M
molnibalage
Guest
Ez ebben a formában generálisan nem igaz. Én úgy érzem, hogy te túlságosan összemosod a földhátteret a domborzat kitakaró hatásával. Ez a repcsiknél, ezt már igen sokszor linkeltem...Egy heli jobban ki tudja használni a földhátteret, domborzatot mint egy harci repcsi.
A heliknél a földháttér csak repcsik ellen játszik igazán, de a vadászoknak soha nem elsődleges feladata a helik vadászata, mert veszélyes n+1 ok miatt, pl, mert le kell jönni csapatlégvédelem magasságára.
Az elektronikai zavarást sem a helikre beépítve értettem. A légvédelmi rendszerek legtöbbször csapatösszevonások és fronthoz közeli táborok körül lebzselnek. A tényleges harcmezőn ahol megy az adok-kapok, szerintem ritkábbak. [/QUOTE]
Sürgősen javaslom elolvasni a HT összefoglaló csapatlégvédelem részét, mert akkor nem írnál le ennyire vad dolgokat. Ez még NATO-ban sem volt igaz nemhogy a VSz-bebn és szovjeteknél.
Értem és emlékszem az eredeti témára, de ettől függetlenül totálisan vad dolgokat írz itt le. A NATO dedikált harci heli és könnyű ATGM helijinek sajnos bizony a VSz csapatlégvédelemnek kellett volna nekimennie. Silka, Sztrela-1/10, MANPAD, Osza. A TOW 4 km-je elég volt a Silka és a régi MANPAD ellen, ami szemből nem volt jó. Az Osza után már kellett az AGM-114 és AH-64, erre volt válasz a Tor és Tunguszka. Erről is volt már szó...Eleve nem veti be épeszű hadvezetés olyan helyen a Harci heliket ahol komoly légvédelem várható, ara ott vannak a vadászgépek stand-off fegyverekkel, és a beszélgetés fő témája a géppuska VS Harci heli volt, amihez ennek már semmi köze. Zárjuk le!