Mármint mint minden újabb kerekes gépnél amit az elmúlt 30 évben raktak össze?Ha jól nézem a motor tök elől van mint a MBombe-knál.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mármint mint minden újabb kerekes gépnél amit az elmúlt 30 évben raktak össze?Ha jól nézem a motor tök elől van mint a MBombe-knál.
Mármint mint minden újabb kerekes gépnél amit az elmúlt 30 évben raktak össze?
A legrészletesebb promóciós videó, amit életemben láttamğ.
Neméppen.Eitannál is maradt a soför melletti motor,végül is a Boxer is ilyen,Patria 6x6nál meg maradt a vezetőtér mögötti motortér )mint az előb Pasi sorozatnál,aminek a folytatása a "Patria" 6x6).BTR4 szintén ilyen,az új orosz BTR meg szintén soför melletti motoros.Mármint mint minden újabb kerekes gépnél amit az elmúlt 30 évben raktak össze?
Utána már rájöttem, hogy itt teljesen előre van tolva a motor, én abból indultam ki ami a legelterjedtebb mostanában, hogy sofőr melleti motoros a pars is.Neméppen.Eitannál is maradt a soför melletti motor,végül is a Boxer is ilyen,Patria 6x6nál meg maradt a vezetőtér mögötti motortér )mint az előb Pasi sorozatnál,aminek a folytatása a "Patria" 6x6).BTR4 szintén ilyen,az új orosz BTR meg szintén soför melletti motoros.
Dél afrikaiak kezdték el ezt az orrmotoros kialakitást tervezni,mig az apardheid időkben-de akkor még nem tudták megcsinálni (nem volt bele megfelelő motorjuk)
Előnye ennek az elrendezésnek,hogy szimetrikus lehet a gép,nem bontja meg az oldairányú egyensúlyt a hajtáslánc.Motortér védi a mögötte lévő teret.Plusz egy egybefüggő hasznos teret eredményez,könnyebb az alapjárművet bázisként használva különféle változatokat kialakitani.
A StrykerX is ilyen kialakitású
Főleg mint bázisjármű felhasználás miatt vállasztották ezt az elrendezést.
Milyen plusz előnyökkel jár a sofőr panorámás prizmája, amiért megéri a sok helyet feláldozni?
Vagy olcsóbb.Persze lehetne kamerával is, de a prizma biztosabb gondolom.
Vagy olcsóbb.
Már látom a videón, hogy a sofőr jobb oldalán kapott helyet a parancsnok, és mögöttük az irányzó. Már nincs az a felesleges jobb-balkormányos variálhatóság, mint korábban.Jobb, ha a sofőr lát oldalra is, akkor kisebb az esélye az olyan balesetnek, amilyet az oroszok is előadtak egy ukrán videón, amikor egymásnak mentek.
Persze lehetne kamerával is, de a prizma biztosabb gondolom.
Mai kamionokon már gyakran kamera van visszapillantó tükör helyett-elég szar.Koránt sem érzékelhető benne a tér olyan jol,mint a tükörben(!),és eléggé közutálatnak örvend.Ma már nem biztos, meg nem is akkora tétel akkor sem. Úgy értem egy-egy "autós kamerával" és "tablettel" helyettesíteni a prizmákat.
a "kerékív" ek miatt.Csak nekem tűnt fel a buzulásig szoros deszant tér?
Nem is értem, hogy miért tolták annyira össze a katonákat, egymás szájába. Iszonyú messze ülnek a faltól. Ok, hogy oda is lehet pakolni, de ez már túlzás.
Kíváncsi vagyok, hogy ezen mennyit lehet alakítani.
Pakolni sem nagyon, mert valami dobozok vannak ott. Mi van azokban?Csak nekem tűnt fel a buzulásig szoros deszant tér?
Nem is értem, hogy miért tolták annyira össze a katonákat, egymás szájába. Iszonyú messze ülnek a faltól. Ok, hogy oda is lehet pakolni, de ez már túlzás.
Kíváncsi vagyok, hogy ezen mennyit lehet alakítani.