MiG-31 Foxhound (Mikojan-Gurjevics)

petropavlovsk-kamchatsky-russia-22nd-sep-2014-an-air-force-mig-31-E7P08W.jpg

Finoman fogalmazok!
Én Kalocsán szolgáltam a hetvenes években a PSZH éjjellátójából mindig volt tartalék, mert a fő tevékenységem volt meg a fegyverzete. Mond: a PSZH Csepel motorjáról mennyit tudsz? Az éjjellátójáról? Pedig a CIA is nagyon kíváncsi volt rá, amíg el nem árulta egy "hazánkfia"!
Ha, Molnival együtt megfigyelnétek, nem azért "ekézlek" benneteket, mert hülye gyerekek lennétek, hanem, velem együtt nem tudjátok a teljes igazságot!
Ha, belemennénk a tárgylencse forradalmi a MOM által kifejlesztett újításáról, hogy éjjel is lássál mesterséges megvilágítás nélkül, talán más megvilágításba kerülne sok minden!
A Moszkvicsokról, csak annyit, hogy többet ültem egy versenyzésre használt gk.-ban kinnt Moszkvában, mint Te!
Csak azt állítom biztosra, amit biztosan tudok. PSZH motor? Röhelyes, papíron száz lóerős szar, ami konkrétan lerohadt a gyakorlat közepén a barátom alatt. Kalocsán volt távírász a másik barátom, a vezérlőteremben. Arra nincs is panasz. Ott nagyon szem előtt voltak. Az éjjellátós is igaz, amit írtam. A harmadik barátom műszerész volt, valahol Győrben. Rádiókat kellett volna javítania, de ott senki sem értett hozzá. Ha lámpacsrénél nagyobb volt a baj, ment a valami központi javítóba. Ez a rögvalóság. Egyik Kárpátalji topiktársunk ugyanezt írta a vörös hadseregről.

Finoman fogalmazok!
Én Kalocsán szolgáltam a hetvenes években a PSZH éjjellátójából mindig volt tartalék, mert a fő tevékenységem volt meg a fegyverzete. Mond: a PSZH Csepel motorjáról mennyit tudsz? Az éjjellátójáról? Pedig a CIA is nagyon kíváncsi volt rá, amíg el nem árulta egy "hazánkfia"!
Ha, Molnival együtt megfigyelnétek, nem azért "ekézlek" benneteket, mert hülye gyerekek lennétek, hanem, velem együtt nem tudjátok a teljes igazságot!
Ha, belemennénk a tárgylencse forradalmi a MOM által kifejlesztett újításáról, hogy éjjel is lássál mesterséges megvilágítás nélkül, talán más megvilágításba kerülne sok minden!
A Moszkvicsokról, csak annyit, hogy többet ültem egy versenyzésre használt gk.-ban kinnt Moszkvában, mint Te!
Én olyan 200E km-t moszkvicsoztam. Volt három Moszkvicsom. Úgy nyolc Wostok órám, Szovjet porszívóm, két szovjet szinesTVm, stb., mert élveztem őket. Viszont így tudom is, miért dőlt össze az egész.

Ezek nem mind rosszak, annyira nem hogy a jobb felső sarokban a két gép azok a készültségi gépek amik közvetlenül a futópálya közelében állnak, hogy riasztásnál minél rövidebb gurulással felszállhassanak.
A két gépre én is gondoltam mint készenlétre, de a pálya végéről már mégiscsak könnyebb felszállni. Amúgy a pár oldallal előbbi videóban látható is a készültségi riasztás.

Ez ebben a formában így nagyon nem igaz. Ma is több olyan város van, amit csak 2 db osztály véd. Egy osztály tűzíve meg 105 fokos. Tehát, ha a város és cél körül van, akkor még szarabb a lefedés, mert a cél túloldala felé nemhogy nincs osztály, de a másik oldalon levő osztály HMZ-j kicsi. Ezen legfeljebb az változtat, ha a közelben van egy csinos domb vagy hegy.

Ezen felül 6 db célcsatorna korlát és minél nagyobb paraméterrel jön a cél, annál inkább alig van a HMZ-ben. Nézd meg, hogy egy 30-40-50 km-re az osztály mellet elrepülő 850 km/s-val haladó cél meddig van egy 40-50-60 km-es sugarú körben. (Eltérő horizont paraméterek.)

