MiG-31 Foxhound (Mikojan-Gurjevics)

A francért nem voltak képesek beépíteni a töltőcsonkot? Leszakadt volna a kezük? Hihetetlen.

cinikus

Ha rám hallgatsz még ma elindulsz és szájba vágod az összeset!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kiváló minőségű videó a permi MiG-31-esek egy téli üzemnapjáról.

Allesmor Obranna

Miért nyitott fékezőlapokkal szállnak fel?

És egy buta kérdés: nem tudja valaki, hogy miért ragaszkodnak az oroszok ehhez a sáfrány zöld kabinfestéshez? :)

Allesmor Obranna

Miért nyitott fékezőlapokkal szállnak fel?

És egy buta kérdés: nem tudja valaki, hogy miért ragaszkodnak az oroszok ehhez a sáfrány zöld kabinfestéshez? :)
Tudom, nem AO vagyok, bocsi...

A féklapok futóakna-fedelek is egyben.
A zöld szín nyugtat. :)

Hűha, az én színérzékelésemmel van baj, én frászt kapok ettől a színtől. :)

Cinikus, köszi, sosem néztem meg ennyire alaposan a futóaknát, pedig van pár tucat kép lementve a gépről.

Igazán nincs mit.

Hogy fokozzam a kavarodást: szvsz. ez libaf*s-zöld. :D

Mindnki úgy kereszetli el ezt a zöld színt ahogy akarja, de anno a PG-ben tényleg Wallkyd falfesték zöld színezőpasztájából és színtelen lakkból keverték ezt a kabin-színt. Egyébként az ilyen színnel festett kabinokban a belső megvilágítás fénye vörös színű. Az éjszakai repülésnél a zöld-vörös optikai színkeverés eredménye a fekete kabin-háttérszín, vagyis azonos az éjszakai környezet háttér-színével, csak a megvilágított műszerek és kapcsolók láthatók a fekete háttérben. Nappal pedig a zöld tényleg nyugtató hatású szín, állítólag nemcsak a szem, hanem az idegrendszer számára is.
Üdv ML

134158.jpg

<blockquote rel="blaze">No de mi a fene az, hogy egyszerre nagy magasságú elfogó vadász és vadászbombázó? Szerintem ez a kettő együtt elég abszurd páros..

A szívócsatorna is egész érdekes kialakítás, egész pontosan hány éve nem terveztek ilyet? :D

A 25ös feladatai között is benn volt a radarrombolás. Sőt, a nagy sebességből adódó felmelegedés ellen védett bombákat is gyártottak hozzá.</blockquote>

A MiG-25 nagyon specializált változata volt és tudtommal nagyon nem volt elterjedt, igen ritka madár volt.

Újabb "kimaxolt" (szép szó) fegyverzeti konfigiráció:

http://russianplanes.net/id138421

Semmi extra, csak először látok képet a 4X R-73 + 4X R-33 függesztési variációról MiG-31BM-nél.
Ugyanis idáig - bár a pilonok fenn voltak - csak egy-egy R-73-assal adták a keszit, sőt olykor az R-33-asokból is csak kettőt vittek, érdekes mód nem egymás mellett, hanem egymás mögött, de átlósan.

Újabb "kimaxolt" (szép szó) fegyverzeti konfigiráció:

http://russianplanes.net/id138421

Semmi extra, csak először látok képet a 4X R-73 + 4X R-33 függesztési variációról MiG-31BM-nél.
Ugyanis idáig - bár a pilonok fenn voltak - csak egy-egy R-73-assal adták a keszit, sőt olykor az R-33-asokból is csak kettőt vittek, érdekes mód nem egymás mellett, hanem egymás mögött, de átlósan.

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Közelebb megy a NATO, lessz elég célpont.
Az R-37esnek végleg reszeltek? Ezen az R-33ason fejlesztettek valamit az elmúlt 30 évben? Úgy tudom, az R-73ast korszerűsítgetik.