huhh.....
MTI....
össze kéne gyűjtenem a félrefordított cikkjeiket....
vastag kötet lenne...
A te tévedéseiddel együtt még a duplája is...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
huhh.....
MTI....
vastag kötet lenne...
<blockquote rel="hiryu">huhh.....
MTI....
vastag kötet lenne...
Asszem ezek a meg nem épült szovjet csatahajók ágyúi. Az Osztrák-Magyar hadiflotta hajóágyúi pl az Atlanti Falban végezték. A hasonló kiépített hajóágyúk, vagy komplett lövegtornyok a 90es évekig szolgálatban voltak Vlagyivosztokban és Szevasztopolban.
Lehet hogy szimplán a kantinba kellene írnom de kíváncsi vagyok:
Egy kiterjedt nukleáris háború esetén ahol több száz töltet csapódik be lehetőség van e arra hogy a légkör begyulladjon? Úgy értem a hidrogénbomba valami 50 millió hőfokon robban és akkor még ebben nincs benne ha másik négy közre fogja és annak a nyomása és hője is befolyásolja. Szóval van arra lehetőség hogy egy ilyen helyzet láncreakciót indítson be a légkörben vagy nincs?
Nem. Nincs. Már az első atomkísérlet előtt felmerült ennek lehetősége és Teller vagy Szilárd vagy valamlyik magyar kiszámolta, hogy ez fizikai képtelenség.Lehet hogy szimplán a kantinba kellene írnom de kíváncsi vagyok:
Egy kiterjedt nukleáris háború esetén ahol több száz töltet csapódik be lehetőség van e arra hogy a légkör begyulladjon? Úgy értem a hidrogénbomba valami 50 millió hőfokon robban és akkor még ebben nincs benne ha másik négy közre fogja és annak a nyomása és hője is befolyásolja. Szóval van arra lehetőség hogy egy ilyen helyzet láncreakciót indítson be a légkörben vagy nincs?
Hát ugye, a nitrogén éghető gáz. Ennek ellenére valamiért mégsem. Ha ez megtörténhetne, a Cár bomba begyújtotta volna.
Rövidre akartam zárni, de így hülyeség lett. Szóval közvetlen nitrogén - oxigén reakciót nem sikerül csinálni. Előbb a nitrogénből hidrogénnel ammóniát kell csinálni. Már ez is nagyon nehéz. Onnan lehet tovább csinálni a nitrogén-oxidokat.Hát ugye, a nitrogén éghető gáz. Ennek ellenére valamiért mégsem. Ha ez megtörténhetne, a Cár bomba begyújtotta volna.
Szerintem nincs, több szempontból se:Lehet hogy szimplán a kantinba kellene írnom de kíváncsi vagyok:
Vela jelenség
http://index.hu/tudomany/til/2016/12/30/az_atomrobbantas_aminek_maig_nincs_gazdaja/
Vajon az oroszok nem is méregettek?
Szimatoló repülőket nem küldtek. A vela villanást nekik is látniuk kellett - volna. Sose volt teljes a figyelő műholdrendszerük.A Szovjetunió is figyelt, meg kémledett a KGB:
http://mult-kor.hu/20090105_a_szovjetunio_szivarogtatta_ki_delafrika_atomprogramjat