A politikusok azért vettek vissza jelentősen a HH után a védelmi költségvetésből, mert már nem lehetett megindokolni (eladni) a választóknak, miért kell fenntartani egy, a VSZ/NATO csapatoknak ellenállni képes tömeghadsereget. Ez népszerűség növelő lehet, mert azt mondhatják: látjátok, amit innen elvettünk, az mind nektek teszi jobbá az életeteket. A hadseregekben kevesebb pénzből gazdálkdhatnak, és a beszerzésekről sem a katonák, hanem a politikusok döntenek. Ha igazán szakpolitikusok lennének, nem is volna ezzel annyira baj....
Szerintem legyen a terhes katonanőknek egyenruha, de ez csak a humán oldalt - habár nem is a legnépesebb részt - érintő intézkedés, amelynek lehet hangulatjavító hatása. Ez is fontos. De én is fontosabbnak tartom, hogy legyen
@krisss-nek rendes személyi felszerelése, meg ne BTR-ekkel (némethonban Marderekkel) rohangáljanak a katonáink. Ha nem modernizálják a sereget, a technikát, az nagyfokú rövidlátásra vall. Az igazán létfontosságú erőforrásokért (ivóvíz, élelem) olyan véres konfliktus lesz még itt, hogy ihaj....
Egy idősebb hölgy írta nekem egy vita során nemrég, hogy valószínűleg a mi generációnk (60+) az, amelyik még békében és viszonylagos jólétben élt.