DINAMO
"Eleg sok kozeli felvetel van az Iszkander kulonbozo valtozatairol. Lattal te rajta barmilyen radar abszorbens bevonatot ?"
Szóval te szemre megmondod, hogy mivel van kezelve a rakéta felülete? Esetleg szemre, képről megmondod egy adott festés összetételét? Nah, ne már
"Amugy nem erzel nemi ellentmondast akozott hogy az altalad idezett marketing anyag szerint milyen aktiv EW ellentevekenyseget fejt ki a raketa de egyben azt is igenylik hogy csokkentett eszlelhetosegu a raketa ? Ha valoban vannak aktiv EW csalik a fej korul akkor azok csak felhivjak a figyelmet a visszatero egysegre ami azonal Home on Jam uzemmoba kapcsol ha nincs sajat kovetese es mar meg is van a celpont. "
1. Én passzív és aktív csalikról beszéltem és, ezeket a rakéta zuhanás közben kiszórja. Amit én olvastam ott a Topol-M visszatérő egységéhez hasonló rendszerről írtak. Ezek nem maradnak a rakétában, szóval a "home on Jam" el maximum a csalikat találja el az elhárító rakéta. 1-0 az Iskandernek. De tényleg lövésem sincs milyen szintű lehet az EW rendszere. Gondolom nem kis titok ez.
2. A csökkentett észlelhetőség az utazó szakasznál számít, ezt elég világosan leírtam.
"A korai elojelo rendszerek felderitik az Iszkandert ami az adott tersegben emeli a keszultseg szintjet. Az egysegek sajat radarjai pasztazak a sajat szektorukat. Akar tevedesbel akar megteveszto manover utan akar barmilyen egyebb okbol de az Iszkander felejuk repul akkor elkezdenek dolgozni ra."
Lásd fentebb, 2-es pont. Nem mindegy, hogy valami 200 vagy 100 km-ről látszik a radaron. Ez fele akkora reakció időt jelent.
" A Patriot szamara a csali celok NULLA jelentoseggel birnak. Erdkel hogy miert ?"
Persze. Hogyne érdekelne
"Ez csak neked tunik kevesnek. Leraknal 10 sec hatalmas ido. Csak abba gondolj bele hogy egy egy regebbi szoftver frissitesnel azt ertek el hogy a reakcio ido 1,2 secel lecsokkent. Es ez KOMOLY eredmeny volt, azt jelentette anno hogy meg egy celponttal tobbel tudott az adott rendszer foglalkozni.
Amugy a vissatero Iszkandert nem 20 km rol latja a radar , de ezt gondolom tudod te is. "
Akkor most számít az idő vagy nem?
Csak mert egy Iskander üteg elszór 12 db rakétát simán, és nekem van egy olyan érzésem, hogy nem mindegy mennyi időd van lelőni őket.
"Igen! Es ? Van fogalmad arrol mennyi egy korszeru tuzveto radar PRF-je ? Egy regi rendszernel ez 4Kh volt. Az az masodpercenkent 4000 szer merte a cel adatait es dolgozta ki a helyesbitest. Az ominozus Iszkanderre vetitve ez azt jelenti hogy mind cca 50 cm es repulese utan a rendszer tisztaban van az uj poziciojaval sot azzal is hogy milyen vektorvaltozast kezdett el vegrehajtani. Es ez egy regi radar. Ma a korszeru radarok ket generacioval vannak mar ezutan. Neked tunik nagy sebessegnek mert a polgari eletbol szarmaznak a hetkoznapi atlagaid. Leraknak ma ez nem sebesseg. Gondolj bele abba hogy a S-300 as rendszer meg a hideghaboruban kepes volt ( erre terveztek ) elfogni a Pershing es Lance raketakat. 80 as evek !!!! majd negy evtieddel ezelott !!! Raadasul a Pershing az mar kozephatotavolsagu ballisztikus raketa volt. "
Ehhez képest valahogy nem voltak túl elterjedtek a több km/s-os célsebességek. És abban se nagyon hiszek, hogy az S-300 érdemben elbírt volna a Pershing II-vel a 80's években. Szerintem akkoriban nem is volt ehhez elegendő a tudása, csak az SZ-300VM-nek, az meg már a 2000's évek közepe. És az se tömeges indítás ellen. De a sima S-300V is csak 1988 körül állt rendszerbe.
Én nagyon más véleményen vagyok , mint te. Szerintem a Patriot rendszer képességei elég korlátozottak az Iskander ellen.
Nem véletlenül szülték meg a THAAD-ot
Szuveren dolgod hogy abban higy amiben akarsz.