Ez a lista elavultnak tűnik, ma 75 db aktív osztály van Hpasp listája szerint.

Kiemelt városok
Moszkva;
8 Sz-400, 16 Sz-300PM

Szentpétervár;
4 Sz-300PM, 8 Sz-300PSz

Csendes Óceáni Flotta
Kamcsatka
3 Sz-400

Vlagyivosztok
2 Sz-400

Nahodka
2 Sz-400

Északi Tengeri Flotta
Murmanszk;
4 Sz-400,
2 Sz-300PM, 2 Sz-300PSz

Szeverodinszk
4 Sz-300PT

Fekete Tengeri Flotta
Novorosszijszk
2 Sz-400

Feodoszija, Krím félsziget;
2 Sz-400

Légierő bázisai

Engelsz
2 Sz-300PSz

Hmeymim, Szíria
1 Sz-400

Fontosabb települések
Jekatyerinburg;
2 Sz-300PSz

Szamara;
2 Sz-300PSz

Voronyezs
2 Sz-300PSz

Kalinyingrád;
2 Sz-400, 4 Sz-300PSz

Novoszibirszk;
2 Sz-400

Azov;
2 Sz-300PM

Szuhumi, Abházia;
2 Sz-300PSz

Habarovszk
2 Sz-300PSz

Szolnecsnij
3 Sz-300PSz

Irkutszk
2 Sz-300PSz

Nazarovo
2 Sz-300Psz
Annyi a meglátásom, hogy ehhez a tagoláshoz még hozzájön:Északi Tengeri Flotta
Murmanszk;
4 Sz-400,
2 Sz-300PM, 2 Sz-300PSz

Szeverodinszk
4 Sz-300PT
Severomorsk
Severodvinsk
Olenyegorszk
Gacsat táblázata szerint!

Csak azt állítom biztosra, amit biztosan tudok. PSZH motor? Röhelyes, papíron száz lóerős szar, ami konkrétan lerohadt a gyakorlat közepén a barátom alatt. Kalocsán volt távírász a másik barátom, a vezérlőteremben. Arra nincs is panasz. Ott nagyon szem előtt voltak. Az éjjellátós is igaz, amit írtam. A harmadik barátom műszerész volt, valahol Győrben. Rádiókat kellett volna javítania, de ott senki sem értett hozzá. Ha lámpacsrénél nagyobb volt a baj, ment a valami központi javítóba. Ez a rögvalóság. Egyik Kárpátalji topiktársunk ugyanezt írta a vörös hadseregről.
Látod, vagdalkozol, pedig az egész rendszerről fingod sincs!
Maradok tisztelettel:
Akagi

Én olyan 200E km-t moszkvicsoztam. Volt három Moszkvicsom. Úgy nyolc Wostok órám, Szovjet porszívóm, két szovjet szinesTVm, stb., mert élveztem őket. Viszont így tudom is, miért dőlt össze az egész.
Ja, ma is Raketa M7-es porszívót , használok az AEG gyártmány mellett, mert az a legjobb!:rolleyes:

Ja, ma is Raketa M7-es porszívót , használok az AEG gyártmány mellett, mert az a legjobb!:rolleyes:
A rakéta nekem is bejött. Ma is használom. A másik, rózsaszín UFO porszívóból viszont egy óra alatt kiszakadt a kommutátor. Tipikus szovjet. Jó tervezés, szar gyártás.

Hogy vagdalkoznék. Mondd, melyikben nincs igazam? Csak nem te tudod jobban, hogy mit mondtak nekem a barátaim?
Ebben pl.:A harmadik barátom műszerész volt, valahol Győrben. Rádiókat kellett volna javítania, de ott senki sem értett hozzá. Ha lámpacsrénél nagyobb volt a baj, ment a valami központi javítóba.
Keresd ki a javítóbázisok felépítési működését anno! A haverjaid meg elmehetnek a vészes...! Ha, halvány fingjuk sem volt a "szervizelés" folyamatával és ilyenekre hallgatsz? Meg volt a folyamat ezred és hadosztály szinten is! Kérdezlek: erről mit tudsz?
puszillak!

Ez lehet a 31esek tartalék reptere. 3,5 km pálya. Találtam még ekkora elhagyott füves repteret is "a környéken".
MED_0014362911.jpg