Nálam a gazdagság egyik mérőszáma hogy valaki mennyit tud a nem fontos dolgokra költeni.Ezt de jó, hogy betetted! (mármint ezt az infografikát)
Tudod, hogy mi a különbség?
Az, hogy Dél-Koreában sorkatonaság van. (meg amit majd még lentebb a franciáknál kifejtek)
És erre éklatáns példa a 2M-s Dingo, aminek a beszerzését @dudi körömszakadtáig védi.
Kivétel?
Franciák. Azt is beraktam példának. Ott van egy koncepció. Amentén szépen végigcsinálják a programokat. Náluk is vannak problémák, de nincs kifelé folyamatos siránkozás. Hja és konzekvensen hazai iparra építenek mindent.
Tudod, hogy mi a különbség a németekhez képest? Az, hogy legalább minimális szinten állami tulajdonban van minden jelentős hadiipari cégük.(A Nexter pl. teljesen állami!)
Azaz sosem engedték el a stratégiai hadiipari cégek kezét. Cserében viszont belelátnak a gazdálkodásba, és nem hiszik el, hogy egy visszapillantó tükör 100.000 euro.
Így meg sokkal nehezebb hülye fejőstehénnek nézni a az államot, meg magát a BW-t.
A finnek is jó példa lehet. Náluk a kevesebb pénzből kell komoly haderőt tartani. Ott meg meg tudják tartani az egyensúlyt a használható régi cuccok, és a modernizálás között. Hja meg sorkatonaság van. Meg jelentős állami hadiipari tulajdon.
Mióta láttam a terhes női katonaruhat a német hadseregben tudom hogy ők gazdagok