Mi-28 Havoc (Mil, Szovjetunió)

Az árról nem esett szó. Összehasonlítva a nyugati konkurenciákkal árérték arányban (teljesítményben..stb) ,hogy néz ki?
Gondolom az meg csak álom több okból kifolyólag is,hogy a MH elgondolkodjon ezen a típusokon...!
- NATO kompatibilissé tenni..(Bár ahhoz a NATO nem járulna hozzá,hogy az oroszok nézegessék a beszerelt technikákat egy-egy szerviz alkalmával...
-Pedig orosz technikához az alapunk meglenne....
- Üzemben tartása valószínű nem lenne annyiban mint a nyugati..bár ez csak feltételezés...stb
(Csak hangosan gondolkodtam pro és kontra.)

Annyira csúnya, hogy már szép.
Szerintem azért is álom, mert a vezetés nem fog harci helikoptert rendszeresíteni. A 24-es kifújt és nem lesz helyette semmi, csak szállítóhelikben gondolkodnak.

Szerintem a NATO csak nyerne vele, ha egy NATO tag rendszeresítené, így tapasztalatokat gyűjthetnének az Oroszok csúcsfegyvereiről és összehasonlíthatnák a sajátjukkal (megbízhatóság, üzemeltetés, csapásmérő képesség, ...) és még Red Flag-ozni is lehetne, úgyhogy én a NATO helyében nem gördítenék akadájt.

Kötve hiszem, hogy azt a verziót ajánlanák fel amit ők használnak, a NATO szabványok tök mások, és az integrált fegyverrendszerek is, nyilván nem orosz rakétákkal vennénk. Mivel mást kell beszerelniük és mindezt jó sok lovettáért, így nem sok mindent nyernének vele. A NATO-tagságunk egyik fő oka a nyugati típusok rendszeresítésének szándéka, a keleti cuccok lecserélése akár hitelhegyek árán is. Egyfajta függés ez is, mert nem pár évre vesszük a dolgokat. Mi legalábbis nem tehetjük meg.
Különben az volna a legjobb, ha Ivánék NATO-tagokká válnának :))
болшой сказка .... :)

Ha vennénk, akkor szerintem Orosz rakétákkal vennénk, mert nyugati rakéta integrálására végképp nem lenne pénzünk, ingyen meg nem csinálnák meg az integrálást az Oroszok (indítók felszerelése, szoftver módosítása, tesztek, ...).
A Mi-24-esek is Orosz rakétákkal voltak felszerelve, akárcsak a Mig-29-esek (és nem csak nálunk, hanem a többi NATO tag országnál is). A Lengyeleknél az USA rakéták illesztése a Mig-29-re egyenlőre csak phase 2-es terv.

Mi kell akkor a minimális NATO kompatibilitssé tételhez?
- Idegen barát felismerő.
- Rádió.
- Navigációs rendszer.

Navigációs rendszernél nem is biztos, hogy kell újat beszereltetni, pl.: a Mig-35-ről azt írták, hogy két rendszere van, tud akár a NATO műholdas rendszeréhez, akár az Oroszok műohldas rendszeréhez csatlakozni - vagyis az Oroszok már most úgy készítik az új eszközeiket, hogy minél jobban NATO kompatibilisek legyenek - így nagyobb esélyel tudják eladni.

Mi-28NE rádio-elektronikai berendezések
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fRQCBPclqmY

Mai kép
126311.jpg

Az az érdekes, amit a csőre szerelve látni? Az nem más, mint a tesztrepülésekhez szükséges pitotcső és csúszásjelző lapátok, melyeket hely hiányában a gépágyú csövére erősítenek ennél a gépnél. Nem újdonság, korábban is volt már ilyen.

A haditechnikai kvízjátékhoz volt segítség, hogy ki lehessen találni a gép típusát. (én ismerem). :))) Ha már itt vagy írd le kérlek a gép pontos típusát a haditechnikai kvízjátékba.

http://voiceofrussia.com/news/2013_12_19/Russia-to-develop-5th-generation-of-Mi-28N-attack-helicopter-by-2017-1001/

"I think we will need no more than three years to develop a new modernized version of the Mi-28N helicopter,”

http://en.ria.ru/military_news/20131219/185741567/Russia-to-Develop-5th-Generation-Attack-Helicopter-by-2017.html

Mackensen

Pitot cső.Ez a gép szolgál a repülési tesztekre ezért van csak így rágányolva,a széria gépeken már nem lesz ott(és ezen sem ha vége a repülési teszteknek).

Iszonyat jól néz ki ez a helikopter típus!
A kamov gépe talán jobb, de a Mi-28 szebb :-)