Minden ami Bundeswehr (Németország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Konkrétan erre a rendkívül okos popsival rendelkező leányzóra gondolt, aki megkérdezi tőle:

- Szeretnél velem eltölteni egy vad és szenvedélyes éjszakát?

Erre jött a válasza.....
 
  • Vicces
Reactions: pöcshuszár

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 429
113
Unter uns gesagt, pár üteg Skyranger és Skynex mif@szlóf@sztól védi meg Berlint?
Egyrészt nyilvánvalóan kurv@ra túl van árazva.
Másrészt itt egy még meg sem lévő rendszerről beszélt az öreg.
Harmadrészt így meg ott a politikai nyomás, hogy pótlására rendeljenek újabb 200M-ért.
Negyedrészt, - amit te is írtál - szerintem nem is ez védi Berlint.

A Skyranger mindenesetre biztosan nem! Mif@sznak kellene egy mobil eszköz egy város védelméhez?

Szóval én csak ezért írtam, hogy ezekkel az átlátszó nyilatkozatokkal akarják a 100Mrd-os nyulat kiugrasztani a bokorból...
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
K

kamm

Guest
Akkor 3-4 ev alatt megvan a HH kapacitás. Es utána? Ezek magàn cégek. Profitot akarnak termelni. Miért ruháznának be ilyen rövid időre és utàna megint semmi? Nincsenek csodák. Nekik érdekük, hogy lassan felfutassàk a termelést úgy, hogy mint tovàbb tartson a megrendelések ledolgozàsa. Lényegében ez manufaktúra szerű termelés.
Szerintem. :)
Ez azert igy nem igaz. Ha 3-4 ev alatt iszonyat profitot termelnek, akkor magasrol tesznek arra, ha utana el kell mindenkit bocsatani, ill. a nemet munnkaviszony specialis, mert ott a munkavallalok kepviseloi benn ulnek a boardban, azaz eleve tudjak, mibe szallnak bele.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Újság irta.:)
Ezek szerint rendelkezésre áll az összeg a BW számláján és ketyeg a kamat. Vagy hitelkeret és rendelkezésre tartási dij ketyeg. Plusz az infláció, meg a 19% áfa.
Ha nem sietnek, elfogy a pénz és nem vettek semmit. :)
A legkiválóbb rendszer amit valaha... :D :D :D
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 567
113
A német hadsereg nem tudja megvédeni az országot – honvédelmi miniszter
Boris Pistorius azt állította, hogy a kormány évtizedek óta elhanyagolta a fegyveres erőket

Berlin védtelen maradt, mivel légvédelmi rendszereket küldtek Ukrajnába – fegyvergyártó
A Skynex és Skyranger légvédelmi rendszer a német főváros védelmét szolgálta
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 498
113
"The Edelweiss Raid, also known as the unofficial World Championship of Mountain Soldiers, is organised by the 6th Mountain Brigade (Austria) and will take place during the coming week at the military training area Wattener Lizum. This year, a total of 9 nations will take part in the competition, where in addition to mastering the marching distance of 40 kilometres and 4,000 metres of altitude, the main objective is to demonstrate military skills such as sharpshooting in the high mountains, orienteering or spending the night in open terrain. The first teams, including soldiers from Poland and China with a total of 4 competition teams, have already arrived and are meticulously preparing for the extremely tough competition. We wish all participants every success! "
The mountain infantry world championship Edelweiss Raid 2023 in Tyrol is over, the winners have been determined:
1st place: Team "Germany 1" from the mountain infantry battalion 233 in Mittenwald
2nd place: Team of Jägerbataillon 26 from Spittal/Drau (Austria)
3rd place: Team "China 3" from the 53rd Mountain Combined Arms Brigade

 
  • Imádom
  • Tetszik
Reactions: kamm and Bubu bocs

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
BW fika a románoknál a Spiegelre hivatkozva


A Leopárdok 30%-a üzemképes

A Spiegel újságírói szerint a Bundeswehrnek nem sikerült egy 30 harcképes Leopard 2A7 harckocsiból álló zászlóaljat létrehoznia, amelyeknek a VJTF részét kellett volna képezniük. A Bundeswehr e feladatra kijelölt 393. harckocsizászlóaljánál kiderült, hogy a 40 harckocsiból csak 20 volt üzemképes állapotban. Sokkal rosszabb volt a helyzet, mert ez év elején a 393. harckocsizászlóaljnak 17 darab Leopard harckocsija volt üzemképes állapotban.

Ezért a VJTF számára kiosztott 30 harckocsi szükséges számának eléréséhez a német hadseregnek vagy más egységeknél kellett harckocsikat keresnie, vagy ehelyett bevonnia a 107. harckocsizászlóaljat – a jelek szerint az egyetlen teljesen működőképes Leopard 2A7 zászlóaljat a Bundeswehrben.

