Orosz szárazföldi erők és fegyverzetük

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
338
1 706
93
fire-exit_340258-348.jpg
Jó ábra, talán csak a BRDM-2 szerepel rossz helyen. Az nem páncélozott szállító harcjármű (PSZH), nem tud deszantot szállítani. Inkább a felderítő járművek között a helye, már csak az orosz besorolás/név alapján is. (Боевая разведывательная дозорная машина) Olyan mint a magyar FUG (Felderítő Úszó Gépkocsi), csak van egy nehéz-géppuskája.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 715
85 691
113
vettem magamnak a fáradtságot és több különböző tudósítást is megnéztem (orosz nyelvűt) az Armya 2023-as kiállításról..... Tudod szívrepesve mutogattak gyalogsági harcjárművekből olyan fejlesztéseket, amik gyakorlatilag a taperolás szintjén vannak..... a kultúrájukról meg annyit, hogy a kiállított "új" Kurganyec GYHJ hátsó része alatt, a b
deszant ajtók alatt vastag papírral fogták fel az éppen folydogáló olajat (ez még a riporternek sem tetszett, pedig próbált pozitív lenni).... a BMP 3-ra visszatérve padig ez gyakorlatilag egy könnyű harckocsi, elég embertelen körülményekkel és szűk hellyel a deszant gyalogságnak, tehát messze van a korszerűtől..... az új fejlesztések, a Bumarang, a már lekukázott T-15 és a Kurganyec meg persze sehol......
És most mi van, ha megnéztél egyszer egy tudósítást? Én minden évben megnézek több százat. Ez, hogy függ össze a BMP-3 darabszámokkal?

Ukrán propaganda része ilyen videók terjesztése...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 717
61 011
113
És most mi van, ha megnéztél egyszer egy tudósítást? Én minden évben megnézek több százat. Ez, hogy függ össze a BMP-3 darabszámokkal?

Igrn. De attól még megtörtént. Persze nem csak Oo-ban vannak balesetek, főleg havas, jeges időben. :)

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 565
18 956
113
Hozod a formád , tehát ismét kötekedés és okoskodás ...

Orosz hadsereg számára sok évig nem gyárottak BMP-3-at, mind külföldre ment. Tehát nem 30 év alatt lett 660

A védelmi minisztérium két szerződést kötött a Kurganmaszavoddal (KMZ) a BMP-3 szállítására - egy hároméves szerződést körülbelül 200 BMP-3 szállítására a 2015-2017 közötti időszakban, és egy két- éves szerződés körülbelül 200 további BMP-3 szállítására 2018-2019 között Az ismert adatok szerint a KMZ-nek 2019-ben szállította le az utolsó 106 járművet a legutóbbi szerződés értelmében.” Ez 400 darab.
Ehhez jön a 2020-as és 2021-es év. 2022. február 15-ig volt 660 drb.
2023-ban 300 darab, amit 6 napos két müszakos munkafolymattal érnek el. Ez mind nyílt forrásból elérhető adat, persze ahhoz kell tudni oroszul és rendelkezni rengeteg hírforrással, pl hozzám napaonta kb 900-1000 hír jut el . Másik dolog, hogy kiváló memóriával kell rendelkezned, hogy amit 10 vagy több éve olvastál megmaradjon az agyadban.(én pl. arra is emlékszem mit csináltam óvodás koromban)

Hozod a formád, ismét bizonyíték nélkül okoskodsz.

A rendkívül megbízható napi 900-1000 OROSZ hír neked elég, nem is kell más , a valóságot Moszkvában tudják, igaz?
:D
Hiszen Putyin megmondta....
Hogy Peszkovval azon röhögnek, melyik szombaton támadnak....
;)

Ezek nem hazudnak.
Napi 900-1000-szer....

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 565
18 956
113

Igen, te okos, a hó is ukrán....
Vagy NATO-faszista-sorososista.
Mert az orosz csak is tökéletes lehet, minden rossz, az meg gonosz külföldi.....

• Vicces
Reactions: fip7

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 566
113
ez a putyin már vezetni sem tud hogy felborította azt a kamijont. (még mielött valaki megszólna tudom hogy ez is a putyin vót nem kell védegetni ilyen aljasságra csakis ő lehet képes) szegény kamijont jól megszadizta az az álat.
Így igaz! Putyin a legkártékonyabb CIA ügynök aki valaha orosz földön tevékenykedett! :hadonaszos::hadonaszos:

• Imádom
Reactions: papajoe

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 715
85 691
113
Vojennaja Prijomka ma reggeli adása:

Tengerészgyalogság az SVO zónában: egyedi kiképzési módszerek, új harci felvételek és exkluzív interjúk a különleges katonai művelet résztvevőivel. A VP mai adása a Távol-Keleten, a Csendes-óceáni Flotta 155. különálló tengerészgyalogságához tartozó Bamburovo gyakorlótéren került leforgatásra. Ez a dandár az Északi Katonai Körzetben részt vevő katonai alakulatok közül elsőként kapott gárdista címet.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 896
85 458
113
Vojennaja Prijomka ma reggeli adása:

Tengerészgyalogság az SVO zónában: egyedi kiképzési módszerek, új harci felvételek és exkluzív interjúk a különleges katonai művelet résztvevőivel. A VP mai adása a Távol-Keleten, a Csendes-óceáni Flotta 155. különálló tengerészgyalogságához tartozó Bamburovo gyakorlótéren került leforgatásra. Ez a dandár az Északi Katonai Körzetben részt vevő katonai alakulatok közül elsőként kapott gárdista címet.

És melyik tengerészgyalogos dandár az amit már 3x kellett teljesen feltölteni mert ennyiszer fogytak el a háború alatt?

• Hűha
Reactions: antigonosz

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 896
85 458
113
és melyik az az ukrán "tengerészgyalogos" (nincs is tengerészetük :D ) dandár, amelyiket már 239-szer kellett feltölteni??? :) Nah és akkor én izélok mi? :)
El vagy tévedve, ezt pl nem én mondom, hanem Üveges Huba ha már nagyon érdekel. De gondolom ő is faszságot beszél csak azért mert nem szimpatikus amit mond.