Ok, itt vannak a radarok:
https://www.google.hu/search?q=petr...AUIBigB&biw=1424&bih=697#imgrc=QIkVm1fxugq56M:
https://www.google.hu/search?q=petr...AUIBigB&biw=1424&bih=697#imgrc=QIkVm1fxugq56M:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem Dinamó téved a rakéták rávezetését illetően. Szerintem vígan ráküldhetik az éppen nem látott célokra. Ez nem változtat a rakéták korlátos számán. Azért is küldték oda a két légvédelmi hajót. Ez viszont már olyan, hogy ha tudom, hogy elesek, leülök.
Szeritnem jobban tennéd, ha a hasonló téveszmék terjesztésével leállnál...S-300
The command post compares the data received from the targeting radars up to 80 km apart, filtering false targets, a difficult task at such great distances.[6] The central command post features both active and passive target detection modes.[7][8]
Már az elsőknek is aktív radaros rakétáik voltak. Egy PMU2rendszernek három különböző radarja is van. A reptér és környéke teljesen sík terep. Ha így se látják, dobják ki.
Egyetlen Sz-300/400 osztály biztosan nem tud mit kezdeni 59 db CM-mel, tekintve, hogy összesen van 48 db indításra kész rakéta hozzá a 12 db indítóba. Úratöltésre idő nincs.Latnod kell a celt hogy a raketat elindisd. Mielott kilovod a raketat meg kell neki mondani hogy a cel milyen messze van milyen magassagba milyen iranyba sebesseggel repul. Egyszerubben kap egy utvonal parancsot de enelkul nem is tudod elinditani.
Amugy Diudi olvtars a Sziria repternel mondta hogy szerinte egy S-300 uteg osztaly tokmindegy megenne a 59 CM-et, es nem a Krimnel.
Azota is varom valaszat a "hogyan-ra"
Kulonbozo iranyokbol erkezhetnek meg akkor is ha az kulonbozo irany teszem azt egy 60 fokos ivet jelent. Raadasul maguk a celok is tavol vannak egymastol. Az az akar 5 CM is robbanhat egyszerre ugy hogy nem zavarjak sem egymast sem a tobbi CM-et.Ezt mégis holyan képzeled el egy félaktív rendszernél...? A SAGG egy elfajzott SARH vezérlés. Horizonz alatti célokkal nem tud mit kezdeni.
A feltevése ott téved, hogy nem 1 perc alatt érkezik 59 CM, ennyire azért nincsenek az összehangolva és safe distance is lehet közöttük.
Nem, te tévedsz, de orbitálisan nagyot...Szerintem Dinamó téved a rakéták rávezetését illetően. Szerintem vígan ráküldhetik az éppen nem látott célokra. Ez nem változtat a rakéták korlátos számán. Azért is küldték oda a két légvédelmi hajót. Ez viszont már olyan, hogy ha tudom, hogy elesek, leülök.
lyen magas labdat nem is akartam lecsapni. Dudi allitotta hogy az S-300 ( nem a S-400 ) "megeszi" az 59 CM -et es ez nagyon nagyon erdekelt hogy mikent gondolja.Egyetlen Sz-300/400 osztály biztosan nem tud mit kezdeni 59 db CM-mel, tekintve, hogy összesen van 48 db indításra kész rakéta hozzá a 12 db indítóba. Úratöltésre idő nincs.
Ez a másik fele...Kulonbozo iranyokbol erkezhetnek meg akkor is ha az kulonbozo irany teszem azt egy 60 fokos ivet jelent. Raadasul maguk a celok is tavol vannak egymastol. Az az akar 5 CM is robbanhat egyszerre ugy hogy nem zavarjak sem egymast sem a tobbi CM-et.
A bevetestervez szamitogepen ezeket pontosan megadhatod . Visszafele mukodik a rendszer. Adva van a cel a celok. Kijellod mit akarsz megsemmisiteni es mikor milyen idointervallumon belul majd innen a rendszer felajanlja neked a fegyver es harciresz lehetosgekeket. Majd innen a rendszer mindent megtervez a rendelkeesre allo platformok alapjan hogy mikor mit csinaljon.
Olyan mint egy videojatek csak kicsit dragabb.
Gcsat ahhoz képest, hogy mennyire rajong az orosz rendszerekért még nálam is kevesebbet tud azokró, pedig én sem vagyok avatott szakértője, csak meghallgattam azokat, akik értenek is hozzá...I
lyen magas labdat nem is akartam lecsapni. Dudi allitotta hogy az S-300 ( nem a S-400 ) "megeszi" az 59 CM -et es ez nagyon nagyon erdekelt hogy mikent gondolja.
