1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ott bizony magyar hadifogjok es kitelepitettek astak eleg sokaig. Amugy mi van ezzel a moldvai ukran konzullal? Hogy sikerult neki megeroszakolni azt a 17 eves lanyt? Csak van rola tobb informaciod mint nekunk, ukran bulvarmedia, stb.
   
  sidewinder12 likes this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Tiszta ojropaiseszunio. Dojcsland uber allesz.
   
 3. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Na igen, a jelenlegi Oroszországban a kifosztás és az elnyomás olyan szintű,hogy például a kissebségi nemzetiségi területeken az állami tévének orosz mellett van nemzetiségi nyelvű híradója is, az adott kisebbségből származó műsorvezetővel, plusz a nagy állami cégek, mint például a Russian Helicopters igazgatótanácsában is ül tatár nemzetiségű, aki korábban a Kazanyi Helikoptergyár vezetője volt. Meg a parlamentben is ülnek nem orosz nemzetiségű képviselők. Vagy szerinted a nemzetiségi terüeltről kizárólag orosz nemzetiségűek indulhatnak?! Akiket jó drága plasztikai műtéteken előtte tatárrá, burjáttá,stb. szabnak át jó kezű sebészek?
  És akkor még nem is beszéltem az olyan jelenlegi sztárokról a zenei világban, vagy a filmiparban akik vagy kisebbségi származásúak, vagy éppen a "kibocsátó országuk" már független,de ők mégis inkább Oroszországban csináltak sikeres karriert. Timati sem "echte" orosz például. Vagy a filmiparból Kirill Kjaro. Ő például Észtországban született észt színész, mégis Oroszországban lett sorozatsztár. Magyarországon az orosz-ukrán Specialista sorozatból és a Netflix által megvásárolt,eredetileg a Pervij Kanal (Első csatorna, állami tv) és a Start internetes filmcsatorna koprodukciójában készült "Jobbak nálunk" című orosz, jövőben játszódó robotos sorozatból lehet ismert. Van egy újabb elképesztően jó sorozata,az Epidemia,ami egy világjárványról szól, mint ahogy a címéből is látszik, de azt sajnos Magyarországon nem vetítették.
   
  fip7, megazez, fishbed and 3 others like this.
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Szocsi ma:
   
  fishbed, vilmoci, Tcat and 2 others like this.
 5. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Az ukránt az OMM kreálta az oroszok gyengítésére.
   
  sidewinder12 likes this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Meg a németek.
   
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Stay cool! :cool::D
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Oroszország legnagyob hajógyára avagy a jövő hajógyára. Feliratozást be lehet állítani

   
  fishbed and Nemerson like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 10. boki

  boki Well-Known Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

  Elkészült a 200. Superjet

   
  fishbed, sidewinder12, vata and 4 others like this.
 12. jani22

  jani22 Well-Known Member

 13. jani22

  jani22 Well-Known Member

 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Háááát én szivesebben vagyok az EU alatt rabszolga, mint a szovjet alatt "szabad" ember.
  Sokkal jobb azon stresszelni, hogy 4K -s mozizós vagy 1080p 144Hz gamer monitort vegyek-e minthogy azon stresszeljek, hogy miből fizetem ki a számlákat meg fizu előtt egy héttel mit eszem. (OFF: a Witcher miatt a mozizóst vettem :D)
   
  fip7, antigonosz and Ooorky like this.
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Milyen szakmában és milyen beosztásban "rabszolgáskodsz"?
  Majd próbáld ki ezt heti átlagban 6X12 órában (+ néha egy kis "kamat"), azaz havi 310-330 órában, és nem néha pár hétig, meg esetleg "ha sok a meló"...(mindig sok volt), hanem hosszú évekig, utána még beszélgethetünk róla - ha megéred. Nem úgy mint jó néhány kollégám, akik idő előtt elejtették a szerszámot, volt aki a nyugdíj előtt alig 3 héttel "elfelejtett" felébredni (pedig már majd egy éve vágta a centit minden reggel, kettőt összeragasztott, úgy várta a nyugdíjas kort szegény). Szóval ilyen beosztással semmiféle "gamer" meg "mozizós kütyü" vagy színház, TV-műsor nem érdekli az embert ...
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  @Veér István

  "Jobb minőségű olajat... Tudtommal a finomítók az olaj típusához vannak igazítva. Ha orosz olajhoz épült, akkor csak átalakítás után lehet másmilyen olajjal használni. Vannak olajipari guruk is itt, majd ők megmondják.

  Lukasenkának az a baja, hogy nincs jobb ajánlata... A kedvezményes olaj finomításából, és a késztermék visszaeladásának arbitrázsából élt."

  Jól tudod. Az orosz nehéz Urals olajnak magas a kéntartalma és szoci orszok kőolajfinomítói(amelyek kizárólag orosz olajat kapnak) annak feldolgozására vannak beállítva. Más a feldolgozás technológiája mint pl a könnyü arab olajé.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Visszatérve egyes ruszofóbióban szenvedő "betegek" agymenésére. Korábban elmondták Lukasenkát minden gonosz diktátornak, most pedig lám fordul a köpönyeg és már szeretik a belorusz elnököt. Ilyen emberek még a saját anyjukat is eladnák...

  Egyébként nem lesz semmilyen amerikai olajszállítás Belorussziának. 1. drágább lenne szállításokkal. 2. Belorussziának nincs rá pénze.3. Pompeo geopolitikai húzása volt kihasználva a feszült orosz-belorusz viszonyt.

  Visszatérve a pénteki Putyin-Lukasenko találkozóra. Megegyeztek, hogy a tavalyi 2019-es áron kapják az olajat a beloruszok.

  Lukasenko rezsim fennmaradása teljsen az elmúlt 20+éveben nyújtott orosz hiteleknek, olcsó gáz és olajszállításoknak köszönhető, amiből finanszírozni tudta a szocialista alapú gazdaságát(minden állami cég-nem volt privatizáció). Egyre telhetetlenebb lett és orosz belső áron (mint az orosz cégek) akarta az olajat.
  Belorusszia állami bevételeinek több mint felét a két olajfinomítóban feldolgozott olcsó orosz olajból származó termékek exportjából nyeri.
   
  fishbed, fip7, sidewinder12 and 3 others like this.
 18. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A feldolgozás technológiája ugyanaz, kolonnákban desztillálják az olajat ahol a különböző forráspontú olajszármazékok különböző szinteken csapódnak le. A tisztább olajjal annyi a különbség, hogy kevesebb szűrő és kevesebb karbantartás kell hozzá, de a technológia ugyanaz.
   
  formosa1 likes this.
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Már megint kamuzol, a találkozó után pont az ellenkezőjét jelentették be, azt hogy Oroszország nem tud többé engedményt adni és csak piaci áron ad el olajat.

  Akkor meg ha piaci árú az orosz, a norvég és az amerikai olaj is, de az utóbbiak nem akarják az olajért cserébe beolvasztani az országukat, akkor szerinted Lukasenka melyiket fogja választani?
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  A technológiai folyamat ugyanaz , de a technológiában (gépek, berendezések) változtatni kell. ( Voltam a Slovnaftban exkurzión )
   

Ezen oldal megosztása