Merkava MBT (Izrael)

Nem véletlenül vannak elvágva a videók a találat után.
Maradjunk annyiban, hogy a videókon látott távolságok alapján az RPG-k indítása után nemigazán “egészséges” ott csak úgy tovább videózgatni. Szemmel láthatóan üss és fuss taktikával “dolgoznak” a palesztinok.
Én az eddigi videók alapján eléggé elégedett vagyok a Merkava IV-el. Hozza amit ígértek.
Egyébként ha azt vesszük, hogy lassan száznál is több ilyen rajtaütést láthatunk a neten és semmi megbízható infó nincs az izraeli veszteségekről valahol egyet is értek. (Addig persze, míg ki nem derülnek a veszteségi számok.)
Ami viszont érthetetlen számomra az az, ahogyan ebben városi harci környezetben az IDF hát’hogyismondjam “mozog”, “harcol”, vagy nem is tudom minek nevezzem. o_O

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed
Egy másik érdekes pillanat, a robbanástól berepülő “lyukas” lemez a harckocsi része lehet-e (0:33 talán a legjobb képkocka):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Egy másik érdekes pillanat, a robbanástól berepülő “lyukas” lemez a harckocsi része lehet-e (0:33 talán a legjobb képkocka):
Bármi lehet.

Hol a kilövés azon a videón? Ez egy találat ami után ég valami a tornyon.

Áruljátok már el, hogy honnan jön ez a Trophy le van fedve dolog? Miért lenne lefedve? Ahhoz, hogy kikapcsold nem kell lefedni, te se takarod le az autó fényszóróját ahhoz, hogy ne világítson...

Áruljátok már el, hogy honnan jön ez a Trophy le van fedve dolog? Miért lenne lefedve? Ahhoz, hogy kikapcsold nem kell lefedni, te se takarod le az autó fényszóróját ahhoz, hogy ne világítson...

rqja5oF.gif
:D

De amúgy tényleg lefedik. Optikákra is van felszerelhető rács, hogy védje az elemektől (=kődobáló palesztin fiatalok).
Korábbi változatokon ponyvával, Mk. 4M 400-tól pedig van fedele:

Hol a kilövés azon a videón? Ez egy találat ami után ég valami a tornyon.
Bocs, ha esetleg nem fogalmaztam kellőképpen "szakszerűen"...
Legközelebb: "valahol valami altalál egy valamilyen tornyot, amin az igy felgyújt valamit.":)
Gondolom @Kecske hozzászólására gondolsz,...én sem látok letakarva ott semmit.

rqja5oF.gif
:D

De amúgy tényleg lefedik. Optikákra is van felszerelhető rács, hogy védje az elemektől (=kődobáló palesztin fiatalok).
Korábbi változatokon ponyvával, Mk. 4M 400-tól pedig van fedele:
Ami be van karikázva az a robbanótöltet fedele, nem a radaré. Attól még a rendszer aktív, lát "mindent" hogy a kupak rajta van.
Bocs, ha esetleg nem fogalmaztam kellőképpen "szakszerűen"...
Legközelebb: "valahol valami altalál egy valamilyen tornyot, amin az igy felgyújt valamit.":)
Igazából ez látszik a videón. Valami eltalálta a tornyot, ami kigyújtott rajta valamit.

• Tetszik
Reactions: arcas
Ami be van karikázva az a robbanótöltet fedele, nem a radaré.
Tisztában vagyok vele.
Attól még a rendszer aktív, lát "mindent" hogy a kupak rajta van.
Az lehet, hogy a radarokat képes önállóan is működtetni (pl. olyan helyzetben is, ha már kifogyott a rendszer a robbanótöltetekből), persze kérdés, hogy valóságban így mennyire használják.

De ettől még nem képes reagálni az érkező gránátra ilyen állapotban, mert mire lejönne a kupak, több másodperc már eltelt:

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed
Tisztában vagyok vele.

Az lehet, hogy a radarokat képes önállóan is működtetni (pl. olyan helyzetben is, ha már kifogyott a rendszer a robbanótöltetekből), persze kérdés, hogy valóságban így mennyire használják.

De ettől még nem képes reagálni az érkező gránátra ilyen állapotban, mert mire lejönne a kupak, több másodperc már eltelt:
Szerintem azt azért átrobbantja simán.

Valaki jobban képbe van a Merkava 4 evolúcióval? Van egy búvós és két búvós torony is, melyiknek mi a jelzése és melyik volt előbb?

Valaki jobban képbe van a Merkava 4 evolúcióval? Van egy búvós és két búvós torony is, melyiknek mi a jelzése és melyik volt előbb?
Úgy tudom a legkorábbi Mk.4A is technikailag két búvós, csak alapesetben le volt fedve a töltőkezelő nyílása egy páncéllappal, amit csak kiképzésnél szedtek le. Ezen a képen ez látszik a székben ülő kiképző lábánál:
PCbtkhW.jpg

Később ezeket páncéllapokat elkezdték leszerelni, és szerintem a Trophy-val szerelt 4M-re nem is kerültek fel, de 4B-ről is vannak képek ahol a töltőkezelő oldalán néznek ki:
fAhbpEU.jpg