MAN teherautók (SX, FX, LX, HX és egyéb variánsok)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 250
31 300
113
American Rheinmetall Vehicles and GM Defense team to pursue U.S. Army’s Common Tactical Truck Program

The Army expects to execute multiple Prototype Projects before determining whether to proceed to initial production that could entail purchase of approximately 5,700 vehicles at a value of around $5 billion. A Request for Prototype Proposals for the first phase was issued in late June with an expected Contract Award in December of 2022.

HX3 Common Tactical Truck (HX3-CTT)
FaXo1lFWQAINOZ6
Tehát cca 350 millio egy TGK közel 6.000 es tétel esetében is ??? nem kicsit drága ez ? :D oké hogy 8x8 de akkor is...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 756
70 646
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 756
70 646
113
Rheinmetall supplying Ukraine with brand new HX 8x8 logistic trucks...

At the behest of the German government, Rheinmetall is supplying Ukraine with brand new HX 8x8 trucks. In total, 26 of these high-mobility hookloading vehicles will be transferred to Ukraine. The order value is in the double-digit million Euro range. Delivery of the vehicles has already begun.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 756
70 646
113
Ahogy szombaton linkelted: US Army selects four companies to build new tactical truck prototypes...

Az amerikai hadsereg négy vállalatot választott ki egy új taktikai teherautó prototípus megépítésére, abból az egyik a Rheinmetall-General Motors Defense csapat.

GM Defense: In collaboration with American Rheinmetall AG Vehicles, we are proud to announce a new contract award to build 3 prototypes for the US Army Common Tactical Truck Program.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
19 716
65 283
113

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 221
24 466
113

Az osztrák hadsereg 1375 német gyártmányú logisztikai járművet rendel
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 756
70 646
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 756
70 646
113