelek dolgoznak elso sorban oket hoznak ( jonnenek is mert meglettek kerdezve) de egyenlore kivarjak ezek a cegek a jovo evi ossznepi szeanszunkat, csak utana dontenek.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Giskard
Vannak/voltak nemet nehez konnyu/nehezbipari erdeklodesek komplett idetelepules gyanant akiknel tulnyomo tobbsegben magyarok romanok lengyelek dolgoznak elso sorban oket hoznak ( jonnenek is mert meglettek kerdezve) de egyenlore kivarjak ezek a cegek a jovo evi ossznepi szeanszunkat, csak utana dontenek.
Csak idő kérdése, hogy jobban meg induljanak errefelé. De ez teljesen logikus is.

Mondjuk Németországból, majd hans ék átköltöznek a gyárral. Itt legalább nincsenek migrincsek. Történt már ilyen a magyar történelembe, lsd svábok, erdélyi szászok stb.
Azért erre ne nagyon számíts: eléggé el van túlozva hogy ott mennyire "rettegés minden nap" a migránsok miatt.
Volt pár riport ide költözött többnyire "osszi" németekről, pl nyugdíjasokról, de sok visszament amikor szembeszült a magyar egészségügy csodáival... :P

• Tetszik
Reactions: fishbed
Társulási szerződést kötött a román Grampet-GFR és a kínai CRRC Shandong, adta hírül a profit.ro. A két cég közösen épít vagongyárat Magyarországon.

Az üzem helyszíneként Debrecent választották. A városban a Grampetnek van már egy üzeme, amely kizárólag vasúti járművek javításával és korszerűsítésével foglalkozik

- a Maszol.ro portálról

• Tetszik
Reactions: fishbed and Nber