Ehhez kéne egy pontos települési hely magassággal és mellé rajzolva CM útonal. Azután lehetne számolgatni.Engem igazan az a kerdes foglalkoztat a sziriai CM szalvoval kapcsolatban hogy az oroszok nem mertek vagy nem tudtak egyetlen CM-et sem leloni???
Gcsat ahhoz képest, hogy mennyire rajong az orosz rendszerekért még nálam is kevesebbet tud azokról, pedig én sem vagyok avatott szakértője azoknak, csak meghallgattam azokat, akik értenek is hozzá és körüljártam őket felmérve alapvető képességeiket, hogy mi az, ami legalább elvi szinten kisakkoztható képességük.I
lyen magas labdat nem is akartam lecsapni. Dudi allitotta hogy az S-300 ( nem a S-400 ) "megeszi" az 59 CM -et es ez nagyon nagyon erdekelt hogy mikent gondolja.
Gcsat ahhoz képest, hogy mennyire rajong az orosz rendszerekért még nálam is kevesebbet tud azokról, pedig én sem vagyok avatott szakértője azoknak, csak meghallgattam azokat, akik értenek is hozzá és körüljártam őket felmérve alapvető képességeiket, hogy mi az, ami legalább elvi szinten kisakkoztható képességük.
Gcsat a horizont alá tüzelési képességet képzelte be...Nem Gacsat volt az aki ezt allitotta hanem Dudi ! De azota hogy rakerdeztem hogy gondolja konkretan nem lattam itt.
Azt sem tudom hogy mennyi talált VALÓBAN az indított 59 ből. Az egy eddig minden oldal által elfogadott szám, hogy 59 lett indítva. Aztán Trump mondott olyan, hogy MIND talált(mondjuk tény, hogy ott azt is benézte hogy Irakra lőtték őket, láthatóan a süti jobban érdekelte a MESTERT, mint az hogy kire lövette a rakétát), láttam leírva olyat is, US. katonai nyilatkozatot, hogy 57, és van a másik oldal, amely ragaszkodik konzekvensen a 23 találathoz. Szírek elmondása szerint még a célpont reptéren levő NYEVA rendszer is a találat előtt szedett le több tomahawk-ot is. Láttam olyat, hogy 6 db Mig-23 lett a veszteség, olyat is hogy 6 db Szu-22 ÉS 3 db Mig-23, + az "apró". Kinek higgyünk? A képek amiket láttam, műholdfelvételek, kivehetetlenek, én legalább is nem tudom eldönteni, hogy hova talált több rakéta, illetve hova egy kazettás töltet, ami sok kis töltetet szórt szét, és ezért területre dolgozott, de attól még az 1 Tomahawk volt. Nekem semmi sem tiszta itt, pedig videófelvétel részlet a támadásról, műholdfelvétel a bázisról támadás utáni napon fényes nappal, mind a rendelkezésemre állt. Még sem mernék állítani fixre SEMMIT. Egy biztos, a reptér másnap üzemelt, és gyanúsan 59 et indítottak két US Arleigh Burke oszt. rombolóról.Gcsat ahhoz képest, hogy mennyire rajong az orosz rendszerekért még nálam is kevesebbet tud azokró, pedig én sem vagyok avatott szakértője, csak meghallgattam azokat, akik értenek is hozzá...
Ehhez kéne egy pontos települési hely magassággal és mellé rajzolva CM útonal. Azután lehetne számolgatni.
A több Tomahawk leszedés Nyevával a fizikai képtelenség. határán van Kb. akkor van rá esély, ha a max. HMZ-nél már tudtak dolgozni - honnan volt infó arról, hogy mi és honna jön ? - és a salvo több percig tartott. Más esetben román népmese. Ez egyszerű műszaki tény.Azt sem tudom hogy mennyi talált VALÓBAN az indított 59 ből. Az egy eddig minden oldal által elfogadott szám, hogy 59 lett indítva. Aztán Trump mondott olyan, hogy MIND talált(mondjuk tény, hogy ott azt is benézte hogy Irakra lőtték őket, láthatóan a süti jobban érdekelte a MESTERT, mint az hogy kire lövette a rakétát), láttam leírva olyat is, US. katonai nyilatkozatot, hogy 57, és van a másik oldal, amely ragaszkodik konzekvensen a 23 találathoz. Szírek elmondása szerint még a célpont reptéren levő NYEVA rendszer is a találat előtt szedett le több tomahawk-ot is. Láttam olyat, hogy 6 db Mig-23 lett a veszteség, olyat is hogy 6 db Szu-22 ÉS 3 db Mig-23, + az "apró". Kinek higgyünk? A képek amiket láttam, műholdfelvételek, kivehetetlenek, én legalább is nem tudom eldönteni, hogy hova talált több rakéta, illetve hova egy kazettás töltet, ami sok kis töltetet szórt szét, és ezért területre dolgozott, de attól még az 1 Tomahawk volt. Nekem semmi sem tiszta itt, pedig videófelvétel részlet a támadásról, műholdfelvétel a bázisról támadás utáni napon fényes nappal, mind a rendelkezésemre állt. Még sem mernék állítani fixre SEMMIT. Egy biztos, a reptér másnap üzemelt, és gyanúsan 59 et indítottak két US Arleigh Burke oszt. rombolóról.
