Akkot a MiG-25-ről nincs pontos adat.
remélem a hozzászólásom végén belinkelt adat tűrhető pontosságú lesz.
Átfutottam a MiG-25 topikot.
Sajnos már a grafikonok nem láthatók, én meg béna vagyok, mert hiába írtam be ezt-azt oroszul, nem jött be az általam várt kép.
Úgy hirtelen bemásolom ide azt a három hozzászólást, ami szerintem árnyalja a képet a szubszonikus/szuperszonikus idő/hatótáv témakörében.
1, Molnibalage
2017. január 23.
"...MiG-25-ről és szuperszonikus elfogásról ez-az.
14,23 tonna keróval indul (Gt). Sanszosan full utánégetővel felszáll és felmászik 10 km-re és gyorsít. Mire eléri az M2,4 táját 13 km magasan a keró ~60%-a (!) elfogy 8,5 perc (t) alatt. Az kemény. 200-400 km között M2,4-vel repesztés mellett fogy el összesen 1,4 tonna 4 perc alatt kb. 840 m/s fentartott sebesség mellett. Aztán szubszonikusan 400 km-ről süllyedve 2,8 tonnából visszatér. Igen jól mutatja az ábra a szuperszonikus elfogás szélsőséges fogyasztási adatait..."
2, Allesmor Obranna
2017. január 23.
"...
11 km-en a legnagyobb a tolóerő, Mach 1.5-1.6 körnéykén a második forszázs rezsimmel együtt egészen Mach 2-ig még növekszik is.
A további sebességnövekedéshez viszont már emelkedni kell, ez pedig egybecseng molnibalage által közölt ábrával.
11 km-en repülve a legkedvezőbb a fogyasztás és Mach 0,6-tól Mach 1.5-ig folyamatosan csökken, majd a második forzsázs bekapcsolásával ugrik egyet, de megint csökkken a további kompresszió javulás miatt..."
3, Allsemor Obranna
2017. február 3.
"...
Ez a maximál rezsim tolóerő-sebesség görbesora. 11 ezer méteren, illetve afölött jöhet szóba a Mach 1.5 sebesség a MiG-25-össel, azonban ez a sebesség a maximális rezsim felső határa. Afölött az első illetve második forszázs üzemmódra van szükség.
A 11 méteres és 20 ezer méteres maximál rezsimes görbén a törés azt fejezi ki, hogy a repülési sebesség felső határa maximál üzemmódon a Mach 1.5, illetve felülről közelítve (magasabb sebességről visszalassulva) utánégető nélkül a tolóerő a törés utáni értékekre zuhan vissza. Mach 1.5-nél illetve felette eleve utánégetés van, vagy az I. vagy II. rezsim, és vagy a második vagy a harmadik fúvócsőprofil dolgozik, így maximálra lehúzva a gázkart eleve nem a maximál rezsim úgynevezett egyes profilja áll be. Tehát az éles határ emiatt van..."
Ez pedig bár a bombázó/felderítő változat, de az adattáblázat (próbáltam bemásolni, de összecsúszik) remekül mutatja, hogy pl. mennyire kicsi a sebesség különbséghez képest a hatótáv különbség a két különböző rezsimen.
(Az oldal alján levő ap
jó, pici nyilakkal érdemes jobbra-balra lapozni, vannak ott még érdekességek: