A záportározók építésével az a baj, hogy a többségükhöz NINCS HALLÉPCSŐ, mert úgy jóval drágább, ezzel viszont rendkívül súlyos TARTÓS környezetkárosítás lesz az eredmény. Sőt az eddigi ilyen védműveket sem szokták átépíttetni a politikusuk, mert (MINDIIG) kell a lóvé a saját népszerűségüket fényező beruházásokra meg a választásokon az ingyenpénz szórásra. EZ A SZOMORÚ VALÓSÁG !
Amúgy a jól megépített zápor tározók rendkívül hasznos és élővilág támogató védművek !!! Ha nem az építők profit maximalizálásáról és a lopásról szól a történet !!!
Egyébként én 2008-ban terveket nyújtottam be a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságra egy hosszú mecseki patak környezetgyilkos műtárgyainak átépítésére ! Azóta sem jött válasz !!!!!!
Részletesen leírt magyarázatokkal, rajzokkal, a költséghatékony átalakítás terveiről ! B@sznak azóta is az egészre !!!!
Senki NEM javította ki azóta sem a súlyos műtárgy hibákat !!! Sőőőt előzetes tervbe sem vették őket SOHA !!!!! Én be is záratnám a büdös bunkókat !
Nem, ne mond hogy az akkori kormány a hibás ! Azok is meg a mostani is !!!!!!
Egy kutya az összes !!!
Amúgy anno egy meghirdetett EU víz környezetvédelmi program keretében adtam be a terveimet. Amit nem tudnak javítani, azt tervbe kellett volna venniük ütemezve !!!! Azóta már rengeteg pénzt elvertek meg elloptak, de ez a mai napig tervbe sincs véve !!!!!!
A vízügynél nem volt politikai választás ! Ugyan azok a sötét bunkók ülnek ott ma is !
Példákat is hoztam más hasonló sikeres helyreállításokról ! Ez a patak egy legszigorúbb környezetvédelmi zónából eredő patak, kiemelt ökológia környezeti értéket képvisel. Nem én találtam ki, szakemberek írták róla.
De ez magyarország, a legrosszabb barak...
Asszem lehet hogy idén berágok, és betolom az egész történetet a belesz@rással és bizonyítékokkal együtt az EU környezetvédelmi bizottságának, aztán kamillázhat (pisloghat) a vízügy meg a minisztérium is. 13 év - most már meguntam a mellébeszélést az időhúzást és töketlen dilettantizmust.
Persze akkor nem csak ez az egy patak megy hanem a többi is, meg betámasztom a hátamat nemzetközi környezetvédelmi szervezetek támogatásával, akik már csináltak is valamit, és tudják mit kell tenni. Itt sajnos a hivatalos helyeken dilettáns bolonddal van tele minden. Mindegy a politikai hovatartozás, mindegyik levizsgázott már. Az EU támogatás meg elúszott, mert keveset tudtak volna belőle lopni, na meg ez VALÓDI környezetvédelmi beruházás lett volna. Ez viszont az ostoba csókos igazgatókat nem érdekli. Ki kéne vágni a foteljéből meg az igazgatói posztból az összeset. Rosszul tudom ?
Személyesen ismerek néhány nagy kutyát és beszéltem is velük több témáról !
Neveket persze nem fogok mondani, de pontosan tudom miről kikről beszélek.
Sajnálom ha most kell szembesülnie ebből valakinek hogy milyen a helyzet nálunk ilyen ügyekben. Tudok én sok dologról amit megcsinálnak, pld. a vízbázisok védelme a kutak és vízkivételek monitoring rendszerének kiépítése. De itt sem tudom mennyi a pénz lenyúlás... Viszont NEM felmentő ezek sem más környezetvédelmi és élőhely területek törvényen kívüliként kezelésére !!!!! Én meg meguntam az imádkozást nekik... Ez van.
Más nemzeti érték kutatásában is segítettem már, szóval tettem már le ott is le az asztalra nemzeti értéket, és még tudok az mellé is rengeteget letenni, ha lesz hozzáállás. Sőt nagyon nagy értékű történelmi értékekről is tudok, hol kell keresni őket. Milliárdok lehet az értéke. Soha nem gondoltam rá hogy saját haszonra saját kutatással előkeresem. Ennek eszmei értéke van a magyar népnek, ez pedig nem lehet üzlet tárgya, sem korrupt hivatalnokok zsákmánya. Nem ez lesz az első ilyen lelet baranyában, volt már ilyen Ez a következő lesz, de valószínűleg a sokszorosa a hasonlónak. Az egy színarany lelet.
Eddig is tettem már le az asztalra értéket magyarországnak, de van még mit letennem a jövőben is. Csak a sok dilettáns hivatali ember fékez sajnos ebben.