1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

 2. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Már ezerszer kitárgyaltuk és a történelem is arra tanít, hogy Oroszország bármit tesz, bárki vezeti, a Nyugat akkor is ellenségként fog tekinteni rá, mert ha elfogadnák magukkal egyenlőnek, akkor nem ők vezetnék Európát. Évszázadok óta szeretne Oroszország európai hatalom lenni, a Nyugat meg évszázadok óta próbálja távol tartani Európától. Ha..... és esetleg.. holnap egy meleg transzvesztita muzulmán lenne az elnök és mindent bevezetnének, amit a Nyugat számon kér tőlük, AKKOR AZ LENNE a rossz...... SOHA nem értették meg az orosz nép lelkét, SOHA nem foglalkoztak azzal, hogy az annyira gyűlölt szovjet rendszer is a Nyugat kreálmánya....
  Én sem kívánom az orosz expanzió újjáéledését. De, lássuk be, az oroszok sem különbek, nem rosszabbak, mint az amerikaiak, a németek, pláne a franciák...
   
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A nyugatot válaszd szét kicsit,az angolszászok játszanak arra,hogy Oo nehogy összecimbizzen a kontinentális ny európával,inkább háborúzzanak egymással,a kontinentális ny európai országok egymással/vagy az Oroszokkla(is) ha lehet,valljuk be,nem kevés sikerrel.
  Ha usánka nem sz rik bele a ny európai országok ventillátorába,pont elvannak az Oroszok ny európával,és fordítva.
   
 4. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Persze, részben igaz a kiegészítésed, de én kb. Nagy Péter koránál kezdeném az orosz politikai európai törekvéseit. Akkor még Samu bácsi nem játszott az európai sakktáblán. De mióta ott van, ez igaz. Ha egyszer tudomásul veszik Oország biztonsági igényeit úgy, mint sajátjukét és az USA-ét, akkor a gazdasági együttműködésnek nincs akadálya. Szükség is lesz rá hamarosan, mert Amerika befelé fog fordulni, Nyugat-Európa meg elvész a saját káoszában. Nem holnap, de erre mutatnak a történések. Szükség lesz az oroszokra, ha tetszik, ha nem.
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Megkezdődött...

   
  fishbed likes this.
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ez a prezident legalább leül Putyinnal tárgyalni,lehet tévedek, de mintha az előző erre sem lett volna képes?!
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Poros Jani nem akart békét, helyette provokálta az oroszokat.A Minszki megállapodásokat amit ő maga aláírt sem tartotta/tartatta be. Zelenszkij aannak köszönheti a posztot, hogy kelet és dél-ukrajna lakosai rá szavaztak mivel megigérte, hogy békér csinál a Donbasszban. De nagyon döcög az igéretének betartása az is igaz, hogy fél a nacionalistáktól és neonáciktól. Ha a dzsin már egyszer ki volt engedve a palackból ... ott nehéz lesz békét össze hozni.
   
  fishbed, KoviUbi and gergo55 like this.
 8. boki

  boki Well-Known Member

  A 0-ról építették a Balti-tengeren partjánál fekvő Uszty-Luga tengeri kereskedelmi kikötőt. A beruházás értéke 570 milliárd Rubel (9 milliárd USD). 2019 -ben 100 millió tonna áruforgalmat bonyolított le, amivel a Balti-tenger legnagyobb áruforgalmi kikötője lett. 2030-ra eléri a 180 millió tonnás forgalmat , amivel megelőzi Hamburg, Dubaj és Vancouver kikötőket.

  1999-ben :
  [​IMG]
  2019:
  [​IMG]

  [​IMG]
  2019: 100 millió tonna áruforgalom
  [​IMG]

  2030: 180 millió t
  [​IMG]
   
  vata, zeal, fishbed and 4 others like this.
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az eredeti szebb volt.
  Olaszországban, a csízma talpán láttam egy kikötőt. A szárazföldön. Megépítették, de nem ásták ki.
  Ez egy télen befagyó tömegáru kikötő. Gondolom, szenet és olajat visznek ki. Konténer egy szál se. Gondolom Hamburg $ban kifejezett forgalmának a huszadát ha hozza.
   
  formosa1 likes this.
 10. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Kőolajterminál, nyers és feldogozott árut tud rakodni, lettek hisztiztek miatta, mert az ő kiváltásukra épült.
  Konténerterminált Szent-Péterváron építettek, de a forgalom nagyrészt vasúton bonyolódik, egy-egy vonat már megkockáztatja az Ukrajnán való átkelést is.
   
  vilmoci and gacsat like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Nem csak... Vannak konténerek is, de nem az a fő. Viszont nem csak új kikötőt építenek(mert még nincs befejezve) hanem egy új várost. 100 új gyár/vállalat lesz építve mintegy 35 km2 területen. Néhány már müködik. 17 000 ember számára biztosít munkát. Ezenkívül új utak, vasutak épülnek, a kikötőt tovább bővítik. A kikötőben is 17 000 ember fog dolgozni. 8 év múlva Európa 2. legnagyobb áruforgalmi kikötője lesz Rotterdam után.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  fishbed, svajcibeka, arbalest and 3 others like this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Lettország és Észtország pedig megköszönhetik maguknak az agyatlan orosz -ellenes politikájukat, aminek következtében évi több száz milliós USD bevételtől estek el.
   
  vata, megazez, fishbed and 3 others like this.
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A szovjet időkben a nem Európában állomásozó erők mennyire voltak másodvonalasnak tekinthetőek, amik Irán vagy Kínával szemben álltak?
  Akkor is katonai körzetekre osztották fel és így hívták az egyes területeket?
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  16 katonai körzet volt a SZU-ban. Lásd a térképen.

  [​IMG]
   
  therob, fip7 and molnibalage like this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

  CIA szerint így nézett volna a szovjet támadás Irán ellen- avagy a Kaukázuson túli katonai körzet és a Közép-ázsiai katonai körzet lehetőségei.

  [​IMG]
  Representative Soviet Attack Options in Iran ad Persian Gulf Region: Limited Invasion to Seize Āžarbāyjān.

  [​IMG]
  Representative Soviet Attack Options in Iran ad Persian Gulf Region: Limited Invasion to Seize The Port of Bandar Beheshti in Baluchistan

  [​IMG]
  Representative Soviet Attack Options in Iran ad Persian Gulf Region: Full-Scale Invasion of Iran.

  [​IMG]


  Representative Soviet Attack Options in Iran ad Persian Gulf Region: Invasion of the Persian Gulf Littorial.
   
  fishbed, arbalest and gacsat like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  A Szibériai, Bajkálon túli és Távol-keleti katonai körzetek pedig lefedték Kínát és jelentős tüzérségi, harckocsizó tartalék hadosztályokkal rendelkeztek.
   
  fishbed likes this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Arktika megkezdte ma a tengeri teszteket[​IMG]
   
  fishbed likes this.
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Mögötte a soha nem mozduló atomhajtányos konténerhajó.
   

Ezen oldal megosztása