Kiváncsi vagyok, TE hogy látod, mennyi talált, és milyen károkat okozott ez a Tomahawk salvo, mennyire volt effektív?
Az RTn kommentben javítottam a 23as számot, fényképet mellékelve a 44 elpusztított célról. Vagy ötször törölték, tehát biztos igaz. Szánj rá egy negyed órát, és bogarászd végig a fényképet. Minden célról van előtte - utána fénykép.Azt sem tudom hogy mennyi talált VALÓBAN az indított 59 ből. Az egy eddig minden oldal által elfogadott szám, hogy 59 lett indítva. Aztán Trump mondott olyan, hogy MIND talált(mondjuk tény, hogy ott azt is benézte hogy Irakra lőtték őket, láthatóan a süti jobban érdekelte a MESTERT, mint az hogy kire lövette a rakétát), láttam leírva olyat is, US. katonai nyilatkozatot, hogy 57, és van a másik oldal, amely ragaszkodik konzekvensen a 23 találathoz. Szírek elmondása szerint még a célpont reptéren levő NYEVA rendszer is a találat előtt szedett le több tomahawk-ot is. Láttam olyat, hogy 6 db Mig-23 lett a veszteség, olyat is hogy 6 db Szu-22 ÉS 3 db Mig-23, + az "apró". Kinek higgyünk? A képek amiket láttam, műholdfelvételek, kivehetetlenek, én legalább is nem tudom eldönteni, hogy hova talált több rakéta, illetve hova egy kazettás töltet, ami sok kis töltetet szórt szét, és ezért területre dolgozott, de attól még az 1 Tomahawk volt. Nekem semmi sem tiszta itt, pedig videófelvétel részlet a támadásról, műholdfelvétel a bázisról támadás utáni napon fényes nappal, mind a rendelkezésemre állt. Még sem mernék állítani fixre SEMMIT. Egy biztos, a reptér másnap üzemelt, és gyanúsan 59 et indítottak két US Arleigh Burke oszt. rombolóról.
Kiváncsi vagyok, TE hogy látod, mennyi talált, és milyen károkat okozott ez a Tomahawk salvo, mennyire volt effektív?
Tudom, ezt már akkor megbeszéltük. A 23 szerintem is kevés reális találatnak. Azzal együtt, komolyan azt gondolom, hogy sok olyan célterületen bekarikázott piros találati karika van/volt azon a fényképen, ami akár LEHETETT 1 db kazettás töltet is. Jellemzően a nem kazettás töltet a bunkerek rombolásához lett volna szükséges, azért volt ott bőven "puha célpont" is, szép nagy területen elszórva. Egy reptér és annak a kiszolgáló létesítményei, szabadban IS parkoló gépek ORDÍTANAK a kazettás harci részért. Biztos vagyok benne, hogy kaptak is. Ahogy lehetett látni még a szomszédos településről is olyan videót/képeket, hogy "tévedt" be CM az 59 ből, illetve lelőtt/balesetet szenvedett Tomahawk roncsot is mutattak, még videóval is. A 23 szerintem kevés, az hogy "mind" talált, kizárt, de én a hivatalos katonai 57 talált sztorit sem hiszem el az USA oldaláról. Az Orosz hírportálok meg tolják a 23-at. Komolyan mondom, FOGALMAM sincs hogy mennyi az annyi... Ha valaki azt állítja, hogy 44/59, arra azt mondom hogy hihető.Az RTn kommentben javítottam a 23as számot, fényképet mellékelve a 44 elpusztított célról. Vagy ötször törölték, tehát biztos igaz. Szánj rá egy negyed órát, és bogarászd végig a fényképet. Minden célról van előtte - utána fénykép.