Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudod mit engem meggyőztél ha döntéshozói pozícióba kerülök igérem hogy beszerzek 64 db Mbombe-tJa,és a Szép mesterlövész puska,meg a GM6 Lynx rombolópuska acélja is dél afrikai gyártású......
De valójában a Bayraktan dron "török fejlesztésű" új FLIR tornyát is a Denel csinálta bérmunkában,és beszállitó a gyártáshoz.De a SkyKnight rendszer leánykori neve is Kentron Cheetah,és valójában Dél Afrikában folyik most is a fejlesztése,Halcon csak átcimkézi.
Ennek is nézz utánna.Denel honlapkaval kezdThe TB2 uses the Aselflir 500, but this system has the Common Aperture architecture.
The Merops system you mentioned has a different aperture for each sensor and has been developed for general use.
Tehát teljesen világos, hogy ez a két rendszer teljesen más. Ahol senki sem tud semmit, ott mindenki mindent tudhat. Önök a legvilágosabb példa erre.
Csak Ön. Majd megszokod, ha sok negant olvasol, hogy mindent a búrok találtak fel
Ehez képest leirtam,hogy a Ratel német,G5 löveget Bull tervezte,a hk szallitojuk meg igazabol spanyol gyártású volt.Csak Ön. Majd megszokod, ha sok negant olvasol, hogy mindent a búrok találtak fel
Az egyetlen értelmes része a fegyvernek.Szép mesterlövész puska
Nemtudom,sose volt a kezemben.Az egyetlen értelmes része a fegyvernek.
Az a gond,hogy csak úgy tudtok gondolni a Mbombe 6-ra,mint egy GYHJ-re.De nem az.Max PSZH.Meg PSZJ.Egy mindenes APC.Konstrukciója miatt nagyon jó alap,mindenféle céljármű létrehozására.De nem GYHJ.Tudod mit engem meggyőztél ha döntéshozói pozícióba kerülök igérem hogy beszerzek 64 db Mbombe-t
Baj van az olvasás értelmezéssel......
Szerintem olvasd újra,és próbáld megérteni.Ha sikerült,szóljál.Ha elakadtál,kérdez
Ha meg nem kell a búr technológia,akkor nem lesz RM lőszergyár,nem lesz HS3L60 löveg (bár pont a búrok szerint nem lesz,mert túl hosszú a cső.Rezeg és melegszik),és vegyél új védelmi rendszert az Airbus helikre-mert búr gyártásúak.
Egyébként az US Army is használ dél afrikai eredetű felszerelést.Pl a Husky aknafelderitő és a Buffalo MARP búr liszensz,RDMtől importálnak 105 és 155milis malacot.Az összes BAe RG jelzésű MARP dél afrikai (Nimr35 meg az RG35 liszensze).Maraduert vagy 8 helyen gyártják liszenszben,köztük Szingapurban.
Spanyol Nyala(RG31)
De valójában a Bayraktan dron "török fejlesztésű" új FLIR tornyát is a Denel csinálta bérmunkában,és beszállitó a gyártáshoz.De a SkyKnight rendszer leánykori neve is Kentron Cheetah,és valójában Dél Afrikában folyik most is a fejlesztése,Halcon csak átcimkézi.
De ez is dél afrikai...
Dél Afrikában a szövetségi államszervezetet eluralta a hely NER,az ANC.De Dél Afrika nem egy postkommunista,sztálinista alkotmánnyal rendelkező ország.A magánipar köszöni szépen,és jol van,nagyon is működik.Nagyrésze különben neves gyártók kezében van,SAAB,BAe,Hensoldt termékek egy része bizony Dél Afrikában van fejlesztve és gyártva.
Ezek Hensoldt S.A.mint South Africa termékei
1. Attól. hogy az Audi (meg korábban az Opel) motorokat gyárt Magyarországon, még nem magyar a termék....Ja,és a Szép mesterlövész puska,meg a GM6 Lynx rombolópuska acélja is dél afrikai gyártású......
Brazilia kozelebb van?1. Attól. hogy az Audi (meg korábban az Opel) motorokat gyárt Magyarországon, még nem magyar a termék....
