Merkava MBT (Izrael)

Egyébként miért van az hogy sokan azt mondjâk hogy a Merkava az nem Európai terepre való? Illetve hogy egy teszem fel Leopard 2- kifingana az Izraeli talajon

Egyébként miért van az hogy sokan azt mondjâk hogy a Merkava az nem Európai terepre való? Illetve hogy egy teszem fel Leopard 2- kifingana az Izraeli talajon

Zömében durván köves, sziklás talaj található Izraelben, és a környező térségben, kivéve a sivatagokat. Ezért a Merkavának megerősített futóműve, és lánctalpa van. Ebből adódóan a lánctalp jobban kopik, a futómű konstrukciójából fakadóan ez a magasabb kopás az Európai terepen is meglenne.

A Leo2 is bírná az ottani terepi adottságokat, csak jóval sűrűbben kellene komplett lánctalpakat cserélni, és bizony ezt a cserefolyamatot többszöri alkalommal a futómű sem úszná meg a harckocsi életciklusa alatt.

Nagyjából ennyi, de majd a jobban hozzáértők is mondanak még erről okosságokat. :)

• Tetszik
Reactions: erdifefe1
Pár kép sokak kedvenc harckocsijáról:
idf-merkava-mkiv.png

eFUgy9A.jpg

bcLlEtC.jpg

Szép állat... mondjuk a löveggel párhuzamosított M2 elég barkács, de nyilván hasznos városban....
Italeri-M60-Blazer-2.jpg
idf-centurion-shot-kal-gimel-mk-iii-BD98DN.jpg

Izraeli harci tapasztalat.73 óta szinte minden hk-ra felszerelik,akár az aknavetőt.Városban is hasznos,de a fő cél a lefogó tűz adása,az ellen gyalogsága ellen.Hogy ne tudjon olyan nyugodtan célozni az RPGvel,meg hasonlókkal

e0x9kl1y6p411.jpg

Itt azért látszik, hogy mekkora egy dög :D
Az sg-n hónapokkal ezelőtt volt téma ez a fotó. A hk. valójában nem ekkora, a mellette álló emberek törpék valamiért. A Leo2 konkrétan ennél picit magasabb és az 2,7 m. Láttam Leo2-őt érintés távolságból. Hiába az a "nagy" a T-72-höz képest az sem tűnt szörnyeteg méretűnek. Ez egyszerű optikai csalódás.

Ostrava 2016.

Ostrava_2016_beszamolo_20.jpg

Basszus a katonák kb. annyira összehúzták magukat, mint a kisgyerek a hk. előtt.

molnibalage

A modern nyugati tankok magassága 2.5-3 méter között mozog. A Gyalogosok meg értelem szerűen nem akarnak fejjel kilógni a páncéltest mögül ami érthető.
De attól még tény, hogy ezek térfogatra elég nagy járművek. Az orosz járművek jóval kisebbek.
441228_900.jpg

Én bevallom, hogy simogattam már Leo1-est, 2-est, M1-est, Merkavát és T-55-től T90-ig és T-14-est is. Nos a nyugati járművek nem sokkal magasabbak, inkább arról van szó, hogy a tornyuk a szovjet-orosz félgömb, nyomott félgömbtől eltérő, a passzív védelem miatt jelenetősen nagyobb, mint a T-54-90 társaié. A T-14 Armata inkább hasonlít kivülről egy nyugati tankra, (bár a toronybelső stb. teljesen eltérő) A Merkava magasabbnak tűnik némileg, bár ez is változattól függ..

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Én bevallom, hogy simogattam már Leo1-est, 2-est, M1-est, Merkavát és T-55-től T90-ig és T-14-est is. Nos a nyugati járművek nem sokkal magasabbak, inkább arról van szó, hogy a tornyuk a szovjet-orosz félgömb, nyomott félgömbtől eltérő, a passzív védelem miatt jelenetősen nagyobb, mint a T-54-90 társaié. A T-14 Armata inkább hasonlít kivülről egy nyugati tankra, (bár a toronybelső stb. teljesen eltérő) A Merkava magasabbnak tűnik némileg, bár ez is változattól függ..
Merkav IVnek jóval nagyobb a tornya,mint az alamodellé,de a már 120milis III as model tornya is jóval alacsonyabb.Szerintem a töltőgép miatt hizhatott meg a torony ennyire,meg a toronytető is vastagodhatott

molnibalage

A modern nyugati tankok magassága 2.5-3 méter között mozog. A Gyalogosok meg értelem szerűen nem akarnak fejjel kilógni a páncéltest mögül ami érthető.
De attól még tény, hogy ezek térfogatra elég nagy járművek. Az orosz járművek jóval kisebbek.
441228_900.jpg
Ez kapásból nem igaz, az M1-es 2,4 méter és 2,7 felett alig van már valami. Konkrétan semmi nem ugrik be a "újgenerációsból, ami ilyen magas lenne. Az M60 magas volt ezekhez képest, de könyörgöm, mai szemmel az kőkorszak.

molnibalage

Tudtommal a Challenger 1 közel 3 méter magas. (2.95)
Leopárd 2A6 meg pont 3 méter magas.
A Merkava IV elvileg 2.66 magas (a tetőpáncél teteje)

molnibalage

Tudtommal a Challenger 1 közel 3 méter magas. (2.95)
Leopárd 2A6 meg pont 3 méter magas.
A Merkava IV elvileg 2.66 magas (a tetőpáncél teteje)
Nope, nincs 3 méter. Hogyan jön ki szerinted az, hogy a források egy része 2,6 körüli méretet ad meg más változatra? A torony és a test sem változott ennyi. Ahol 3 méter van, akkor simán a géppuskáig számolják a magasságot.

Lásd itt. Mitől ment össze nagyhirtelen az A7...?:eek::confused:
https://www.army-technology.com/projects/leopard-2-a7-main-battle-tank/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kerestem is a merkava toltesrol egy videot, remelem megjelenik, sajna nem HD.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kerestem is a merkava toltesrol egy videot, remelem megjelenik, sajna nem HD.
A Merkava IV amúgy elég érdekes jószág ebben is.Ugyanis van töltője,de van egy 10db-os forgótáras autómata töltőgépje is

Most tűnt fel,miért van az a lemez rá bilincselve a csőre?
Hővédelem,mármint hőkép csökkentés?
Még a füst kiszívón is van.
Tudunk valami adatot,hogy kb mennyire melegszik a lövegcső/lövés,vagy mennyi a max hőmérséklet,ameddig használható?

3b2bd51c585f2563f18e3885d88a4b84f7790997ce8eb15b219d3a27caafd8fb.jpg

• Imádom
Reactions: Mark1993