Ez volt számszerűsítve mondva a dolgok elején. Erről tudok, nem lehet mondani, hogy nem mondtak nyilvános számot. Szóval uuuhhhuuum ide vagy oda, ez a szám van nekem pógárnak.uuuhhhhuuum
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez volt számszerűsítve mondva a dolgok elején. Erről tudok, nem lehet mondani, hogy nem mondtak nyilvános számot. Szóval uuuhhhuuum ide vagy oda, ez a szám van nekem pógárnak.uuuhhhhuuum
A szó amit keresel a távlati cél.37500 szerződéses, 50000 tartalékos, 25000 irodista, 2500 tábornok, jaaaa... meg 1 szakács, 1 orvos... 11 lelkész....
Az sokkal durvább, hogy nagyjából 10%-os létszámhiánynál már krónikus emberhiányról beszélnek.https://www.portfolio.hu/global/202...a-de-azonnal-oriasi-akadalyba-utkoztek-666045
"Németország mára abszolút számokban Ukrajna második legnagyobb katonai támogatójává vált az Egyesült Államok után, ugyanakkor saját haderejének fejlesztésébe is belekezdett. A védelmi kiadások idén először érhetik el a NATO által elvárt 2 százalékos GDP-arányos célt. A pénz azonban nem minden, katonákra is szükség van, amelyekből a Bundeswehr krónikus hiányt szenved. Boris Pistorius védelmi miniszter már több ötletet is bedobott ennek megoldására, amelyek eddig nem arattak osztatlan tetszést. Legutóbbi felvetése azonban, úgy látszik, pártokon átívelő egyetértésre talált."
Úgy néz ki mégis csak elkezdik felkötni a gatyát...több mint 20000 fő hiányzik még.
Az a durva, hogy náluk ez nyíltan ki van mondva, nálunk meg még a tervezett létszámról is mélyen hallgatnak.
kb. mint ahogy gazdaságilag "utolérjük Ausztriát"...A szó amit keresel a távlati cél.
Szerintem nem hiányozhat amit még el sem értek eddig...A cikkben található táblázat szerint az elmúlt 10 évben sosem mentek 185000 fő fölé (sőt voltak évek amikor már közelebb voltak a 175000 főhöz). A 203000 fős létszámot 2031-re akarják elérni.Az sokkal durvább, hogy nagyjából 10%-os létszámhiánynál már krónikus emberhiányról beszélnek.
A demográfiai kérdésekre nem a BW-nek kell választ találnia, hanem a német társadalomnak (vagy a magyranak vagy úgy általában a nyugatinak). Ha nem vagyunk képesek rávenni a fehér embert, hogy kezdjen el szaporodni akkor hosszútávon bukott a mutatvány és a Földön nem lesznek fehér emberek.Szerintem nem hiányozhat amit még el sem értek eddig...A cikkben található táblázat szerint az elmúlt 10 évben sosem mentek 185000 fő fölé (sőt voltak évek amikor már közelebb voltak a 175000 főhöz). A 203000 fős létszámot 2031-re akarják elérni.
Itt inkább azon paráznak szerintem, hogy hogyan fog ez összejönni egy egyre jobban elöregedő társadalomban, sorkatonaság bevezetése vagy külföldiek toborzása nélkül...Mondjuk nem tudom ezen "svéd-model" hogyan tudna érdembe segíteni. A katona korúak közül aki eddig katonának akart állni az eddig is jelentkezett már felvételre (most az, hogy ennek elébe megy a sereg az nem hiszem, hogy sokat változtat).
Egyébként a mi helyzetünkre ugyanez igaz...Mi is növekednénk, csak hát az élet közbeszól.
Ennyire érdekli őket...Január 31-én tárgyalták a német parlamentben az államháztartási vita keretében a védelmi háztartást,aminek végén 52mrd eurót hagytak jóvá 2024-re (2023: 50,1mrd euró) ami a gdp 1,5%-a.A 100 mrd eurós "különvagyon" 75%-a már be van tervezve, de a kamat és az infláció nincs még figyelembe véve. A másfél órás vitán a kormányoldaról csak Pistorius vett részt, a parlament 793 tagjából kb 10% volt jelen.
Kínaiak ennél sokkal hatalmasabbat építettek még évekkel ezelőtt ! Akkor most ők nyeretek ?Szerintem kevés olyan modern laktanya van a világon mint amilyen az lesz...
Még voltak építkezések ekkor isSzerintem kevés olyan modern laktanya van a világon mint amilyen az lesz...
Mibe vették?A német számvevőszék kifogásolja, hogy a BW fülvédőt/fülhalgatót vett 13000 eur/db áron összsesen 2,8 mrd euróért. (nieu. de)
Azt nem irják, hogy aranyból voltak-e.
Mivel 203000 darabról irnak, praktikusan az egész BW katonai állományának. A szàmvevőszék szerint csak az állomàny 20%-nak van ràdiója. Ezek tudnák a fülhalgatót használni. A többinek csak drága fülvédő lenne.Mibe vették?
Ennnyiért tényleg drága, de amúgy nagyon hasznos az aktív fültok.Mivel 203000 darabról irnak, praktikusan az egész BW katonai állományának. A szàmvevőszék szerint csak az állomàny 20%-nak van ràdiója. Ezek tudnák a fülhalgatót használni. A többinek csak drága fülvédő lenne.
Mivel még nem rendelték meg, várhatóan a mennyisget csökkenteni fogják.
Hasznos.Ennnyiért tényleg drága, de amúgy nagyon hasznos az aktív fültok.