Pisztolyok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 965
5 597
113
Glockoknak nekem kibaszott nyúlós sütésük van, nem szeretem öket.
CZ valahogy sokkal kezesebb nekem, szubjektív vélemény

• Tetszik
Reactions: nyugger

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 687
18 960
113
Már csak az nem derült ki melyik modell az :D

P25-re cserélték a P13-at. You are welcome. :p

Glockoknak nekem kibaszott nyúlós sütésük van, nem szeretem öket.
CZ valahogy sokkal kezesebb nekem, szubjektív vélemény

A Glock nekem olyan nem jó de nem is tragikus volt mint amilyen hírhedten szarnak mondják, 80 méterről azért lehetett vele gond nélkül kongatni. Ergonómialig nekem feküdt kézbe.

A CZ-ből az új nem volt meg, csak az eredeti 75-ös, az olyan semmi extra, átlagos, a Glocknál azért jobb, sima liba hadipisztoly.

• Tetszik
Reactions: hunter85

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 170
113
P25-re cserélték a P13-at. You are welcome. :p

A Glock nekem olyan nem jó de nem is tragikus volt mint amilyen hírhedten szarnak mondják, 80 méterről azért lehetett vele gond nélkül kongatni. Ergonómialig nekem feküdt kézbe.

A CZ-ből az új nem volt meg, csak az eredeti 75-ös, az olyan semmi extra, átlagos, a Glocknál azért jobb, sima liba hadipisztoly.
Pont hadi és szolgálati pisztolyon kívül mindenben jobb a Cz75 mint a GLOCK.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 687
18 960
113
Pont hadi és szolgálati pisztolyon kívül mindenben jobb a Cz75 mint a GLOCK.

Mármint a sütése volt jobb, és azt is úgy értettem hogy egy hadipisztoly szintjén jobb (mivel hogy a CZ 75 is az eredetileg).
Egyébként meg a francokat érdekel az egész Church of Glock téma, rém unalmas. Lehet vele lőni, működik. Akinek ez tetszik, vegye.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 170
113
Mármint a sütése volt jobb, és azt is úgy értettem hogy egy hadipisztoly szintjén jobb (mivel hogy a CZ 75 is az eredetileg).
Egyébként meg a francokat érdekel az egész Church of Glock téma, rém unalmas. Lehet vele lőni, működik. Akinek ez tetszik, vegye.
Én nem vagyok GLOCK rajongó, de ettől még hadi pisztolynak 1000× jobb mint a Cz75. A Cz mellett a sütésén kívül semmi nem szól, ettől pedig nem lesz alkalmasabb hadi használatra.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 192
5 364
113
Én nem vagyok GLOCK rajongó, de ettől még hadi pisztolynak 1000× jobb mint a Cz75. A Cz mellett a sütésén kívül semmi nem szól, ettől pedig nem lesz alkalmasabb hadi használatra.
Szia,

En ugy fogalmaznam meg, hogy a CZ-75-tel jobb loni, a Glock-ot jobb cipelni.

(Szajbaragosan: sokkal pontosabban lehet loni a CZ-75-tel, ami szerintem eleg nagy elony, amikor hasznaljak. Ezzel szemben a Glock konnyebb, ami meg akkor nagy elony, amikor cipelik. Persze mivel a fegyvert sokat cipelik, es keveset lonek veluk, ezert a CZ-P10C jobb valasztas szolgalati/hadi fegyvernek, mint a CZ-75.)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 170
113
Szia,

En ugy fogalmaznam meg, hogy a CZ-75-tel jobb loni, a Glock-ot jobb cipelni.

(Szajbaragosan: sokkal pontosabban lehet loni a CZ-75-tel, ami szerintem eleg nagy elony, amikor hasznaljak. Ezzel szemben a Glock konnyebb, ami meg akkor nagy elony, amikor cipelik. Persze mivel a fegyvert sokat cipelik, es keveset lonek veluk, ezert a CZ-P10C jobb valasztas szolgalati/hadi fegyvernek, mint a CZ-75.)
A GLOCK sokkal igénytelenebb, gyakorlatilag semmilyen lőszerrel nem akadályos, egyszerű a kezelése mint a facsipesz (ha húzod az elsütőbillentyűt lő, ha nem akkor tökéletesen biztonságos, nincs kakas, nibcs két sütésmód, nincs forgóniztosító). Nem vagyok elajukva a GLOCK-tól, de a világ legjobb hadi/tendőri pisztolya.

• Tetszik
Reactions: Ashtar

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 687
18 960
113
A GLOCK sokkal igénytelenebb, gyakorlatilag semmilyen lőszerrel nem akadályos, egyszerű a kezelése mint a facsipesz (ha húzod az elsütőbillentyűt lő, ha nem akkor tökéletesen biztonságos, nincs kakas, nibcs két sütésmód, nincs forgóniztosító). Nem vagyok elajukva a GLOCK-tól, de a világ legjobb hadi/tendőri pisztolya.

