Mistral LHD osztály (Franciaország)

Milyen most az árfolyam? 2 Mistral 50 Ka-52-esért meg a hozza járó infrastruktúra + cserealkatrészellátással. Nem lehetetlen.

Mivel Egyiptom le van égve hitelből vásárol így nem lepődnék meg ha 2-3 év múlva ruszki zászló alatt hajóznának,

Nem értem mire nekik? Líbia ellen, vagy a jemenieket akarják ezekkel megtámadni. Teljesen feleslegesek egy ilyen országnak.

Mivel a demokrácia nem jött be Egyiptomban így gyakorlatilag katonai diktatúra van. A vezénylő tábornokok meg jobban vonzódnak az ilyen potens fegyverekhez mint bármelyik polgári miniszterelnök.

A szaúdiak vígan kicsengetik az egymilliárdot helyettük, csak annyit akarnak, hogy a Vörös-tengeren lévő hajó a jemeni huszikat tartsa sakkban, a Földközi-tengeren lévő meg a Hezbollahot.

Az oroszokhoz már aligha kerülhetnek, nyilván a szerződés alapfeltétele, hogy nem adhatják tovább, főleg nem az oroszoknak. Sőt, ha a szaúdiak a pénzükért cserébe azt várják el, hogy tartsák sakkban a síita Hezbollahot és az Aszad-rezsimet az pont nem az orosz érdekeknek kedvez.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Nem értem mire nekik? Líbia ellen, vagy a jemenieket akarják ezekkel megtámadni. Teljesen feleslegesek egy ilyen országnak.

Foldkozi-tengeren Líbia elleni beavatkozáshoz, Voros-tengeren Jemen elleni beavatkozáshoz....

Mind a két helyen már beavatkozott. Líbiában boldogult hajók nélkül is (szárazföldön határosak, mire hajó?), Jelemben meg bebukott, de nem partraszálló hajók hiánya miatt.
Szóval.... ????

Mind a két helyen már beavatkozott. Líbiában boldogult hajók nélkül is (szárazföldön határosak, mire hajó?), Jelemben meg bebukott, de nem partraszálló hajók hiánya miatt.
Szóval.... ????

Ez a hivatalos magyarázat...Hogy mi lesz valójában azt majd a szponzor(SZA) eldonti.

Mivel a demokrácia nem jött be...

Azt meg honnan tudod?
Megválasztották az iszlám testvériséget DEMIKRATIKUSAN, amit az amcsi-izraeli duó támogatásával szépen megpucsoltak mint a drága ukrajnádban

De nem akarok offolni.

Szerintem ugyanúgy fognak a kikötőben rohadni, mint a HTMS Chakri Naruebet, amely a dicsó thai haditengerészet hordozója 6 AV-8 (Matador) géppel, amelyek valószínűleg üzemképtelenek és 6 S70B SeaHawk-al. Utoljára 2010-2011-ben mozgott, előtte meg 2005-ben.
Nem értenek az arabok bonyolultabb hajóosztályok üzemeltetéséhez, ehhez meg pláne nincs meg a hátországuk. Azt tudják, hogy minden sz*r hibával a gallokhoz hajóznak, ha éppen üzemképesek.
A másik, hogy van ezeknek a hajóknak személyzetigénye. (+ a félszáz Kamovnak) azért ezeket kiképezni sem lesz rövid idő, meg olcsó. Igaz Egyiptom üzemeltet, F-16-ost, meg más korszerű technikát is, de ott van egy USA által kiképzett generáció maradványa, meg nem tudom, de lehet, hogy azóta is vannak amerikai tanácsadók, USA-ban kiképzés stb.
Tengerészeti oldalon 4 Perry osztályú , 2 Knox osztályú (USA) fregatt, 1 francia lopakodó fregatt (nem tudom már szolgálatban van-e, egy orosz Koni osztályú fregatt és egy kínai fregatt van,3 orosz 800 tonnás partaszálló hajójuk is van tehát van ugyan kisebb hajókra tapasztalat, de a legnagyobb hajó a francia is 6000 tonnás, ezek meg 24000 tonnás dögök.. Ezzel az üzlettel a franciák jártak jól, és a Kamovokkal meg az oroszok..

Azért van egy kis esélye annak hogy a hajók az oroszoknál fognak kikötni. A szaudiak elég jóban vannak mostanában az oroszokkal.