PULS / LYNX MRLS (Izrael)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 088
141 070
113
Igen, ezért érdekes, hogy hogyan került az Europuls egy RM teherautóra.
Úgy, hogy a MAN teherautó az egyik legelterjedett katonai teherautó a világon és hülyék lennének nem rátenni. ATMOS is van tatra és MAN alvázon is. Minimál költsége van az integrációnak a ha bejön egy lehetséges vevőnél.

Ettől függetlenül eléggé fotóboltnak néz ki.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 407
48 522
113
Úgy, hogy a MAN teherautó az egyik legelterjedett katonai teherautó a világon és hülyék lennének nem rátenni. ATMOS is van tatra és MAN alvázon is.
Mondjuk hivatalosan a KNDS az IVECO-t preferálja, eddig azzal promózta ezt az EURO-PULS-t, de attól még persze MAN-ra is mehet...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 783
41 193
113
Gp3yBhjXUAAk52d.jpg

Rheinmetall EuroPuls?

KMW, pontosabban KNDS!

Az RM egy másik csapatban játszik: GMARS - dupla-HIMARS MAN alvázon...

Igen, ezért érdekes, hogy hogyan került az Europuls egy RM teherautóra.

Talán BW teszteli és nekik meg ilyenből van sok...vagy Photoshop... :)
Rá van írva NSM....

Last edited by a moderator:

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 407
48 522
113
Rá van írva NSM....
és? A teherautókról beszélünk, nem a rakétákról...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 957
21 876
113
Ez az új mánia/trend, a multifunkciós indító platform. Azt várom, hogy mikor tesznek még rá egy AMRAAM/AIM-9 indítót is...
Az orosz Szu-30 lelövésnél egyes forrásoknál elhangzott, hogy AIM-9-el lőtte le a kishajó. Kinematikailag mennyire jó ötlet AIM-9-et tenni felszíni indítású platformokba? Sokkal kisebb rakéta, mint az AMRAAM (amire ugye a NASAMS épül).

Egy ilyen indító azért nem annyira fürge, hogy csak úgy utánaforduljon egy légi célnak, szóval szerintem ez megmarad a vicces mém szintjén, csak nem gondolják komolyan.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 744
89 864
113
Az orosz Szu-30 lelövésnél egyes forrásoknál elhangzott, hogy AIM-9-el lőtte le a kishajó. Kinematikailag mennyire jó ötlet AIM-9-et tenni felszíni indítású platformokba? Sokkal kisebb rakéta, mint az AMRAAM (amire ugye a NASAMS épül).

Egy ilyen indító azért nem annyira fürge, hogy csak úgy utánaforduljon egy légi célnak, szóval szerintem ez megmarad a vicces mém szintjén, csak nem gondolják komolyan.
A NASAMS univerzális indító konténerébe lehet tenni AIM-9X és AMRAAM rakétát is, ezért írtam így. Az AIM-9X tolóerővektoros, ezért az állítólag sokkal jobban manőverezik (pl. indítás után képes akár 180 fokos irányváltoztatásra is) mint a hagyományos kialakítású AIM-9M, amit az általd említett drónhajóról lőttek ki. De ez csak egy példa vot, gondolhatsz valamelyik IRIS-T SL változatra is. De ha mindenképpen AIM-9-re szeretnél, akkor ott az új NOMADS mobil légvédelmi rendszer, aminek szintén nem elforgatható az indító konténere.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 744
89 864
113
A Nibe Limited indiai védelmi ipari vállalat jelentős nemzetközi megrendelést kapott egy izraeli ügyféltől...

A megrendelés az akár 300 kilométeres hatótávolságú rakétavetők alkatrészeinek fejlesztésére és gyártására vonatkozik.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 744
89 864
113
MARS 3 is a new Multi-domain Rocket Artillery System developed by KNDS Deutchland. The system is manufactured, sustained and controlled in Europe.

All Launcher Systems and Effectors made in Europe.

With MARS 3, KNDS Deutschland now introduces the Modular Fire Control System (MFCS). The Modular Fire Control System is open for any kind of effectors and combines the experience and know-how of the legacy rocket artillery system MARS II with the modern standard components of the recently fielded armoured howitzer RCH 155 into an efficient and adaptable modular rocket artillery system. By using the RCH 155 architecture, KNDS Deutschland creates a standard interface for the world’s leading artillery systems MARS 3, RCH 155 and Panzerhaubitze 2000.

Possible platforms: BAE Tracked, IVECO 8x8 Wheeled + Crane, Scania 8x8 Wheeled, Tatra 6x6 Wheeled

image

MARS 3 is able to integrate almost every artillery rocket or missile.
image

MARS 3 capable to integrate (legal permission requiered)
image

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 744
89 864
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 744
89 864
113
Hollandoknak megvolt az első éleslövészete a PULS-al...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.