[Open ISV] Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 798
26 373
113
Én azért fejlesztenék bele egy Diesel/elektromos(1 e-motorral) váltó nélküli erőforrást,
- tennék az elejére 1/1.5T "vasat"(páncélozás), meg még párszáz kilót "ide-oda",
- a toronyba egy 30-as gépágyút, -miután motorizáltam-,
- 2x2 ATGM-t,
- automata aknavetőt (ha már van gyárunk ;) ),
- kereket-gumit cserélnék(szélesebbre, mert az jó "csapatni" :D )

... és mire ezzel (2-3 év múlva) kész vagyok. már meg is van is a magyar hadi-ipar (csírája),
... és jól költöttem el a GDP 2.1%-t,
... és teremtettem pár-száz/pár-ezer munkahelyet.
Tök 1xű.

Szia Brüsszel/Trump: :p

(jut eszembe: miért nincs az a középső-ujjas emo? ;) )

Jó második vonalas eszköz lenne "fillérékből", +a bónusz hadi-ipar és a munkahelyek.
Jól "csomagolva" még Eu*s pénzt is kapnánk rá.

U.i: a két e-motoros verzió kb 20T-ig jó:

zC6kyFb.png
A képről annyit, hogy ez kb 90-es évek eleje technikai szintje, ha tervezni vagy ebből kiindulni akarunk, akkor elsőnek magasítani és V alvázra átalakítani kellene (torony nélkül kb 2,2m), torony szempontjából nem szaroznék licensz (lance, hitfist vagy más), hátsóajtós mindenképp így a motor előre kell hogy kerüljön a vezető mellé, szemből 25-30mm-es ellenálljon, oldalról 12mm-nek, ahogy látom ez úszni is tudhat szóval olyan 25 tonnáig mehet a súlya majd.
apc/ifv verzióban lehetne gyártani

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
HMmmmm:

"Kicsit" csodálkozva nézem ezt a Mmombe 8x8 V-teknős "papír-páncélost" a rendszerváltásuk utáni (???) Dél-Afrikából, a megváltozott személyi összetételű szellemi háttér "támogatásával" (elég finom voltam ?!?!? ), mikor itthon 3-10 db. közötti cég:
- kivágja plazmával/lézerrel az acél anyagot,
- ragasztja/hegeszt/ egyebek, 6X6 szerű felállásban,
- kerékagymotorokkal meghajtja -a ma már teljesen jól alkalmazható gumi("lánc")talpakat vagy a kerékagymotoronként megduplázott kisebb méretű (de azonos szélességű), ezért kvázi 12X12-es [ 3(x2)X3(x2) ] meghajtást.
Két 150kW-os diesel-generátor oda ahol "erősíteni kell a páncél-védelmet. Mindkettőt nem nagyon lövik ki rövid időn belül.
...ja + 2 Prius aksi ;)

Mindkettő megoldás közel lánctalpas talajnyomást biztosít 25-32 Tonnáig, lánctalpas működési móddal nem vesz el a belsőtérből (a kanyarodó kerékdobok miatt). (Tudom, valamivel jobban kopik a gumi, de messze nem lenne a BTR-80 horror "gumi-fogyasztási" statisztikája.)

A 6X6-os (oldalanként 3 elektromos kerékagy-motoros) felépítés egyszerű, egy elem egyoldali sérülését "lazán" elviseli, ezzel még jobb is, mit a hagyományos (oldalankénti egy lánctalpas, egy meghajtással bíró) gép sérülés-állóság szempontjából. Két egyoldali elem sérülése esetén is korlátozottan tud mozogni: a legjobban védett oldalával tud (Pl.) a veszélyes irányba fordulni !!!

Pótpáncélozni ugyanúgy lehet (megelőlegeztem egy itthoni gyárat :rolleyes: ) mint más technikákat.

Török/Lengyel/Rheinmetal szabvány-torony "rádob", ééés:
cl.gif

Ehhez ha kell Dél-Afrika, tökönrugok (leszavazok) valakit :mad:

• Tetszik
Reactions: Pogány

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
Kis ötlet-halmazok szép grafikákkal két rokon témában, átfedésekkel, és elméletileg beállított gépi (magyarra-)fordítással, ami ha nem műxik, akkor a Beállítások alatt("fogaskerekecske") mindenki megteheti a Yt-videó-ablakban.

Jó szórakozást :) :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

.