Még ha a terveik meg is vannak, akkor is nagyon sok pénz az! Meg az azokban szereplő beszerzések nem egyik napról a másikra fognak eredményt hozni.Ennyi pénzt gyorsan egyszerüen nem lehet értelmesen elkölteni. Ahhoz hosszú évek tervezése szükséges. Ami nincsen meg.
Hiânyzik egy 5 (10) éves terv...
Mondjuk nem hitt nekem senki, amikor azt mondtam, hogy az MGCS-ből és a FCAS frojektből 2030ra kész eszközök lesznek. Hát most szerintem még lehet, hogy gyorsabban....Erről sem tudsz semmit, csak feltételezel. A topikban vannak források, amik azt mutatják, hogy tervezés volt (speciel pont 10 éves, 2031-ig), zseton nem.
Most a fejlesztéseket/beszerzéseket felgyorsíthatják, és a mennyiséget is valószínűleg növelni fogják. (Nem három divízió lesz, hanem több.)
Amire hirtelen el tudnák költeni, az a 40db F35, a kerekes tüzérség (valószínűleg AGM, mert az már kész), további PUMA lot (2. és 3.) és az összes elérhető Leo2 -es A7V-re való átépítése. A Leo1-esek meg mehetnek harckocsi vontatónak meg földmunkagépnek.
Ezen kívül meg a rakétákat rendelhetik halomra. Meteor, IRIS-T, Spike minden mennyiségben, meg persze a tüzérségi lőszerek, meg rakéták.. (az MBDA-nak és a DIEHL-nek a fülin fog kicsorogni a rengeteg megrendelés)
Ezen felül berendelhetik a CH-53K-kat, meg ha kicsit nem vigyáznak a Chinook-okat is...
Mondjuk ez azért szivattyú, mert az CH-53K esetén mind a USMC mind az IDF beelőzi őket. Szóval az is 2-3 év mire lesz belőle valami.
Ezen kívül nem lennék meglepődve, ha hirtelen a HK megnyerné a különben befulladt kézifegyver tendert, még úgy is, hogy 416-ost szállítanak.
Az EW EF2000-es, az FCAS, az MGCS, tengerészeti beszerzések meg valamikor 3-4 év múlva jelentenek majd komoly kiadásokat.
Attól tartok viszont, hogy ez még mindig csak valahol a 100Mrd-nak csak a felét fogja karmolni.