Nekem első próbáláson rögtön volt akadály (elcsettent a lőszer, ez ilyen demo effektus), néztünk is pár másodpercig bután hogy akkor erre most hogyan is kell rárevolverezni a kukucs előtt. :D

Egyébként valóban egyszerűen kezelhető, jó értelemben vett igénytelen, kifejezetten jó fogású pisztoly. Az irányzék meg.. olyan célnak megfelelő. :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 170
113
Nekem első próbáláson rögtön volt akadály (elcsettent a lőszer, ez ilyen demo effektus), néztünk is pár másodpercig bután hogy akkor erre most hogyan is kell rárevolverezni a kukucs előtt. :D

Egyébként valóban egyszerűen kezelhető, jó értelemben vett igénytelen, kifejezetten jó fogású pisztoly. Az irányzék meg.. olyan célnak megfelelő. :D
Mint mindennel úgy ezzel is van akadály, csak nem olyan mint pl a SIG ami bizonyos lőszermárkákkal szinte nem is működik.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 451
113
Miközben a bevándorlásügy - ICE - konkrétan megtiltotta az ügynökei számára a Sig P320 használatát és helyette Glock 19-ket szerez be, a US Army továbbra is kitart az M17/18 mellett. Plusz a legutóbbi FBI vizsgálat szerint a SIG állításaival szemben továbbra sincsenek megoldva a típus problémái (értve itt az elsütőbillentyű meghúzása nélküli elműködést)
A légierőnél a Warren légibázison elvileg halálos baleset történt egy M18-al, aminek hatására a USAF határozatlan időre felfüggesztette az összes M18 használatát, helyette az állomány M4-ket kap
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Egyre szarabb a SIG szénája

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 451
113
A légierőnél a Warren légibázison elvileg halálos baleset történt egy M18-al, aminek hatására a USAF határozatlan időre felfüggesztette az összes M18 használatát, helyette az állomány M4-ket kap

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 687
18 960
113

Hát, ha egyszerre lesz kaput az M7 és az M18 is, abba kb. csődbe mennek akkora kártérítés de minimum profit kiesés lesz. Ami meglepő hogy a hadi SIG pisztoly is produkálja a tokban magától elsülős hibát, pedig elvileg azon van manuális biztosíték is (lehet hogy nem használták, anélkül meg ugyanaz a helyzet mint a civil változatban?)

Vaaagy visszaállnak a biztonságos M9-re, a strikeres szekta meg nyomban agyvérzést kap. :D

• Tetszik
Reactions: megazez and nyugger

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 170
113
Hát, ha egyszerre lesz kaput az M7 és az M18 is, abba kb. csődbe mennek akkora kártérítés de minimum profit kiesés lesz. Ami meglepő hogy a hadi SIG pisztoly is produkálja a tokban magától elsülős hibát, pedig elvileg azon van manuális biztosíték is (lehet hogy nem használták, anélkül meg ugyanaz a helyzet mint a civil változatban?)

Vaaagy visszaállnak a biztonságos M9-re, a strikeres szekta meg nyomban agyvérzést kap. :D
Az a baj, hogy a hülye igények miatt, egy strykeres külső biztosítású fegyvert akartak, azon csodalkozok, hogy nem kellett még egy kakast is belemókolni a svájciaknak.
Amúgy meg Walthert kell venn és nincs semmi probléma!!!

• Tetszik
Reactions: nyugger

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 192
5 364
113
Szia,

Probaltad a CZ-P10C-t?

Szerintem az utolso felmondatod alapvetoen a 80-as, 90-es evekben volt igaz, azota rengeteg ceg megprobalt hasonlo, de olcsobb es jobb pisztolyt csinalni, a CZ-nek a P10 sorozattal sikerult 2017-ben.

• Tetszik
Reactions: krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 269
141 912
113
Szia,

Probaltad a CZ-P10C-t?

Szerintem az utolso felmondatod alapvetoen a 80-as, 90-es evekben volt igaz, azota rengeteg ceg megprobalt hasonlo, de olcsobb es jobb pisztolyt csinalni, a CZ-nek a P10 sorozattal sikerult 2017-ben.
A cz-nèl közben vannak minőségproblémák, amima glocknàl ritkább.
Ettől függetlenül nekem is nagyon szimpatikus a p10 és irdatlanul sajnálom, hogy nem azt vettük.

• Imádom
Reactions: bel

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 192
5 364
113
A cz-nèl közben vannak minőségproblémák, amima glocknàl ritkább.
Ettől függetlenül nekem is nagyon szimpatikus a p10 és irdatlanul sajnálom, hogy nem azt vettük.
Szia,

Szerintem az osztrak Glockhoz cseh CZ-t erdemes hasonlitani.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 451
113

Nem csupán az Air Force, de az Army is vizsgálatot folytat az M17/18 ügyében

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 687
18 960
113
Nincs itt semmi látnivaló kérem

• Hűha
Reactions: arcas