De nem lenne teljes a kép, ha nem említenénk meg a Bild által André Wüstnertől, a Német Fegyveres Erők Szövetségének (Deutscher Bundeswehrverband) elnökétől szerzett információkat. Kijelentette, hogy a német hadsereg szolgálatában álló 300 Leopard 2 harckocsinak csak 30%-a üzemképes.


KMW gyártási kapacitás

Például a német Krauss-Maffei Wegmann [KMW] cég már kijelentette, hogy az új tankok jelenlegi maximális gyártási kapacitása évente körülbelül 50 jármű, azaz körülbelül havi 4, és a régi tankok korszerűsítését egy 10 napon belül lehet elvégezni. évi 60-70, azaz havi 5-6.

Egyéb

Németországban a PzH 2000 tüzérségi darabjainak körülbelül 30%-a üzemképes, lőszerkészlete körülbelül három napos aktív hadviseléshez, Puma IFV-k és hibásan működő Tiger helikopterek.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 498
113
NATO exercise "Griffin Lightning" at the Pabrade military training area in Lithuania. The Bundeswehr soldiers belong to the Vigilance Activitiy Brigade Lithuania (eVA Brig LTU).

0:40 Scharfer Schuss: Waffenträger Wiesel mit 20mm-Bordkanone
1:47 Scharfer Schuss: Granatmaschinenwaffe HK 19 - siehe auch • Granatmaschinenwa...
3:46 Scharfer Schuss: MELLS, 1 Schuss kostet 120.000 Euro - siehe auch • Wie funktioniert ...
6:11 GTK Boxer, Wiesel, Mittagspause
8:25 Scharfer Schuss: GTK Boxer mit schwerem Maschinengewehr 12,7 mm
10:52 Interview mit Kommandantin eines GTK Boxer
13:44 Verlegung einer Brücke mit Pionierpanzer Dachs und Brückenlegepanzer Biber

 
K

kamm

Guest
BW fika a románoknál a Spiegelre hivatkozva


A Leopárdok 30%-a üzemképes

A Spiegel újságírói szerint a Bundeswehrnek nem sikerült egy 30 harcképes Leopard 2A7 harckocsiból álló zászlóaljat létrehoznia, amelyeknek a VJTF részét kellett volna képezniük. A Bundeswehr e feladatra kijelölt 393. harckocsizászlóaljánál kiderült, hogy a 40 harckocsiból csak 20 volt üzemképes állapotban. Sokkal rosszabb volt a helyzet, mert ez év elején a 393. harckocsizászlóaljnak 17 darab Leopard harckocsija volt üzemképes állapotban.

Ezért a VJTF számára kiosztott 30 harckocsi szükséges számának eléréséhez a német hadseregnek vagy más egységeknél kellett harckocsikat keresnie, vagy ehelyett bevonnia a 107. harckocsizászlóaljat – a jelek szerint az egyetlen teljesen működőképes Leopard 2A7 zászlóaljat a Bundeswehrben.

De nem lenne teljes a kép, ha nem említenénk meg a Bild által André Wüstnertől, a Német Fegyveres Erők Szövetségének (Deutscher Bundeswehrverband) elnökétől szerzett információkat. Kijelentette, hogy a német hadsereg szolgálatában álló 300 Leopard 2 harckocsinak csak 30%-a üzemképes.


KMW gyártási kapacitás

Például a német Krauss-Maffei Wegmann [KMW] cég már kijelentette, hogy az új tankok jelenlegi maximális gyártási kapacitása évente körülbelül 50 jármű, azaz körülbelül havi 4, és a régi tankok korszerűsítését egy 10 napon belül lehet elvégezni. évi 60-70, azaz havi 5-6.

Egyéb

Németországban a PzH 2000 tüzérségi darabjainak körülbelül 30%-a üzemképes, lőszerkészlete körülbelül három napos aktív hadviseléshez, Puma IFV-k és hibásan működő Tiger helikopterek.
Jo az, vegyenek csak export Abramsot.
Romanok felnek a nemetektol idotlen idok ota; engem egyebkent mindig elszorakoztat, amikor a roman ocskavas-kereskedok fikaznak barkit. T-55 meg "bison", baszki, erted. :)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 498
113
Április 1-jén kezdődik a hadsereg átalakítása...


Zielbild_Heer-768x432.png
Kraeftekategorien-des-Heeres_Grafik_Bundeswehr-1-768x432.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 498
113
  • Tetszik
Reactions: endre

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Kormányzati biztos jelentése a BW állapotáról

A fegyveres erők biztosának jelentése – Minden hiányzik


A Bundeswehrnek túl kevés van mindenből, és még kevesebbet kapott 2022. február 24. óta.” Ezekkel a szavakkal foglalta össze 2022-re vonatkozó éves jelentését Högel Éva (SPD) a fegyveres erőkért felelős Bundestag-biztos a szövetségi sajtótájékoztatón. Ma.

