Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

A mai napon a Cumbre Vieja hatalmas mennyiségű hamut is kilövellt! Eddig 5.700 embert kellett kitelepíteni a nyolcvanhatezer lakosú szigetről és 185 épület semmisült meg.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
..
la-palma-grading-m01-september-21-2021.jpeg

Ezt az oroszok egyből megoldanák egy 50 Mt hidrogén bomba atlanti óceán közepén történő elpukkantásával. Volt is nekik ilyen, a Cár nevű bomba.
Ha jól emlékszem azt olvastam valahol, hogy ezzel fenyítették be a fél NATO-t. Vagyis, ha megtámadják őket atommal, akkor ők felrobbantják a már elhelyezett töltetet az atlanti óceánban, és attól lesz egy kb. 2-300 m-es hullámocska, ami számításaik szerint az USA középső államinál fog lenyugodni, Európát pedig Lengyelországig lemossa (beleértve a fél Skandináviát). Minket nem érintett volna, megvédtek volna a Kárpátok és az Alpok. :D
De nem lesz és nem is volt ilyen fenyegetés. Modellezték már a szituációt és kiderült, hogy komolyabb hidrogénbombákkal sem lehet semmilyen szökőárt előidézni, csak egy kis hullámház lesz a robbanás környékén és ennyi. Ami a hülyeség alapja lehet az talán az EMP hatás. Sokáig félt a NATO attól, hogy komoly méretű hidrogénbombát fognak a szovjetek az Északi-tenger térségében robbantani a magaslégkörben, hogy kiüssék a NATO kommunikációt a legkritikusabb órában.

Milagro? Akkor most, hogy is van ez?

Nyár vége van, tegnap csillagászatilag is megkezdődött az ősz! Jön a tél, innentől most a jég hízni fog egészen március végéig! Ami szembetűnő, hogy a korábbi évekhez képest rendkívül sok jég megmaradt! Lásd:
extent_n_running_mean_amsr2_previous.png

..
Több mint egymillió négyzetkilométerrel nagyobb a jégborítottság, mint tavaly ilyenkor!

• Tetszik
Reactions: jani22
Van akinek szerencséje volt... És még szomszédok sem lesznek egy darabig!
..
urnpublicidap.orgf9d7fcfb5eea4d9a8131316c2a61e3ec.jpg

Meg út sem, hogy eljusson oda, meg víz sem, meg villany sem, meg táj sem amiért valószínűleg megvette a házat. Nem biztos, hogy annyira szerencsés. Azon a vidéken egy darabig nem lesznek lakóházak.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 2361
Meg út sem, hogy eljusson oda, meg víz sem, meg villany sem, meg táj sem amiért valószínűleg megvette a házat. Nem biztos, hogy annyira szerencsés. Azon a vidéken egy darabig nem lesznek lakóházak.
Ez mondjuk igaz. De "vadkempingezni" lemehet, ráadásul tető alatt aludhat, meg "villoghat és haknizhat" a médiában, hogy milyen kuriózummá vált a háza.:oops:
(Nem lennék a helyében azért...)

• Vicces
Reactions: plushun
Még jó, hogy kinyílt a szelep és nem robbant le a sipka. :)
varja meg, nem akar sehogy sem nyugodni a vulkan, sot meg durvabb is mint az elso napokban

• Tetszik
Reactions: milagro and jani22
Az űrből most és régen és egy korrekt összefoglaló a szigetcsoport keletkezéséről.

La_Palma_6.jpg

la_palma_volcano-close.jpg

Hmmm. Akkor írd le röviden, tömören pontokba szedve, hogy mire akarsz választ kapni, én meg válaszolok a kérdésekre.

Nem tudom, hogyan lehetne tömörebben leírni annál, mint ahogy már feltettem neked itt:

Erre te írtál nekem egy négy pontból álló választ. Amiből három semmiben nem mond ellent azzal, amiket én korábban írtam ebben a topikban.
A negyedik pedig egy kérdés volt részedről, mégpedig egy olyan kérdés, ami szerintem nem igazán kapcsolódik ahhoz, amiket korábban írtam és amire mellesleg később válaszoltam is neked.
Szóval még mindig ott tartunk, hogy amennyiben nem értesz egyet az általam korábban írtak közül bármivel, akkor az pontosan mi?

Majd még a végén tényleg fölrobban a sziget déli fele...
:eek: :eek:

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: Pogány and jani22