Önjáró atomerőművek / mikroreaktorok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fizikus

New Member
2013. május 18.
19
3
3
Egyelőre nem tudtam meg sokkal többet, elég titkosnak látszik a dolog, de a lényeg, hogy mobil atomerőművek épülnek az orosz hadsereg számára 2020-ig. http://atomenergiainfo.hu/tudastar/onjaro-atomeromuveket-kapnak-a-katonak
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 413
64 968
113
A szovjet időkben csináltak lánctalpas változatot

278427c835564e21b3234d523e489d6a.jpg

1_a1.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and endre

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
9 240
8 075
113
<blockquote rel="tarzaan">Mekkora lehet ezeknek a teljesítménye?

Kb 6-8 MW.</blockquote>

Thx.


Az egy kisebb városnak elég lenne. Viszont kiemelt katonai célpont lenne és hát baleset esetén ez is lakhatatlanná tenné a környezetét.
 
 • Szomorú
Reactions: formosa1

LMzek

Well-Known Member
2017. szeptember 18.
610
520
93
Atomfegyver esetén néhány tíz kilogrammból összehozzák a kritikus tömeget. Atom-ágyú lövedékek, "atom-táska", stb...

Ehhez képest "kicsit" értetlenül állok, hogy "kisteljesítményű" (5-150MW ?), mobil erőművet nem tudnak(akarnak?) összehozni!

Technikai akadálya van a dolognak?

...vagy jöhetnek az összeesküvés elméletek! ;)
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 298
3 847
113
Kb 6-8 MW.</blockquote>

Thx.


Az egy kisebb városnak elég lenne. Viszont kiemelt katonai célpont lenne és hát baleset esetén ez is lakhatatlanná tenné a környezetét.

"kiemelt katonai célpont lenne" ha megtalálod! Azért ezek mobil eszközök, és csak akkor működnek ha muszáj.
Szerintem az oroszok úgy vélik, hogy egy háborús konfliktus leamortizálja az energia termelő rendszert akkor jól jöhetnek az ilyen játékszerek.
Ez akkor viszont felbecsülhetetlen érték lesz.
Vedd alapul Magyaro.-ot, ha konfliktus esetén kiütnék az áramellátó központokat (Paks stb.) valószínű, hogy 5 napig sem bírnák generátorotokkal ellátni a létfontosságú civil és kat. objektumokat. Én, Te meg a többiek (ha még élnénk!) ülnénk a gyertyafényes hideg lakásokba mert a civil felhasználóknak nem jutna üzemanyag sem.. (Nem lenne romantikus.)
Márpedig energiafüggőek vagyunk.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
15 258
11 363
113

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 668
8 682
113
.

Helyesbítés:
100kW-10MW közötti teljesítményű ez a teljesítmény/ár kategória, a neve a szakterületen a Mikro-erőmű.


.