A fegyveres erők biztosa szerint a Bundeswehrnél továbbra is jelentős hiányosságok vannak az anyagi, a személyi és az infrastruktúra terén. Högel enyhe javulást lát az egyes részterületeken, például a beszerzések területén a közvetlen odaítélések 1000 euróról 5000 euróra emelésével vagy a Szövetségi Fegyveres Erők Közbeszerzési Gyorsítási Törvényének elfogadásával. Ettől eltekintve azonban nem sok minden történt az évek óta ismert hiányosságok orvoslására.


Eszközök

Az anyagi helyzetre tekintettel Högel a hiány mielőbbi pótlását követeli új eszközök beszerzésével. A jelentés 300 milliárd euróra teszi az anyaghiányt, vagyis a Bundeswehr jelenlegi különalapjának háromszorosát. Emellett azonban a közbeszerzési rendszert tovább kellene racionalizálni és optimalizálni az iparral való gyorsabb szerződéskötés érdekében. Högel három lehetséges kart lát itt:

Először is a közbeszerzés alapjául szolgáló jogszabályok további egyszerűsítése. Másodszor az eljárások, eljárások és folyamatok egyszerűsítése, amelyekben még mindig túl sok szerv vesz részt. Harmadik pontként a honvédségi biztos a beszerzési folyamatban részt vevő állomány felelősségét nevezte meg, hogy a szükséges folyamatokat bátran és határozottan minden nap előmozdítsák.


infrastruktúra

„Országról országra siralmas állapotban vannak a laktanyáink” – mondta Högel a sajtótájékoztatón a Bundeswehr infrastruktúrájának állapotáról. A katonai megbízott felsorolta a szálláshelyek, a működő és tiszta szaniterek, sportlétesítmények, katonai konyhák, gondozási létesítmények, fegyvertárak hiányát. Jelenleg a Bundeswehrnek még annyi lőszerraktára sem lenne, hogy megfelelően tárolja a NATO által megígért szükséges mennyiségű lőszert. De valami olyan egyszerűnek tűnő dolog, mint a W-LAN csatlakozás a laktanyában, még mindig jelentős építkezés. Az infrastruktúra teljes beruházási költsége 50 milliárd euró.( 20.000 mrd HUF :D ) Itt azonban nem a finanszírozás az elsődleges probléma, hanem az igények épületigazgatási feldolgozása, mint az. Akut munkaerőhiány van, és mivel a Bundeswehr infrastruktúrájáért az egyes szövetségi államok adminisztrációi felelősek, a fegyveres erők építési projektjei nem élvezik a legnagyobb prioritást. A pénz a szövetségi kormánytól származna, de a szűkös emberi erőforrást elsősorban olyan projektekre fordítanák, mint az iskolák, a rendőrség vagy a tűzoltóság.


személyzet

2022. december 31-én a besorolt pályafutás feletti 117 987 katonai állás közül 18 692 volt betöltetlen. Ez az éves jelentés szerint 15,8 százaléknak felel meg. Annak ellenére, hogy a 2031-es cél 203 000 fős létszámot irányoz elő, a személyi toborzás terén még sok a tennivaló. Högel ugyanakkor óva intett attól, hogy hamis elvárásokat ébresszenek a fiatalokban a fegyveres erők reklámozása során. A Bundeswehr nem olyan munkaadó, mint a többi, ez mindenki számára világossá vált, aki már szolgált a csapatoknál, különösen az Ukrajna elleni orosz agressziós háború kezdete óta.

A fegyveres erőkért felelős biztos jelentése a Bundeswehrnél tapasztalt, régóta ismert visszaélések mellett a Szövetségi Katonai Ellenőrző Szolgálat aktuális adatait is felsorolja. Eszerint tavaly 241 új gyanús esetet regisztráltak, vagyis olyan személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem az alaptörvény alapján. 195-en a jobboldali szélsőségek, 19-en az iszlamizmus területéről érkeztek, 11-en a Reichsbürgerhez( ezt a szervezetet tavaly kapcsolták le ), hatan a baloldali szélsőséges spektrumhoz, kilencen a külföldiek szélsőségességéhez és egy fő a szcientológia szekta.

Emellett a katonai biztos jelentése számos konkrét, a csapatoktól származó eseményt tartalmaz, amelyek a gyakorlatban felsorolt hiányosságokat szemléltetik. Vannak jelentések bürokratikus akadályokról, a felettesek helytelen magatartásáról vagy az egyének alkotmányellenes cselekedeteiről. De felsorolják azokat az eseményeket is, amelyeken a Bundeswehr katonái példamutatóan szerepeltek, például elsősegélynyújtóként a baleseti helyszíneken.

Kíváncsian várjuk a fegyveres erők biztosának következő jelentését. Mert ebből kiderül, hogy a meghirdetett fordulópont valóban ez év folyamán éri-e el a csapatokat, vagy a 2023-as éves jelentés is ugyanúgy olvasható, mint az elődjei.