2. Nem a búr technológia ellen van kifogásom, hanem az ellen, hogy a halál f@száról rendeljünk csak azért, mert búr, olyan cuccokat (már megint eltértél a tárgytól, lövegekről meg lőszerről dumálsz), amit közelről, jobb minőségben és funkcionalitással, megbízhatóbb háttérrel beszerezhetünk - akár több helyről is.
3. Acélt meg onnan veszel, ahonnan éppen olcsóbb (és megfelelő minőségű). Lehet akár lengyel, német és indiai is, nem csak búr... (Egyébként honnan tudod?)
Nem jo parhuzam a Lynx,mert azt elobb ki is kellett fejleszteni.Eucvador tavaly tendelte meg,iden kezdik az összeszerelést.Az slkatreszbazis amerikai.Nekunk logikusabb a német bazis,ha MAN teherautoink lesznek.Azért nem mindegy, hogy egy termékből mennyit vesze, kettőt vag kétszázat...
A techtranszferrel meg az a bajom, hogy amíg elkezdi ontani (ld. Lynx) a terméket a gyártósor, addig a környéken semmilyen búr cuccot gyártó üzem nem létezik, ahonnan áthidaló megoldásképpen rendelhetnél. (A legközelebbi talán a kazahsztáni.)
Továbbra is úgy vélem, hogy a Patria minősége, variálhatósága és érettsége miatt (bár én elsőnek a Boxerrel is kiegyeztem, csak belátom, hogy az kib. k. drága) a legjobb választás nekünk. Ekkor meg jobb ugyanattól a gyártótól vásárolni - a sokat emlegetett logisztika.... És abban sem vagyok egyáltalán biztos, hogy a búr lenne a jobb 6x6 nekünk.
(Mellesleg a nekem a Rooivalk nagyon tetszett, csak leálltak a (tovább)fejlesztéssel, meg nem volt mennyiség belőle még otthon sem, így nem korszerűsítették, és szép lassan elavult.)
Mbombe lenne nekünk messze a legjobb megoldás,alap PSZH/PSZJnek.De nem az M8,hanem az M6.M8 feladatkörét a Patria XP úszóképes változatára osztanám.őszinteén én még az Mbombédat is inkább látnám mint egy átfogó BTR modernizációt. ezzel nem azt írom hogy a btr kuka amit lehet el kell adni elfogadható áron (az ócskavas ár nem elfogadható ár a szemembe) egy részétt át kell alakítani kiszolgáló és egyéb járműnek. ami marad azt arra kell használni amire lehet ezzel tehermentesítve a többi eszközt. pl helyörségekbe háború esetén helyörségbiztosító harcjárműnek. háború esetén ellenőrző áteresztő pontok védelmére amivel az utánpótlási vonalak biztosítása megvalósúl (hihetetlen fontos feladat oda megfelel) meg hasonlók... tehát lenne feladata szerepe... a továbbiakban is azoknak a járműveknek amik megmatadnának
https://www.armyrecognition.com/ukr...hicle_for_deployment_with_ukrainian_army.htmlNa majd most kiderülhet, hogy mit bír ez a csoda
Én melletted állok ebben a kérdésben, ha ez számít bármennyit is.Szép hosszú szöveg. Most más tudom, minden(ki) krahácsi. (Még Kissinger is az volt, a kis Singerként emlegették Krahácson...)
Tudom, hogy mi az IFV és az APC közötti különbség, te szoktál rugózni ezen.
A Patria (Rosomak) élesben bizonyított Afganisztánban, és (horribile dictu!) a búr haderő is használja Badger néven....
Mbombe viszont egy sincs a hadseregüknek (ha jók az információk a neten), pedig az az igazán überfasza világelső...
Mellesleg a Patria 6x6 is felpáncélozható Lvl 4-re - ahogy írod is - és a Mbombe sem alapból ilyen, azt is meg kell még rakni...
Nem fogjuk egymást meggyőzni, szerintem nem a búr a jó választás nekünk (és akkor a gyártásról/(át)tervezésről/legózásról még nem is beszéltünk). A papír meg mindent elbír, amikor összehasonlítasz két valamit.
Amit értek, hogy a búrok az embargó miatt kénytelenek voltak majdnem mindent is fejleszteni maguknak, így rengeteg mindenben benne van a kezük/eszük.