Azt hittem, ez egy orosz folklór!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt hittem, ez egy orosz folklór!
Jó videó!
Szépen teljesítenek rajta a vasak.
Kérdés, miért nem működik az APS?
Már csak azért is, mert eddig mindenki a Trophyt választotta aki tehette (USA, angolok, németek). Ennek meg az volt az oka, hogy a teszteken az volt a legjobb...
Ha valós körülmények között a Trophy tényleg csak ennyit tud, akkor képzelhetitek milyen lehet a többi....
Mindegyik Merkavan van Trophy?Jó videó!
Szépen teljesítenek rajta a vasak.
Kérdés, miért nem működik az APS?
Már csak azért is, mert eddig mindenki a Trophyt választotta aki tehette (USA, angolok, németek). Ennek meg az volt az oka, hogy a teszteken az volt a legjobb...
Ha valós körülmények között a Trophy tényleg csak ennyit tud, akkor képzelhetitek milyen lehet a többi....
Mindegyik Merkavan van Trophy?
Dróncsapás kizárva?
Az első tanknál ha jól sejtem akkor a hátsó deszant ajtó nyitva volt és be küldtek valamit igaz én még lassítva sem láttam se drónt se rakétát, aztán a fene tudja.Azért itt két külön videó van egybe vágva. Van egy drónozós, ahol látszik, hogy a csak a motortér ment tropára (ez a második fele), és van az első fele ahogyan az látszik, hogy a magára hagyott tankot valakik belülről felrobbantják.
Semmi sincs kizárva.
Még akár ez is lehet.Nem kell benyalni mindent, amit okosok egy twitter videó mellé odalöknek.
Semmilyen dróncsapás nem volt.
Egyszerűen gránáto(ka)t dobtak a képen látható katonák a leállított tank búvónyílásába.
A Hamas embereinek semmiképp nem az volt a célja, hogy nehéztechnikát zsákmányoljanak. Az ő műveletüket pont az tette lehetővé, hogy nem nagy vasakon közlekedtek, hanem sima civil járműveken, amin simán be tudtak szivárogni a legnagyobb káoszban is.
Ahhoz, hogy egy elvitt tankot hatékonyan használni is tudjanak, ahhoz kiképzés is kellett volna.
Amit nem tudnak magukkal vinni, azt megsemmisítik.
Igazság szerint ezek a "veszteségek" is csak jelképesek. Az IDF leszarja, ha 4-5 Merkava kiég, meg 10-20 páncélozott jármű is így jár. Van neki bőven letárolva, meg 1 hét alatt pótolja nekik a Pentagon. De a Merkavából hirtelen be is indították a tartalékokat is.
https://x.com/sentdefender/status/1713897028554457280?s=20
Hogy viccelődött mindenki 2021-ben amikor oroszok rá pakoltak egy cope caget egy t72-esre ... aztan manapság lassan standerd kit minden fele tankhoz ...
Az egyiket elkapták a másik elmenekült
Kb. 30 Merkavát intéztek el eddig a papucsosok. Abból mennyi a kuka.azt nem tudjuk. Az a pár nap már elmúlt.Ami megint pár nap alatt le lessz verve.
Háború.
Pár nap alatt kilőnek marginális számú járművet, itt meg rögtön temetik a merkavát is páran.
Kb. 30 Merkavát intéztek el eddig a papucsosok. Abból mennyi a kuka.azt nem tudjuk. Az a pár nap már elmúlt.
trophy egy irányitott repeszhatású robbanótöltet,lényegében egy claymore akna.Nem lehet akárhova,akárhogyan rakni.A kapros-objektívmédiás-sokszorosbemutatós média-startégia másolása alapján az inkább a fele(sem)-mennyiség lesz.
A felének a fele(sem) olyan találat, amire nincs tervezve/méretezve a Trophy: drónos felülről-pottyantott "ez-meg-az".
A felének másik fele meg az ATGM-es brigádok álma, "törökös" alkalmazás: domb-tetős/nyílt-terepes napozás/Tik-Tok/..., kikapcsolt(APS, egyebek...) rendszerekkel.
A "maradék" többségénél a Trophy és a ERA/NERA védelemnek köszönhetően voltak túlélők(... vagy ha nem volt tovább felvétel), vagy nagy biztonsággal ez becsülhető volt.
Az is erősen javította a kezdeti valós sikeres kilövések esélyét, kb. 5-10(+) év volt a felkészülésre, ami nem a szokásos!!!
U.I.: Én a puttonyra raknék egy felső oldalra irányzott Trophy-t. oda egy "fél"(oldali) is elég lenne a többi átfedése miatt! Úgy tippelem, hogy mire egy itthoni "piackutatásra" megérkezik a Vezéri-utasítás --1-2 hét--, addigra az IDF-nél
rendszerbe áll! Ennyi a különbség a két állam Politikai akarata/"Gyorsítása" között!
Szerintem egyébként ezt már "faragják" Izraelben!
.
Kíváncsi vagyok! ... 1-2 hét: Óra indul! +
.
.