Csúcstechnológiás gyógyszeripari gépgyártó üzemet adtak át Debrecenben
Német vállalat építkezett Hajdú-Bihar vármegyében.
Mennyit fognak gyártani belőle? Nem csak sorozatgyártás lesz az?Terveink szerint a tömeggyártása
Direkt a kínaiaik elleni kibaxásra van. Ha amcsi vagy német cég csknálja senkit nem zavar. Ráadásul a gyakorlatban Nyugat-Európa sokszor így müködik, csak nem vendégmunkások, hanem állampolgárságot kapott arabok, afrikaiak tolják a sor mellett.Brüsszel az új szabályokkal kötelezné a befektetőt a helyi munkaerő alkalmazására, és bizonyos ágazatokban, például az akkuiparban a technológiai transzferre is, hogy ne összeszerelő üzemek épüljenek, hanem a teljes európai értéklánchoz járuljanak hozzá a beruházások.
Ha ezeknek a feltételeknek nem tesznek eleget, akkor az EU belső piacán előállított termékek is vámkötelesek lehetnek a javaslat alapján.
![]()
Brüsszel bekeményít, nagy bajba kerülhetnek az itthoni kínai beruházások is | 24.hu
Előírnák többek között a helyi munkaerő alkalmazásának kötelezettségét.24.hu
Elvben ez egy jó kezdeményezés, de a kínaiakat körbenyaló Szijjártónak persze nem tetszik ez se...
Allampolgarsagot kapott lengyelek magyarok romanokat elfelejtetted ide sorolni.Direkt a kínaiaik elleni kibaxásra van. Ha amcsi vagy német cég csknálja senkit nem zavar. Ráadásul a gyakorlatban Nyugat-Európa sokszor így müködik, csak nem vendégmunkások, hanem állampolgárságot kapott arabok, afrikaiak tolják a sor mellett.
Figyeljek is mindet ne csak a kinait minden ide telepulo szigoruan legyen fogva ha mar szep kis ado engedmenyeket kapnak valamit valamiert…Ezt csak azért írtam, hogy lássuk a képmutatást. Hogy Szíjjártót mi zavarja nem tudom, valszeg ez a kötelező Fidesz fika. Mert ha ezt bevezetik, nekünk csak jó. Legalább a kínai cégek esetén közpintilag jobban lesz erre figyelve
Jo lenne behuzni, elonyunk hogy mi jobban hajlunk mint a spanyolok.A GWM gyára meg továbbra is a határon. Pécs vagy Spanxolország.
Bajban lesz? Hát, szerintem geci nagy bajban van. Visszatér lassan a kilencvenes évek reménytelensége.Akkor bajban lesz a gazdaság, mert én sokat tudok elképzelni... Mi az alapja a pletykáknak?
Bajban lesz? Hát, szerintem geci nagy bajban van. Visszatér lassan a kilencvenes évek reménytelensége.
OFFErre ne fogadj azért. Az ellenzék minden propagandáját sem kell megenni. Mi vállalatunk a nyár vége óta eléggé felpörgött és a benti hírek szerint ez jövőre is így marad. Írtam már hogy egy angliai gyár leállítása után hozzánk hozzák át a termelést, gépeket, stb. Mostani gyári pletykák szerint, németeknél is lesz gyárbezárás és az ottani munkákat és felszerelést is hazánkba hozzák. Mondjuk a mi cégünk alapvetően Szombathelyre. Azonban más német vállalatokról is hallani felénk, hogy itt keresgélnek befektetésre való területet, mondjuk ahol munkaerő is lenne még.
Úgy gondolom ez az év már stagnálás volt, kis emelkedéssel a végére. Jövőre erőteljesebb ipari adatok várhatók. Meglátjuk majd persze...
OFF
Munkaerő honnét lesz ezekhez az új gyárakhoz? Ázsiából?
ON
Mondjuk Németországból, majd hans ék átköltöznek a gyárral. Itt legalább nincsenek migrincsek. Történt már ilyen a magyar történelembe, lsd svábok, erdélyi szászok stb.OFF
ON
Majd a becsődölt gyárakból mennek a munkanélküliek.OFF
ON

Vannak/voltak nemet nehez konnyu/nehezbipari erdeklodesek komplett idetelepules gyanant akiknel tulnyomo tobbsegben magyarok romanok lengyelek dolgoznak elso sorban oket hoznak ( jonnenek is mert meglettek kerdezve) de egyenlore kivarjak ezek a cegek a jovo evi ossznepi szeanszunkat, csak utana dontenek.Mondjuk Németországból, majd hans ék átköltöznek a gyárral. Itt legalább nincsenek migrincsek. Történt már ilyen a magyar történelembe, lsd svábok, erdélyi szászok stb.
Csak idő kérdése, hogy jobban meg induljanak errefelé. De ez teljesen logikus is.Vannak/voltak nemet nehez konnyu/nehezbipari erdeklodesek komplett idetelepules gyanant akiknel tulnyomo tobbsegben magyarok romanok lengyelek dolgoznak elso sorban oket hoznak ( jonnenek is mert meglettek kerdezve) de egyenlore kivarjak ezek a cegek a jovo evi ossznepi szeanszunkat, csak utana dontenek.
Azért erre ne nagyon számíts: eléggé el van túlozva hogy ott mennyire "rettegés minden nap" a migránsok miatt.Mondjuk Németországból, majd hans ék átköltöznek a gyárral. Itt legalább nincsenek migrincsek. Történt már ilyen a magyar történelembe, lsd svábok, erdélyi szászok stb.

OFF
ON

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..