Megérkeztek a német Tigerek Afganisztánba

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 558
113
Az ilyen golyóállóság teszteknél szabvány, hogy elő embert tesznek a kabinba? :D
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Amiért röhejesnek tartom ezt a rendszert, az az állomány aránya... hogy kb 20000 főből itthon a harmada volt legénységi/tisztesi beosztásban (mikor utoljára láttam ilyen táblázatot). Amúgy az amcsiknál alhadnagyok(2nd liutenant), master sergeant (törzs/főtörzs) szoktak szakaszpk-k lenni. Az ő alhadnagyi rf-uk kb a zászlósnak felel meg itthon. De ez abból is fakad hogy itthon (sajnos) szinte mindenki automatikusan lép előre aki nincs fenyítés alatt. Mondták amcsi srácok a magyar főtörzsnek gyakorlaton, hogy náluk egy erős PFC már lehetne a szolgálati idejét és tudását nézve... és rohadtul igazuk volt.

 
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
A cári Oroszországban az első  2000 lövést a puska tervezője lőtte el azért,hogy ha valami baja van a fegyvernek ő sérüljön meg.Nyilván a videó nem az első lövészeten történt tudta jól a tesztalany,hogy nem lesz semmi baja.Ők sem hülyék.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Amúgy nemrég volt valamelyik ismeretterjesztő csatornán egy kolumbiai cég

( http://www.miguelcaballero.com/cms/front_content.php ),

akik "golyóálló ruhát" gyártanak. Ott a tulaj elmondása szerint minden modellt kipróbálnak így élesben, mindig más dolgozón. A műsor tiszteletére egy mérnök vett fel egy bőrdzsakit és egy 38as revolverrel lőttek rá.

http://www.youtube.com/watch?v=4rgU_MN85jk
 

lui7889

Well-Known Member
2012. január 27.
243
272
63
Még egy kis Mi-28

http://www.youtube.com/watch?v=3OYtqfNU5dw

http://www.youtube.com/watch?v=VmdLy7S2BDk