MiG-21 Fishbed (Mikojan-Gurjevics,Szovjetunió) / J-7 , F-7 (Csengdu, Kína)

Rejtély Burmában/Myanmarban: két F-7 (kínai gyártású MiG-21) zuhant le - de nem kötelékrepülésben (mikor a vezért a földig követi a kísérője), és nem is ütköztek össze, hanem 20 perc eltéréssel, ideális időjárási körülmények között!! Mi a fenét csinálnak ott??!!
https://coconuts.co/yangon/news/2-pilots-1-child-killed-military-plane-crashes/

Lehet, hogy rossz minőségű, de olcsó Ukrán kerozint vettek és azt tankoltak mindkét gépbe?

• Tetszik
Reactions: fip7
Rejtély Burmában/Myanmarban: két F-7 (kínai gyártású MiG-21) zuhant le - de nem kötelékrepülésben (mikor a vezért a földig követi a kísérője), és nem is ütköztek össze, hanem 20 perc eltéréssel, ideális időjárási körülmények között!! Mi a fenét csinálnak ott??!!
https://coconuts.co/yangon/news/2-pilots-1-child-killed-military-plane-crashes/

https://tass.ru/proisshestviya/5678...ampaign=smm_social_share&utm_content=23624272

mig-21bis-kb-mig-frontovoi-istrebitel-perekhvatchik-1.jpg

Lezuhant a bangladesi légierő egyik F-7 vadászgépe. A pilóta nem élte túl a balesetet.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lezuhant a bangladesi légierő egyik F-7 vadászgépe. A pilóta nem élte túl a balesetet.

Basszus, Reggel láttam az AS FB oldalon. Azt hittem katapultált a hang alapján. :(

Nekem úgy tűnik, a gép szárnya alól induló rakéta (talán egy egész UB blokk?) a tűzmegnyitás pillanatában felrobbant és a szárnyat megrongálta, amitől a célra zuhanó gép orsózni kezdett. Mert nekem úgy fest, ez vmi lövészet lehetett.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Egy elég ritka MiG-21, az SzM változat, elég papagályos festéssel.
243405.jpg
Hát itt csak a papagályos festés a ritkaság, az SzM típus az nem. Bár külsőre tökéletesen azonos az M-el (VSz-en kívüli export) és az MF-el VSz-export), de elég régóta tudjuk hogy amelyiken vörös csillag volt, az mindegyik SzM-változat volt az RP-22 fedélzeti lokátorral és a hozzá tartozó R-3R félaktív radarvezérlésű rakétával (amit mindenki más csak a 21bisz-el kaphatott meg).

• Tetszik
Legendás repülőgépek - MiG-21. Győzelemre született.
MiG-21 a vietnámi háborúban.
Nagy like a videóért; eddig csak fel nem javított videót láttam a nagy kedvencemről a Je-50/2-ről! (9 perctől 9'36-ig)

Indiai MiG-21M(?) vagy MF(?).
Ez nem bisz-nek tűnik, viszont én idáig ott maradtam el, hogy csak a bisz-ek maradtak meg mára és mindből BISON lett.
De ez a két éves videó másról tanúskodik.

• Tetszik
Indiai MiG-21M(?) vagy MF(?).
Ez nem bisz-nek tűnik, viszont én idáig ott maradtam el, hogy csak a bisz-ek maradtak meg mára és mindből BISON lett.
De ez a két éves videó másról tanúskodik.

MiG-21M vagy MF, esetleg SzM, attól függ milyen lokátor és milyen hajtómű van benne, a három altípus külsőre tökéletesen egyforma. A plusz antennákból viszont látszik hogy elektronikából kicsit azért fel van tuningolva.

• Tetszik
Rádzsásztán államban lezuhant az indiai légierő gyik MiG-21 vadászgépe. A pilóta katapultált.

lrp13mycErk.jpg